måndag 30 november 2009

Regn och rusk.

Gick iväg till Moa och Andreas strax efter att vi vaknat idag, tog barnvagnen dit. Tvättäkta skitväder kan man säga, hoppas verkligen på lite snö snart så att det blir lite ljusare och finare ute. Blev bjuden på frukost hos dom sen satt vi och kollade tv litegrann och talade. Senare när Andreas gick mot jobbet så gick vi med honom men svängde av mot oss.Vi har käkat gott och kollat på Dexter :) såå spännande!
Sen på kvällen så tog vi en snabbtur med vagnen och höll Moa sällskap när hon skulle gå hem. Så denna dag har varit lugn och trevlig :) Thea har varit rätt så grinig nu på kvällen, vet inte vad det är med henne. Bara allmänt arg sådär.. Alla har vi våra dagar antar jag :)


Tittat på när Tommy spelat lite Assassins Creed 2, sen vaknade Thea och ville absolut inte kolla på något sådant ^^ så här sitter vi allihop, uppe i sängen. Thea är fortfarande rätt ledsen och arg så vi håller på att försöka lugna henne med diverse leksaker och sånt men inget duger åt henne. Får se hur länge hon orkar skrika, förhoppningsvis inte allt för många timmar...

Nu lär jag lägga mig och lugna den lilla damen lite, hon sparkar mig i ryggen och skriker så det är nog bäst jag slutar innan hon tar i ännu hårdare ;)

Återkommer imorgon :)

God natt och sov gott!

Kram.
Passar på att bjuda på en bild också :) Damen i sin nya fina stol som Britt-Marie köpt på Ikea, vi lär nog nästan köpa en likadan för den funkade riktigt bra! och billig var den också :)

söndag 29 november 2009

Men MUMS!


GUD Va gott det blev! fick till allting helt perfekt. Varje tugga var helt underbar, oxfilén och såsen blev helt gudomliga! Det blev en del sås kvar samt mos så det ska vi ha till nå annat imorgon :) blir kanon!
Åh vad mätt och belåten jag är nu...
Tommy har precis gått upp med Thea så jag ska väl hänga på så ska vi lägga oss och kolla på nyaste avsnittet av Dexter. Tommy ska gå förmiddag nästa vecka så det blir väl sängdags tidigt ikväll så jag tror inte det kommer hända så mycket mer intressant nu :) Ska fortsätta och försöka bli klara med städningen imorgon, har iaf fått till det riktigt julmysigt i vardagsrummet nu. I like! Skulle dock ha ett par fina julgardiner också men det visar sig om plånboken går med på det, annars så får dessa gå ändå :)
Nu ska jag gå upp och lägga mig hos familjen, god natt och sov gott!
Kram.

Bilderna.

Här kommer bilderna jag talade om :) först ut är en bild på mina skor jag köpte, svåra som fan att gå i men skam den som ger sig ^^ till slut går det ju.Sen en bild på mina naglar med den lilla blomman som dom bjöd på :) skitnöjd, blir nog något motiv nästa gång också.Det var de.. Just nu står två plankstekar i ugnen, som består av: oxfilé - trattkantarellsås - mos - sparris & tomat. MUMS! och dom är tydligen klara nu så nu ska vi gå ut och gotta i oss lite :) Har städat lite och pyntat idag så vi har gjort oss förtjänta av god mat så att säga ;)

Morsning!

lördag 28 november 2009

Skäms på mig!

Nu tappade jag bort en dag igen här på bloggen, illa illa.
Igår var iaf jag och Moa iväg till Kupolen i Borlänge och shoppade lite :) Fixade akrylnaglar (bild kommer) sen köpte jag ett par stövletter samt ett par jeansleggings och en julklapp åt bror min och en tröja åt Tommy.
Det var kanontrevligt :) Vi skulle haft lite mer tid på oss dock, klockan sprang iväg fort så det blev nästan lite stressigt på slutet där.

Idag har vi varit på Junies dop och det var sååå fint! längtar tills Thea ska döpas, det kommer också bli så fint. Dom är bara för fina dom små när dom får på sig dopklänningen. Efter dopet så blev det fika med tårta och massvis med bullar och "godismuffins" som ja tror dom kallades ^^ jättegott var det iaf, alltihop.

Slänger upp lite bilder på vad som inhandlats samt naglarna och dopet senare. Var meningen att jag skulle skriva ett inlägg igår men precis när jag var påväg så dog den lilla datorn på battri *sucka* så därför fick det vänta tills idag istället. Är fortfarande bra sugen på att handla, har dock inte så mycket pengar kvar så jag lär ta det lite lugnt och bara sikta in mig på julklappar. Är förstås nästan klar med julklapparna så det kanske blir över lite pengar så att jag kan gotta mig lite mer sen ;) skulle vilja ha 2 par skor till men det kommer Tommy ALDRIG gå med på! Så jag får nog snällt nöja mig med dom jag köpte igår :) Sitter hemma hos Toni och Britt-Marie och skriver detta och dom håller på med tacos ute i köket och doften börjar sprida sig nu, det kurrar rejält i magen vill jag lova. Sen har jag köpt lite chips och dip som ja tänkte vi skulle ha till kvällen, ska antagligen till Moa och Andreas och titta på Robinson sen :)
Åh, sen har jag köpt hem nya schampot och balsamet av märket Treseme eller hur det stavas, känns som om dom ska vara ganska bra så det ska jag återkommer om den när jag provat på det :) dom kostar 95:- flaskan men sen är det ju nästan en liter i dom så priset är inte så hiskligt högt ändå, dom är till och med billigare än många andra schampon om man jämför literpriset.

Nu ska jag ut och käka tacos! På återseénde, eller ska man kanske säga på återskrivande? nej.. Det lät konstigt...

Tjingis!

torsdag 26 november 2009

En snabbis innan natten.

