torsdag 31 december 2009

Mums


Här gottar vi oss för fullt. Precis ätit och nu sitter vi och jäser och äter lite godis och ostbricka =) inte dumt alls.

Sista timmarna

på det här året nudå :) Nyårsafton idag redan, tänka sig.. Tycker inte det känns som det var längesen vi firade nyårsafton och att vi skulle få barn år 2009. Nu är 2009 snart slut liksom, sjuukt. Men kommande år så blir ju vår lillskrutta 1 år wiihooo!
2010, ett nytt decennium går vi in i också. Det var ju inte illa.
Idag ska vi fara ner till Storå och fira nyår, får se dock om vi kan stanna till tolvslaget. Det kan ju bli svårt med lillfröken om hon vill sova och så, hon är ju väldigt bestämd om var hon ska sova på kvälen så vi får se om det går. När vi är hemma så går det inte att lägga henne nån annanstans än uppe i sovrummet (och vi ska lägga oss samtidigt) när det börjar bli läggdags för natten. Så jag och Tommy kanske får sitta hemma själva och stirra på varandra .när det nya året ska skålas in. Vi får se. Moa, Andreas och Junie ska också följa med ner till Storå :) Det blir finemang! Vi ska äta massa snask och massvis med god mat.
Det blir nämligen Rådjurssadel med kantarellsås, Oxfilé samt Älgfilé men såsen till dessa är ännu inte bestämd. Sen så blir det ostbricka, chips, ostbågar och säkert något mer som jag glömt att nämna :)
Det kommer bli kanontrevligt! Får se om jag lägger upp nå bilder därifrån senare ikväll med mobilen :)
Hur som helst så vill jag önska er alla ett
Gott Nytt År!!
Kram från oss!

onsdag 30 december 2009

Mat


Då var fritösen igång för fullt och dagens mat blir friterad kyckling med ris och tikka masala sås.

tisdag 29 december 2009

Mmm


En liten paus på kinan i Ludvika innan vi åker hem. Nu har Tommy handlat lite på dressman.

Påväg


Till Ludvika och hamnar precis i ett bärgningsarbet, woho! Vilken tur man har..

måndag 28 december 2009

blää

Brödet smakade f*n. Var nog ingen bra idé att ta receptet på vanligt vitt bröd å byta ut mjölet mot fullkornsmjöl ^^ men då vet man det.
Gjorde även apelsinmarmelad idag, det gick kanonbra. Den blev lite besk men tillsätter man lite socker på så smakar det precis som det ska. Blev säkert för mycket "vitt" med från apelsinerna.
Imorgon ska jag göra en till sötlimpa för dom blir verkligen smarriga. Mycket bra maskin det där :) Nu sitter Thea och drar i mig och har tröttnat helt på att sitta nere i vardagsrummet nu, så vi ska väl strax ta och röra oss upp till vår nybäddade säng :) Fick täcke/kudde/lakan av mamma och pappa i julklapp med tillhörande påslakan/örngott så det var ju ypperligt bra. Vi har så dåligt med sängkläder. Fick även ett sett med påslakan/örngott och lakan av Britt-Marie så nu har vi iaf liite mer att välja på.
Nu ska vi gå och lägga oss, god natt på er och sov gott.
Kram.

Lugn dag.

Inte gjort så mycket alls idag, skottat uppfarten och åkt till ICA. Förutom det så har jag varit inomhus. Bjöd hit Håkan på mat, det blev friterade tigerräkor och bläckfiskringar med ris och sötsur sås. Inte så dumt alls :) nästa gång ska jag köpa råa räkor dock, för dom som redan är kokta har tappat så mycket smak.
Imorgon ska jag fritera lite kyckling och äta med ris och Tikka Masala, det blir finfint det också :) Annars idag så har vi spelat Ratchet and Clank som Tommy fick i julklapp, kuuul spel! Har dragit ner rejält på amningen nu, ammar bara typ 2ggr om dagen (morgon/kväll) och så får hon mellis och matpuréer under dagarna. På tal om Thea så vaknade hon precis nu! så jag lär sticka och hämta henne innan hon blir ledsen där uppe :)
Håller på att baka fullkornsbröd med solrosfrön/linfrön och pumpakärnor också, det ska bli spännande å se om de brödet blir bra.
Nu lär ja pysa!
God natt och sov gott.
Kram.

lördag 26 december 2009

Helt slut.