Ligger och ska kolla på Terminator Salvation så jag skriver ett snabbt inlägg innan vi fortsätter bara :)
Var som sagt iväg och tog den där sprutan igår, har haft skitont i armen efteråt. Inte kunnat ligga på den sidan den togs på och knappt kunnat lyfta armen. Tommy var hemma från jobbet idag då jag hade svårt att lyfta Thea. Men nu till kvällen så är det absolut bättre, så imorgon är det förhoppningsvis inte så mycket kvar av det onda.
Har varit hos Moa och Andreas idag och blivit bjudna på älggryta, det var bland det godaste jag smakat när det gäller grytor. Otroligt gott! så nu blev jag sugen på att skapa grytor ^^ så enkelt å så gott.
Sen har vi tittat lite på family guy och pratat lite under kvällen. Avslutade med en äppelpaj, mums ;)
Jag och Moa bestämde oss för att ta en tur till Borlänge - Kupolen imorgon! det ska bli såååå kul! gud vad jag har längtat efter att komma ut och gå och glysa lite i affärer. Kanske ska fixa naglarna då också :) det blir spännande, får se vad som händer :) lite julklappar lär inhandlas iaf!

Tommy försöker få lillfia att somna här bredvid så det är bäst att jag stänger av denna "ljuskälla" då hon verkar störas rätt rejält av den och mitt knappande ;)
Så jag återkommer imorgon, nu ska vi få tösen att sova och sen fortsätta kolla på Terminator.
God natt och sov gott!
Kram.

onsdag 25 november 2009

Sådär


Nu är det gjort. Får vi se om Tommy tar den också sen.. Säkert inte.

Svar på förra inläggets kommentarer.

Vi tänker inte vaccinera Thea. Känner att med alla bieffekter man hört (ont i armen/Feber osv) om vaccinet så vill vi inte utsätta vår lilla tjej för det. Sen ska det ju tydligen bara vara ett 50 tal barn som blivit vaccinerade innan de bestämde sig för att börja vaccinera dom små och den siffran tycker jag är löjlig, 50st.. 50 000 skulle ha känts betydligt bättre. Tycker inte att 50 st är något att gå på överhuvud taget, alldeles för några för att få fram några säkrare svar på hur dom små reagerar på detta.
Sen lär dom ta sprutan 2ggr, så då kan dom få ont i armen och feber 2ggr om och dom är för små för att förstå varför det gör ont i armen. Inte roligt att se sitt barn ha ont, och sen kan man inte ens förklara för henne varför det gör ont.

Därför anser jag att det känns betydligt tryggare om vi tar sprutorna istället för henne. Hon träffar ändå inte mycket folk och jag tar absolut inte med henne till något köpcentrum eller liknande nu när denna sjukdom härjar. Är det någon hon riskerar att bli smittad av så är det ju om jag eller Tommy får sjukdomen.
Så hellre att jag får ett litet stick i armen och eventuellt feber eller ont än Thea. Särskillt när det gäller ett läkemedel som knappt är beprövat på barn under 1år. Enligt vad jag läst på Aftonbladet då.

Har tänkt fram och tillbaka nu och i princip bestämt mig för att ta den där sprutan iaf, vet inte när då varenda vårdcentral är helt överdrivet fullproppad med folk varje dag som dom fått in det där vaccinet men förhoppningsvis så snart som möjligt. Jag vill åka in till stan och shoppa lite och vill helst vara vaccinerad före så att man inte behöver gå och oroa sig för eventuell smitta.
Tommy vill dock inte ta sprutan, valet är ju fritt förvisso men ändå känns det lite tråkigt på något vis. Får se hur han gör sen.
Nu ska jag invänta att lilla damen vaknar, hon har sovit vääldigt länge nu så jag lär gå upp och titta till henne lite :) Har självklart kameramonitorn på men hon har bara rört sig en sväng den senaste timmen och sen somnat om. Man kan inte kolla för ofta ;)
Tjohej!

tisdag 24 november 2009

Eftermiddagstortyren.

Svårt att hinna med att skriva när Tommy går eftermiddag och Thea inte vill sova, därav uteblivet inlägg från gårdagen. Var hos Britt-Marie under dagen och sen åkte jag hem och kollade på film med Lars och Torbjörn, tänkte hela tiden att jag skulle skriva inlägget när jag gick och la mig men när jag väl gjorde det så vägrade Thea sova! 3 timmar tog det innan hon somna, Tommy hann att komma hem från jobbet och hjälpa till att få henne att somna. Hon bara totalvägrar och skapar sig helgalen så fort man närmar sig med täcket. Hon ska bara ligga och hålla sig vaken i timmar, tokan.

Idag har jag och Tommy varit iväg en sväng till Ludvika, dom hade kopplat bort strömmen under förmiddagen så det fanns ändå inget att göra hemma :) Köpte lite tavelramar och så åt vi dagens på kinan, mums! ;)
Dagen gick fruktansvärt fort dock så helt plötsligt skulle han iväg och jobba *suck*
Torbjörn och Lars är här just nu och kollar på "How I met your mom" eller va det heter, har inte följt det alls så jag fattar inte så mycket ^^
Sen har jag blivit bjuden bort till Moa och Andreas på Fajitas så det är ju otroligt lockande faktiskt, just nu sover Thea sin andra tupplur dock så får se hur länge till hon sover.

Vill att denna vecka ska vara förbi så att Tommy går förmiddag igen :( Funderar fram och åter på om vi ska ta den där jävla sprutan också, dom började vaccineringen idag igen men jag vet inte. Jag är så velig... Tommy vill inte men han kanske tar den om jag gör det. Gillar inte att ta sprutor, men ändå. Känns så osäkert att ta den och att inte ta den.
Jag har sån beslutsångest..

Får se om jag hinner skriva nå mer senare, antagligen inte om jag känner lilla damen rätt ;)
Tjohej!

söndag 22 november 2009

Det går så fort.

Tänk.. Hela 6 månader har redan gått sen den här dagen då hon bara var några timmar gammal, så liten och så underbar! Det känns som om denna bild togs för någon vecka sen bara. Jag kan inte längre komma ihåg hur hon såg ut när hon föddes, förutom på bilderna här då men annars. Det är omöjligt. Vår fina lilla prinsessa.Men nu är vi här, 6 månader senare och det känns som sagt bara som om några veckor har gått. Jag börjar förstå vad folk menar med att man ska njuta den första tiden för det går så ruskigt fort. Ångrar så att vi inte filmade dom första dagarna. Men man tänkte ju att det hinner ja med, det kan jag göra sen. Dum som man är..
Hur som helst, stort GRATTIS till vår älskade dotter som blir 6 månader idag!! :D
I natten som var så har Thea inte sovit så värst bra alls. Hon har vaknat gång på gång och bara gråtit rakt ut för att sedan somna om lika fort, jag förstår inte varför? Bara skriker så hårt hon bara kan och darrar med rösten, jag kan inte komma på någon annan gång som hon gör så när hon är vaken. Det har hållt på nu några nätter i rad. Hon somnade så jätteduktigt igår utan några som helst problem eller gråt för att sen ca 1½ timme senare vakna upp och bara vråla rakt ut. Om någon har någon idé på vad det kan vara så skriv..
Kanske är det ännu en utvecklingsfas hon går igenom.. Jag vet inte..
Annars idag så har vi haft besök av Torbjörn, Punch, Lars, Britt-Marie och Toni. Britt-Marie och Toni var här och gratulerade Thea på sin halvårsdag med lite fika och en leksak. Resten av gänget har spelat lite super mario och så har vi ätit tacos/fajitas. Inte dumt alls! Så det har varit en trevlig sönda :) Thea kunde såklart varit på bättre humör nu när det var hennes dag och allt men men ^^ Man får vara nöjd ändå. Just nu sitter grabbgänget och kollar på Mr & Mrs Smith och Thea ligger och sover i sin spjälsäng, hon vaknar nog när som helst. Sover nog antagligen bara en kort vända nu innan själva nattningen kommer. Nu ska jag gå och vara lite social och sen blir det nog sängen och tv-tittande alt. lite Super Mario innan det är dags att sova :) Så jag återkommer imorgon. God natt och sov gott!
Kram!

lördag 21 november 2009

Underbara helger.

Ibland önskar man att det var helg jämt! Tommy alltid hemma och allt känns bara bra. Idag har Punch varit här och vi har spelat Super Mario till Wii heeela dagen! Britt-Marie var barnvakt under dagen så vi hade en barnfri lördag med massa spelande :) Gjorde ett par hemmagjorda pizzor också, smaskens. Har haft otroligt roligt, senare kom även Moa, Andreas och Junie förbi och hängde på i vårt vilda spelande ^^ mycket galet, stressigt och roligt spel det där, vi skrek rakt ut flera ggr.
Sen vid sextiden kom Britt-Marie tillbaka med lilla älsklingen, allt hade gått jättebra och hon var så nöjd och glad så :) Hon var med ett tag medans vi spelade en stund till sen blev hon trötter så då gick Tommy upp och nattade henne så kollade vi på Robinson och åt godis å kex med ost ;)
Gumman sov dock bara ca 45 min eller så så Tommy hämtade ner henne igen så fick hon vara med och se sista biten av Robinson.
Nu ligger vår lilla familj uppe i sängen och kollar på Transformers som går på tv4, kanonfilm tycker jag :)

Så denna dag har varit helt perfekt, haft så roligt hela dagen :) Vill inte att den ska sluta, och imorgon fyller våran tjej ett halvår! 6 månader redan!! Det är heelt sjukt.
Så imorgon lär vi ju fira :) det talas om oxfilé och grejer, vi får väl se vad vi hittar på ;)
Mer om det imorgon, nu ska jag mysa med mina älsklingar och titta på tv.
God natt, sov gott och fortsatt trevlig helg!
Kram.

fredag 20 november 2009

Super Mario!

Ligger och slöar uppe i sängen, har lagt Thea så vi håller på för fullt att försöka få henne att somna i vanlig ordning ^^ Markus, Lars och Torbjörn har varit här idag. Vi har provspelat Assassins Creed 2 och sen fick jag ju hem nya Super Mario Bros till Wii så det har vi spelat en hel del ^^ KANONKUL helt enkelt! många skratt blev det :) Sen har vi gottat i oss kycklingsallad med mangoraja och penne pasta med pesto i. Det var inte dumt de, mums! blev lite sallad kvar så den ska vi ha imorgon då vi tänkte göra hemmagjord pizza :)
Så denna dag har varit riktigt trevlig.
Imorgon kanske vi ska hem till Moa & Andreas och kolla på premiären av Robinson som vi gjorde förut men denna gången utan dom stora magarna ^^

Klockan är nu kvart i nio, det känns ganska trist att lägga sig den här tiden. Känns som att man kastar bort fredagkvällen lite. Men det finns inte mycket annat vi kan göra, visst vi kan ju lägga Thea och sen slå igång kameraövervakaren när hon somnar men det är lite bökigt och det tar ofta lång tid innan hon kommer till ro, särskillt om hon somnar till och sen vaknar upp ensam. Då kan hon bli extra ledsen. Så ikväll skiter vi i det, det får gå det här med :) Vi har ju varandra iaf ^^ alltid något.
Nu ska jag bädda ner mig för det börjar bli kallt att sitta här utan täcke och skriva.
God natt och sov gott!
Kram.

Förresten, Thea blir 26 veckor idag
^^

torsdag 19 november 2009

Köpes!

Hörselskydd köpes!

Varför ska det vara så svårt att komma till ro :( Skrika som en vilde, det ska man göra varenda kväll.
Blir så trött i huvudet av det. Arg som fan blir hon när hon börjar bli trött, och bara gråter och skriker rakt ut. Härligt..

En lugn kväll och en hel natts sömn köpes också.

Nähä, wäää wääää wääääääää WÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! Från oss och
god natt ännu en gång.

Var bara tvungen ^^


Lite suddig tyvärr. Tokan blev å se lite smått galen ut när hon fick tag på mitt mobilsnöre. Gullunge.