Då har man shoppat färdigt för i år iaf ;) eller iaf för en stund in på nästa år också. Känner inte att jag behöver något mer just nu. Men roligt har vi haft! ujujuj, helt galet mycket folk alltså. Kaos både inne i Marieberg och utanför på parkeringarna. Skönt att det bara är mellandagsrea en gång om året, det är nästan så att det är värt den extra prislappen för att kunna gå runt fritt i affärerna som på en "normal" dag :)
Jag köpte iaf en fritös, en tjock stickad gosig mössa, lite nagellack, en vanlig ögonfransböjare och en med värme (aldrig sett förut så det blir spännande å prova^^), massa kläder åt Thea, ett armband, en tröja åt Tommy, en eyeliner, ett par lypsylprylar och ett par haklappar åt Thea. Troor jag fick med allt där men jag har säkert glömt bort något ^^
På vägen hem fick vi även soppatorsk! fantastiskt vad vi är duktiga. Men Moas snälla pappa och en kompis till honom kom och fyllde på med lite bensin åt oss så vi kom hem till slut iaf ^^

Har invigt fritösen idag, den är sååå bra! blev lite för mycket mjöl bara i frityrsmeten så den blev väldigt stel och inte lika porös och krispig som man vill ha den. Bättre lycka nästa gång :) Fritösen rekommenderar jag skarpt iaf, den kostar men gud så bra den var. Jag är helnöjd!
Sen fick jag ju massa fint i julklapp som jag inte hunnit med att skriva upp ännu, det blir så mycket dom här dagarna så man hinner knappt med sig själv.
Provade iaf en utav julklapparna igår vilket var en bakmaskin! och det blev supergott! även den rekommenderar jag, otroligt mastigt och fint bröd med jättefin färg och smak. Smöret och osten bara smälte när man åt, Muuuums ;) Så den lär inte stå och damma igen det kan jag lova!
Tog även en massa fina bilder på julafton som jag lär lägga upp sen. Just nu är det lite mycket när det har varit julafton och nyårsafton är precis runt hörnet. Så det är svårt att finna tid till att skriva här, men jag försöker! Efter nyår ska jag försöka lägga upp en drös med bilder som jag tagit dom senaste veckorna so "Stay Tuned" ;D

Nu ska vi gå upp till sängen och gosa med vår underbara dotter! <3
Hör av mig imorgon igen :)
God natt och sov gott!
Kram.

Pennybridge.

Nu drar jag mot Örebrooo med Moa, lite mellandagsrea lär man ju beta av nu efter jul :)

torsdag 24 december 2009

Anders Slaskar och...

Julen Braskar minsann!
Kul att det stämmer för en gångs skull, äntligen en vit jul! Man blir så glad och varm i kroppen när man tittar ut, det är så fint :)
Vi åkte hem igår kväll, Tommy hade så ont i nacken så det var nog bäst att vi sov i en säng istället för en madrass. Idag ska Thea bara få sova sin middagslur och sen ska vi åka ner mot Storå och fira jul :)
Men nu ska jag ta det lite lugnt med Tommy framför Borderlands innan all stress sätter igång, tur att vi var ner igår redan så att alla julklappar är på plats iaf ^^


Så jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!
Stor kram från oss! :)

onsdag 23 december 2009

Storå


Får bli ett mobilinlägg, datorn är upptagen. Här är iaf en liten bild från idag på lilla gullungen =) sitter i storå och kollar youtube klipp, sen har vi ätit fet flottig mat och tårta =) får se om vi åker hem idag, tommy har fått världens nackspärr så det kanske är bäst att sova hemma. Vi får se. Nu ska jag kolla lite mer på vad som visas på youtube. God natt på er och sov gott, kram

Dan före doppardan!