Nattning


Ligger uppe i sängen och ska lägga Thea och själv varva ner inför natten. Idag har jag varit och hälsat på hemma hos Moa och Andreas. Sen åkte jag och hämtade Tommy från jobbet. Torbjörn var och hälsade på här en sväng på eftermiddagen, sen tog vi en tur hem till mamma och pappa. Vi fick låna hem pappas bärbara dator så att vi enklare kan spela lite tillsammans på kvällen utan att behöva gå ifrån sängen :) sen har vi inte gjort nå mer, tagit det lugnt. Thea är pigg som vanligt och vill inte sova, Tommy läser godnatt saga åt henne, vi har börjat med det nu så att det ska bli lite rutiner till kvällen. Då blir det lättare för henne att förstå att det börjar bli läggdags. Har förresten fått hem ett nytt spel till ps3an, assassins creed 2 :) det blir grejer det. Sen har jag även förbokat nya super marin bros till wii'n :) nu ska jag kolla lite på tv. God natt och sov gott. Kram

God morgon!


Morgonpigg gullunge

onsdag 18 november 2009

Trött!

Ligger uppe i sängen, Tommy har precis lyckats få Thea att sova. Hon var lite bångstyrig idag :) Hon har ju sovit jättemycket hela dagen i princip så hon behövde väl leka av sig lite först, sen kom det vanliga gråtet för att hon var trött. Konstigt att hon alltid ska bli ledsen av att hon är trött, en annan njuter ju bara när man lägger sig i sängen och är skittrött ^^
Aja, hon lär sig tycka om det tids nog ;)
Sen har vi diskuterat och ska antagligen beställa fiber, dom håller på att gräva för fullt utanför så vi kanske är för sena. Telia ska iaf skicka ut en lapp om det så ska man skicka in en "intresseanmälan" typ, så får vi se om vi hinner med det innan dom gräver igen här utanför. Det ser lite mörkt ut för tillfället då grävningen går undan. Får se hur lång tid själva installationerna tar bara så att dom inte hinner klart innan vi fått iväg intresseanmälan bara! Hoppas hoppas..
Dyrt är det att installera men man tjänar på det i längden.

Nu känner jag mig helt färdig i huvudet och trött som tusan så jag ska lägga mig ner och slötitta på nån film med Tommy.
God natt och sov gott!
Kram.

Kanske dom sötaste skorna?

Såg dom här skorna på Lindex häromdagen, blev kär direkt! Det kanske är dom finaste små skor jag sett! Tror nästan jag måste tillbaka dit och köpa dom åt lillgumman. Skulle ju passa perfekt till Dop/Julafton/Nyårsafton.
Helt underbara.



Bild från Lindex Shop Online

tisdag 17 november 2009

Nattning


Gullunge, dags att sova men hon ser inte så värst trött ut ^^

Bild på lekstolen


Nina, här är en till bild av lekstolen så man ser lite mer av hur den ser ut. Mycket uppskattad är den iaf. 
Sitter och kollar lite på vad det finns för nya filmer, annars gör jag inget särskillt. Besöket hos läkaren med Thea gick jättebra :) allt såg bra ut. Vet inte varför hon har varit så nere dom senaste dagarna, kanske saknar hon Tommy nu när han jobbar då han annars har varit hemma väldigt mycket. Eller så är det tänderna som spökar.. Dom tog bort stygnet på tån nu också vilket var skitskönt, vilken skillnad det blev nu efteråt. Äntligen verkar saker och ting se ljusare ut :) nu ska jag kolla lite på internet innan jag ska hitta något att äta, känner mig sugen på något. Sen blir det väl lite tv-tittande i sängen. Så god natt och sov gött! Kram

Andra kontrollen.

Sitter i soffan och kollar på Dr Dolittle, lade precis Thea i vaggan och hon somnade utan minsta protest :o
Väldigt ovanligt, jag bara provade lägga henne bara. Hon hade inte direkt börjat gnugga ögonen och inte gnällt. Hon är bara inte sig själv, verkar däven och väldigt nere på nå vis. Hoppas att det är tänderna som ligger bakom detta, har misstänkt det ett tag nu men man vet ju aldrig ändå.
Hon ska iväg på 6 månaders kontrollen idag och bli undersökt av läkare så det känns ju lite skönt, då kan han ju kolla lite extra noga.
Hon är inte sig själv bara, jag känner det och märker det. Nånting är det..

Skitväder ute, regn regn regn. Om det ändå kunde snöa så att det blev ljusare ute, nu är det så grått och trist. Snart dags att plocka fram ljusstakarna och allt julpynt. Bara man hittar på det också -.- Måste verkligen skaffa en stor kartong som man kan ha allt i för nu ligger det bara utspritt överallt på alla våningar, känns som man vill köpa nytt varje år för det känns som man inte har någe julpynt alls när man inte vet vart det ligger. Hade jag allt på samma ställe så hade det varit lite lättare att ha koll på vad man har och inte har hemma. Julgardiner till vardagsrummet vill jag ha iaf. Så det ska jag börja kolla efter.

Nu ska jag varva ner i soffan innan fröken vaknar igen, får se hur länge hon sover. Igår sov hon över 2 timmar på sin middagslur så vi får se hur länge det blir idag.
Tjingeling.

måndag 16 november 2009

Slarv!

Nu har jag slarvat igen och missat att skriva en dag, jag skäms.. Igår jobbade Tommy förmiddag så jag tog och åkte ner till Storå och hälsade på farmor samt mina föräldrar. Sedan åkte jag hem igen efter att Tommy kommit hem, sen rörde vi oss mot Moa och Andreas, dom hade fått hem sin nya soffa från Chili - Kanonfin! Sofforna där verkar vara riktigt prisvärda faktiskt, väldigt fin. Vi åt pizza och kollade på en konstig svensk film ^^ den var inte lång men ändå knepig, potatishandlarens dotter eller vad den hette.
Annars gjorde vi inte så mycket igår, tog det ganska lugnt.

Idag har vi varit iväg en sväng till Ludvika och hämtat ut ett paket som jag fick genom Liberoklubben som man hämtade ut på Lindex, däri låg det ett paket blöjor, bindor, engångs-haklappar, tvättlappar, en liten fotboll, babywash tvål och lotion, sen var det lite erbjudanden från libero. Så det var ett fint paket :)
Sen köpte vi lite kläder på Lindex åt lillstumpan, det finns såå otroligt mycket fint på Lindex. Ville ta med mig hela affären hem. Sen svängde vi förbi McDrive och Dollarstore, skulle kolla efter ramar på Dollarstore men det var helt urplockat :( så vi får kolla vidare på Ikea i Örebro sen istället.
Thea var hemma hos farmor medans vi var iväg. Hon har varit lite nere idag, inte så intresserad eller lekfull som hon brukar vara. Vet inte varför, hoppas verkligen att hon ska vara gladare imorgon. Hon har även sovit jättemycket idag, men hon verkar inte sjuk eller så. Bara hängig på nå vis.

Nina - Lägger in en bild på Lekstolen sen, min telefon har slut på batterier så ja kan inte skicka över nå bilder för tillfället :) Men "Flygplanet" finns iaf på Babyproffsen i Örebro för 499:-
Den är kanontuff, och hon gillar den skarpt :)

Nu sitter vi hela familjen uppe i sängen och varvar ner inför natten. Thea leker lite i sängen, hon är lite gladare men fortfarande inte som hon brukar vara. Imorgon ska hon iväg på 6 månaders kontrollen. Jag skriver mer imorgon för nu vill tjejen ha mat och det kan inte ske fort nog tror jag ^^
Så god natt och sov gott!
Kram.

lördag 14 november 2009

Pilot och Nallebjörn.



Här är då bilden och filmen :) Hon är för söt i sin nya overall!

Hon vaknade av sig själv här för en stund sen och ville ha kvällsmat så jag behövde inte fundera nå mer på hur jag skulle göra då hon somnat på mage. Nu när hon ätit så kan hon ändå inte sova på mage, eller hon får det rättare sagt inte då hon spyr ner hela sin kudde om hon skulle göra det. Så då var de problemet löst. Bara att hoppas att hon somnar lika snällt igen fast på rygg denna gång, men man vet aldrig med denna lilla dam. Det hela kan lika gärna sluta i en timmes skrik också som det blev igår ;) eller en timme blev det väl inte riktigt igår men hon skrek bra länge och vägrade sova iaf. Hur som helst så har hon ökat på mellanrummen mellan måltiderna på natten till runt 4-5h så jag är helnöjd! det är helt underbart med en extra timmes sömn, ibland längre ändå. Även under dagarna så har det minskat med måltider till endast 3ggr, först en gång innan middagsluren sen en gång på eftermiddagen runt 3 typ och sen nästa gång när hon ska läggas vid 19 tiden. Smakproverna funkar också kanonbra, det är bara välling och gröt som hon inte vill ha. Men potatispuré och majspuré äter hon utan problem, även olika safter och en efterrätt har vi provat :) Hon visar stort intresse på annan sorts mat så det är lätt att få henne att smaka, vilket känns riktigt skönt. Ibland kan det ju krånglas och ta lite tid innan dom börjar visa intresse för att smaka. Man kan ju inte heller ge dom smakprov om dom inte visar något intresse, eller man bör väl inte det rättare sagt. Så detta var hon tidig med, skönt det :) roligt att få bjuda henne på lite olika saker samt lite utav det vi själva äter.

Ska köpa hem en stol åt henne också så att hon kan sitta med oss vid matbordet, för hon blir inge vidare glad av att ligga på golvet och titta medans alla andra sitter runt bordet. Hon vill ju vara med såklart :) Och snart kan hon sitta helt själv också, hon börjar bli så stadig så det dröjer nog inte så länge nu.

Nu ska jag lägga mig och titta lite på tv innan det är dags att sova.
God natt ännu en gång ^^
Kram.

Tuffingen


Var iväg till örebro idag med punch, budda och torbjörn. Hittade denna jättefina lekstol samt en hoppgunga i form av ett flygplan till vår lilla gullunge. Båda leksakerna var riktigt uppskattade så det var väldigt roligt att se :) sen köpte jag även en overall i form av en björn åt henne, hur söt som helst. Bild på den lägger jag upp om en stund samt en filmsnutt på när hon provar sin hoppgunga. Haft en kanondag. Det var så längesen jag var till Örebro nu så det var riktigt roligt! Min tå är nästan läkt nu också, bara stygnet som ska tas bort och lite ner läkning kvar innan det är helt bra :) har iaf inte direkt ont längre, bara lite småöm där stygnet sitter. Sen varar det lite fortfarande men det slutar nog snart. Sitter uppe i sängen nu och Thea har somnat, mitt i leken på mage dessutom så jag är lite förbryllad över om jag ska riskera att väcka henne och vända henne till rygg eller om jag ska låta henne vara :s jobbigt jobbigt. Väntar nog en stund och sen provar jag att rätta till henne. Nu börjar det bli lite kallt att sitta här utan täcke så jag ska nog krypa ner istället. Ush det känns som om det vore måndag :( Tommy jobbar helg så det känns inte alls som helg nu, skittråkigt. Så imorgon ska han upp igen och jobba till halv tre, suck.. Jaja nu ska jag bädda ner mig och föra över bild och film till lilla datorn. God natt och sov gott, kram.

fredag 13 november 2009

Hästaputte


Åkte en sväng till Storå på eftermiddagen. Där fick Thea denna kanonfina häst som mormor virkat åt henne, den är bara för fin :) Thea har tur hon. Nästa lördag blir hon ett halvår... Helt sjukt säger jag bara, jag hänger inte med alls. Vart tog vår lilla knoppa på 3kg vägen? Minns inte hur hon såg ut som nyfödd knappt, tur att man knäppte mycket kort. Ångrar att jag inte filmade henne den första tiden :( 
Nu ligger Thea i sin bilbarnstol och sover, hoppas hon vaknar snart så att vi kan gå upp och lägga henne/oss. Vill inte gärna väcka henne när hon sover. Nu är jag klar med mitt fotoalbum också, eller det finns ju fortfarande plats kvar i det men alla kort sitter i nu :) 
Nu ska jag greja lite innan vi ska gå upp och kolla på film. Så jag säger god natt och trevlig helg! 
Kram.

Underbaraste.


Älskade gullunge. 25 veckor idag :)

torsdag 12 november 2009

Album.

Sitter just nu med lilla tösen i soffan och kolla lite, Tommy är iväg till ICA och hämtar ut paket åt mig från Clas Ohlsson! Äntligen har mina fotoalbum kommit, så ikväll ska jag börja sätta in bilder :)
Lars, Tobjörn och Håkan var här tidigare idag och hade köpt med sig matlådor från Wok House, inte så dumt de vill ja lova ;) Sen har Punch varit här en sväng och vi har talat om eventuellt en Örebro resa i helgen och äta på italienska, ÅH vad det vore trevligt! Maten där är ju så underbart gott!
Annars så har vi väl spelat lite Aion idag som vanligt.. Thea sov ganska bra i natt, hon somnade dock sent och vaknade sen klockan 04:00 och skrek i en timme. Dock så har hon inte ätit så ofta vilket var sköönt. Så hoppas det med matningen håller i sig, själva skrikandet i en timme det kan vi nog skippa ;)

Nu börjar fröken tröttna här på att sitta i soffan så jag får återkomma senare :)
Tjing!

onsdag 11 november 2009

Varning


Köp aldrig potatis från lidl, jävla dynga bara. Så här ser dom ut efter 20min. En del potatisar var inte ens klara medans andra bara var pulveriserade. Skitgrejer!

matlagning å serier.

Håller på att koka potatis, idag blir det ugnsstekt lax i gräddsås med potatis. MMmums! Lax är ju bara för gott! Är så hungrig så jag går snart åt här känns det som. Thea är trött och arg och ska nog få sova en stund i vaggan, inte för att hon vill det men det behövs nog som hon låter nu.
Sen blir det väl lite serietittande och kanske lite spelande, få se vad som orkas. Har ett nytt avsnitt med Desperate housewives att titta på så jag är rätt sugen! dexter också för den delen.

Varit iväg till Vårdcentralen och bytt ut gårdagens bandage på tån mot nytt fräscht bandage. Eller bandage å bandage, det är mer som en liten mössa tycker jag. Betydligt mindre än det jag hade igår så det känns bättre nu. Lättare att röra tån då den inte är så inlindad med massa gojs. Tån såg iaf riktigt bra ut, visst var det lite blod men inte så fasligt mycket. Den såg inte alls lika illa ut som den gjorde innan operation om man säger så, ser mycket renare och finare ut nu. Så det här tror vi på! det ska bli bra.
Nu ska jag sticka på toa och sen får ja se vad jag hittar på, antingen soffan eller källaren blir det iaf. Thea verkar ha somnat i sin vagga nu för det är alldeles tyst där borta :) Så då är det bäst att passa på att göra de saker man inte lika lätt kan göra när hon är vaken, som att spela eller titta på tv för det hatar hon verkligen ^^

Tjohej!

tisdag 10 november 2009

gääsp.

Sitter och lyssnar på lugn musik och försöker få den lilla damen att varva ner, för just nu vägrar hon sova iaf :) Hon somnade till en sväng, kanske 20-30min sen vaknade hon till och vill absolut inte lägga sig igen. Så då fick hon följa med ner, provar att släcka ner och prata lugnt och ha lite lugn musik på. Kanske hon blir lugn, kanske inte.. Vi får se :)
Bedövningen i tån släppte efter kanske 3½ timme men det gör inte speciellt ont, skönt det. Det småvärker lite som i vågor men det är inte speciellt jobbigt iaf. Äter panodil/diklofenak så att det inte får för sig att göra jätteont i natt.

Denna dag har varit lugn, har spelat lite med foten vilandes på en stol ;) Sen har vi kollat på den (för tillfället) sista Johan Falk filmen, kanonbra. Man vill ju att det ska komma fler filmer nu ^^ Borde nästan göra det...
Thea har varit ganska glad idag också, bara nu på kvällen som hon skrikit lungorna ur sig :( Men så fort man lyfter henne så blir hon tvärtyst, så antagligen ville hon väl helt enkelt inte sova. Får se om hon sover nå bättre i natt också för dom senaste två nätterna så har hon velat äta med ynka 2 timmars mellanrum, och jag blir som en zombie! förstår bara inte, hon är nog inte speciellt hungrig heller för hon äter inte så mycket.. Är väl bara snuttesugen och nappen duger då inte heller, den funkar bara efteråt.
Nu ska jag strax röra mig upp mot sovrummet, förhoppningsvis sova ut lite. Ska tillbaks till vårdcentralen imorgon så, dock inte lika tidigt som idag så det är ju skönt de iaf.
Thea börjar beklaga sig över att sitta här nere nu så kanske går hon med på att gå upp och lägga sig *håller tummar*
Hoppas att hon börjar sova längre om nätterna snart.. Det här är ju överdrivet, snart 6 månader och ska ha mat lika ofta som om hon vore nyfödd -.-

Jaja.. Bara att gilla läget..
God natt och sov gott! för det hoppas jag att jag kommer göra ;)
Kram.

Sådärja.

Då var tån uppsprättad och omlindad. Var in till vårdcentralen i morse som sagt och dom bestämde sig för att "operera". Så dom skar bort en bit av nageln ner till roten och "gröpade" ur massa skit och tog bort det infekterade. Så nu har jag förband på som ska bytas imorgon och ett stygn som ska tas bort nästa vecka. Det kändes knappt, alltså det som kändes var ju bedövningssprutan som dom tröck in på två ställen. Det stack till och kändes i princip exakt som det gör hos tandläkaren när dom bedövar där (spänner å har sig) men sen så kändes tån mest stor och klumpig och efter de så fick jag en tidning att läsa medans doktorn började greja.
Själva operationen kändes inte det minsta, gjorde inte ont alls. Det kändes som om han klippte min tånagel bara, klickade liksom. Inte ens obehagligt. Så jag är positivt överraskad :)
Nu är jag sjukskriven en vecka så Tommy är hemma med mig, jag ska inte gå så mycket utan mest sitta med foten i högläge så att det inte börjar blöda för mycket.
Det var ingen stor nagelbit som behövdes tas bort heller, så det var en liten bit som hade vikt in sig och störde vävnaden och skapade alla problem.. Sjukt.

Så nu hoppas jag att det bara ska bli bättre :) bedövningen börjar släppa lite nu men det känns mest som ett killande/kliande i tån.
Så så var det med det. Nu ser jag fram emot en frisk tå och en shoppingtur till Örebro ;) jag är såå sugen.

Tjohej.

måndag 9 november 2009

Förvånad bebis och tvmys


Har kommit hem från Storå, varit där hela dagen sen Tommy åkte till jobbet. Åkte med mamma en sväng in till linde och handlade massa mat på lidl. Så nu ligger vi här och myser i sängen framför tv'n. Tänkte att Thea skulle somna snart men det lär väl visa sig, än så länge så är hon pigg som få ;) imorgon ska jag upp och vara på vårdcentralen klockan 8:30 *urk* jobbigt att gå upp tidigt :( men hoppas att dom gör något åt tån så den blir bra nån gång. Jaja, återgå till tv'n kanske. God natt och sov gott. 
Kram

söndag 8 november 2009

Gäsp


Ligger ner och försöker få lilla damen att sova men det känns lönlöst.. Som ni ser på bilden så ser hon inte direkt trött ut, hon sov en liten stund mellan 19-20 men efter det har hon vägrat bara. Vet inte vad jag ska hitta på för att få henne att sova, hon gråter iaf inte än så länge så ja får väl titta på tv eller nä. Annars har vi inte gjort nå särskillt idag, köpte en bukett rosor åt tommy och lite lotter som han fick som fars dag present. Sen har vi varit hos britt-marie en sväng på kvällen och hälsat på. Imorgon går Tommy eftermiddag så då åker jag nog en sväng till Storå om tån tillåter dvs. Nu ska ja glo lite på tv och hoppas på att damen sommar. God natt och sov gott, kram.

God Morgon Sverige!


Här är vi glada och utsövda. Ska precis äta lite frukost och även ge lilltjejen frukost ;) sen vet jag inte vad dagen har att erbjuda, det är Tommys första fars dag så jag ska nog iväg och köpa någe fint åt han iaf :)

lördag 7 november 2009

Mätt och belåten.


Glömde nästan bort att skriva ett inlägg, fy på mig. Idag har vi varit iväg och ätit på kinan i Ludvika. Det var kanongott och kanontrevligt, det var jag, Tommy, bror min, Torbjörn, Mats och Budda så vi var ett gäng :) Thea var hos mormor under tiden. Kom hem ganska sent så det blev raka vägen upp i säng i princip. Ligger just nu och kollar på tv, lilla gumman ligger här bredvid och sover så sött. Hon är så underbar. Gosungen. Min tå är förresten sämre.. Ska iväg på tisdag till vårdcentralen så får dom titta på den, den här gången hoppas jag att dom skär bort allt skit så att det blir bättre någon gäng, jag är så less på det här nu :( nu har det konstant varit något fel på mig i flera månaders tid så nu vill jag bara bli frisk. Thea har varit extra trött och gnällig idag, tror det beror på vaccinationen. Funderar fram och tillbaka på hur jag ska göra med vaccination mot nya influensan..tänk om jag inte vaccinerar mig och sen smittar Thea, då kommer jag ju aldrig förlåta mig själv. Sen så har dom ju kommit på nu att dom små också ska vaccineras men ska jag våga vaccinera Thea? Jag orkar inte tänka något ner nu, börjar få huvudvärk. Trött börjar jag också bli. Får fundera mer på det där sen, än så länge så har ju inte influensan kommit hit så jag har ju lite betänketid på mig iaf. Nu ska jag blunda lite, god natt! Kram.

fredag 6 november 2009

Haha


Lillfröken bajsade ner sig totalt idag och så här nöjd såg hon ut då ^^ älskar bilden, den är så klockren. 

Annars idag så har vi varit och hett Thea sin andra vaccination. Lika jobbigt som förra gången :( hatar det, det är så hemskt. Sen har vi haft besök av bror min, Torbjörn och Budda. Det blev lite fika och spelsnack :) det var trevligt. Just nu ligger tjejen och sover och jag funderar på att göra detsamma. Har spelat lite aion nu under kvällen. Börjar dock bli trött så det får nog bli en kvällssmörgås och sen sängen för mig. Imorgon ska vi äta på kinan i Ludvika! Mums :D 
God natt och sov gott, kram.

torsdag 5 november 2009

Var bara tvungen.


Hur söt får man vara? Väntar på att vi ska lägga oss ^^

Sängdags


Varit hos Britt-marie idag. Var även hos barnmorskan och gjorde ett cellprov, det gick bra :) var lite obehagligt men det gick ann. Annars har vi inte gjort så mycket. Beställt två fotoalbum från clas ohlsson så det kommer bli skitbra då jag även skickat efter runt 200 kort. Alla på Thea så klart ;) så det ska bli roligt att börja fylla ännu ett album sen. Imorgon är det fredag! Underbart, då slutar tommy halv tolv :) skriver detta inlägg från mobilen så det börjar alg drygt att skriva nu, får skriva mer imorgon för nu ska jag lägga mig hos mina älsklingar i vanlig ordning. Som ni ser på bilden så är Thea redan på plats :) god natt och sov gott! Kram.

Snö!


Idag var det snö på backen när jag tittade ut. Lite förvånad blev jag allt ;)

onsdag 4 november 2009

Sängång.

Är påväg upp till sängs, tänkte bara skriva ett snabbt inlägg innan.
Ikväll har vi varit hos Moa och Andreas och hälsat på. Sen har jag hämtat ut min mus som jag skrev tidigare och den funkar faktiskt riktigt bra! Den känns skön i handen så det är bara att försöka vänja sig med alla nya knappar vilket lär ta sin lilla tid antar jag.
Snöat har det gjort idag också, såg att det snöade lite igår men idag snöade det betydligt mer och ska tydligen fortsätta likadant imorgon. På tal om imorgon så ska jag till Barnmorskan klockan 11:05 och göra ett cellprov *urk* inget jag ser fram emot, aldrig gjort det förut så jag är lite smått orolig att det ska göra ont eller nå, men jag antar att det inte känns. Hoppas det iaf..

Thea somnade som en liten prinsessa idag, inget krångel utan hon sov efter kaske en 20min eller nå, så jag hoppas att det forsätter så nu i natt också så att hon inte vaknar och är ledsen eller nå. Man vet ju aldrig. På fredag klockan 14:40 har vi fått tid för andra vaccinationssprutan åt Thea också, ush jag bävar för det. Tyckte det var såå hemskt förra gången!

Min tå är fortfarande inte bra heller, den är bättre och förhoppningsvis fortfarande på bättringsvägen men idag gjorde det lite ondare än igår dock.. Nu gör det mindre ont igen så vi får väl se vad som händer. Den gör mig deprimerad iaf, känns så tråkigt att det aldrig ska bli bra. Obeskrivligt hur ledsen man blir när man har såpass ont att man inte får ner foten i skorna, det är som att ha fotboja på sig :( Nu var det ett tag sen det var såpass illa men jag får fortfarande vara försiktig som tusan för att inte nudda tån någonstans för då jävlar gör det ont.

Nog om det. Nu ska jag gå upp och lägga mig med mina två älsklingar.
God natt och sov gott.
Kram!

Mus


Nu har den anlänt! Här ska testas :) den känns skön iaf.

Bus


Kollar på johan falk och busar med Thea på filten. Men nu slog hon näsan i golvet när hon låg och busade på mage. Stackars älsklingen, det gör så ont i mig när hon gör illa sig och blir ledsen. Hon som var så glad innan :(

tisdag 3 november 2009

Sovdags.

Har varit iväg till Storå och hälsat på, åt rimmat sidfläsk med stuvade makaroner också. Det var inte dumt alls. Thea hade varit snäll, hon har varit glad typ hela dagen idag :) Var bara nu på kvällen som hon var sur en stund, men det är ju inget ovanligt. Hon blir ju väldigt gnällig när hon är trött så.
Mår illa just nu så jag ska nog ta och gå och lägga mig jag med, hatar att må illa. Man blir så handikappad då på nå vis. Inte roligt att gå och lägga sig illamående heller men tror inte det blir nå bättre för att jag sitter vid datorn.


Har beställt en ny mus förresten :) En Razer Naga Ska blir riktigt spännande att se hur den funkar med alla knappar ^^ Förhoppningsvis så blir det kanonbra när man väl vant sig vid den..


Nu ska jag lägga mig.

God natt och sov gott!
Kram.

Hem till mormor och morfar.


Mamma var förbi en sväng och hälsade på. Thea följde med henne hem sen så får hon vara barnvakt en stund. Sen ska vi åka ner dit och äta mat :)

måndag 2 november 2009

Sovdags


Nu har vi tagit oss till sovrummet till Theas stora förtjusning ;) vi ska titta på ett Inuyasha avsnitt innan vi slår på digital tvn och inväntar john blund. Tommy ligger och väntar på att jag ska sluta skriva så det är nog bäst jag gör det innan det blir sura miner ;) halva johan falk filmen hann vi se iaf. Nu ska ja bädda ner mig iaf, god natt och sov gott. Kram.

Soffmys


Sitter och tittar på Johan Falk - National target. Eller försöker iaf, en viss liten tjej är lite arg så det blir nog flytt upp till sängen istället.

Efterrätt.


Sen rundar vi av med lite chokladpudding, hallonsoda och Aion.

Maat


Nu = stekt lax med pasta och romsås, mmm

Aion


Så här ser min vy ut för tillfället. Lillan sover så ja passar på att spela lite.

söndag 1 november 2009

Ursäkta dröjsmålet.

Nu har jag slarvat lite och tagit extra lång tid på mig att skriva inlägg, jag ska bättra mig med det ;) Igår var vi iaf iväg hela bunten igen till Linde och åt på Wok House och det var sååå gott och såå trevligt :) Synd att vi inte har någon kinarestauraung här, det är verkligen tragiskt men samtidigt en räddning för plånboken kanske. Tror nog jag skulle äta där dagligen till en början om dom slog upp nå sådant här ^^ Passade även på att städa nedervåningen en del igår medans Thea var vaken, damma å dammsuga å plocka.. Fy så trist det är men ack så skönt när det är gjort och man känner den här nystädade känslan när man kommer in i rummet :) Ibland önskar man nästan att man vore pendant, för gud vad stökigt det kan bli och vad slö man är när det gäller städningen. Snart så börjar Thea krypa runt också så det är verkligen skärpning på det där snart!
Förkyld har jag gått och blitt också, det är ju förjävligt! att man ska bli förkyld gång på gång. Jag var ju förkyld för någon vecka sen bara :( Tån är iaf mycket bättre om än fortfarande öm och ganska röd, verkar dock som att själva nageltrånget har börjat gett sig. Nu är det bara skadorna som den orsakade kvar som ska läkas. När det är läkt så ska jag åka raka vägen till Örebro! fyy tusan vad jag är shoppingsugen! Sen måste jag köpa en overall åt lillfia också, börjar bli bra kallt ute..

Sen vill jag bara säga stort GRATTIS till Hanna som fick en liten gosse igår kväll :) ska bli spännande att se bilder på honom sen ^^

Idag har vi inte gjort nå speciellt direkt.. Thea var hos farmor en vända så tog vi en "vilostund" idag framför datorn. Spelat Aion under kvällen. Förutom det så har det varit lugnt hela dagen. Blev bjudna bort till Moa och Andreas på fajitas men Tommy hade sett fram emot att få sitta hemma och spela medans Britt-Marie var barnvakt så det fick bli så istället
Nu ligger vi alla uppe i en renbäddad säng och kollar lite på tv. Ska precis lägga mig ner och föröska få lilltjejen att somna, hon är lite ledsen för tillfället. Svårt att komma till ro som vanligt. Så det är bäst jag slutar här :) Men jag återkommer imorgon.
God natt och sov gott!
Kram.