Idag fyller min fina mor år! GRATTIS! Så det är lugnet före stormen här hemma just nu. Thea sover och sen ska vi packa bilen full med julklappar/julmat och en massa saker och styra ner mot Storå. Igår blev ju vår lilla prinsessa 7 månader så stort GRATTIS till henne också! :) Lägger upp en bild på henne senare idag när jag kommit ner till Storå och "aklimatiserat" mig lite ;)
Först tänkte vi ta med PS3an till Storå, men vet inte hur det blir med det riktigt.. Blir lite jobbigt med alla kablar och skit som ska med plus att dom tänker enbart låna ut sin tjock-tv då den andra tv'n ska användas till Bingolotto *suck!*
I natt har lillgumman sovit bra, bara ätit tre ggr! så jag är utsövd mer eller mindre :) Igår var vi iväg och vägde/mätte henne, hon går upp finfint i vikt. 6830g väger hon nu och är 65cm lång.
Tog även upp det här med att sluta amma och gå över på annan mat och det var inga som helst problem nu att dra ner på amningen och byta ut den mer och mer mot riktig mat då hon redan nu är såpass duktig och sugen på annan mat. Hon vräker i sig minst sagt, min duktiga tjej!
Så 7 månader blev det som jag ammade henne helt, sen får vi se hur länge jag kommer amma delvis :)
Byter just nu bara ut typ 1 mål om dagen mot puré, så får hon amma morgon och kväll+nätterna.

Får se om vi stannar i Storå i natt eller hur vi gör, vi ska ju fira jul där imorgon så det vore ju bekvämt att slippa åka fram och tillbaka men samtidigt så sover säkert Thea bättre hemma. Jag vet inte, vi får se hur vi gör.
Hur som helst, det blev en VIT jul iaf! :D kan inte minnas när det var såhär mycket snö sist till jul, I like it! Hoppas att kommande jular också blir vita så att vi kan leka i snön med Thea :)

Tommy väntar på mig i Borderlands så det är väl bäst att jag fortsätter spela så att han inte blir ledsen ;) Ett roligt spel är det iaf, köpte det till vår PS3a och kör splitscreen. Det är ett rollspel i samma stuk som fallout kan man säga, fast med bossar och loot som i Diablo typ :)
Underhållande är det iaf.
Återkommer senare med en bild eller fler :)
Tjingeling.

tisdag 22 december 2009


Då var granen klädd, äntligen! Blev lite sent i år med det. Moa och junie är här och hjälper till med granstöket =) det blir sån fin stämning! Fina fina gran!

söndag 20 december 2009

Enda sättet att blogga.


Är att koppla upp sig på internet verkar det som. Kul när man annars har 300 gratis mms att skicka. Bajs... :(

suck

Ja blir så arg! Har nog snart kollat 100 ggr på bloggers sida om mobilbloggning och att man ska skicka sina bilder via mms till go@blogger.com så visas dom på bloggen. Men det visas då fan inga bilder som jag skickar till den adressen, händer absolut ingenting när ja skickar dit TROTS att jag länkat ihop mobilen med min blogg.

Så jävla trist att jag måste koppla upp mig på internet med telefonen VARJE gång jag vill lägga upp en bild på bloggen med den. Det koster ju hur mycket som helst. Varför kan jag inte skicka ett vanligt MMS? Vad är det för fel?

*morrar*

gäsp

Sitter och kollar lite när Tommy spelar Borderlands, jag är helt slut. Så jag orkar inte spela för tillfället, känner mig så seg och trött. Thea sover en liten kvällslur uppe i sin spjälsäng så vi har det lugnt här nere nu ett tag.
Vi for iväg till Britt-Marie och åt mat där och efter det åkte vi bort till Moa & Andreas och spenderade resten av kvällen där. Tittade på sista avsnittet av Dexter... Fyy faan vilket slut alltså. Hemskt!

Imorgon bär det av mot Örebroooo igen, känns som jag är där var och varannan dag nu ;D men det är bara roligt :) Jag och Moa ska in dit och kolla lite, hon ska väl handla klart lite julklappar och jag ska köpa med Borderlands åt Tommy. Sen får vi se om jag hittar nå spännande att inhandla :) Innan vi åker till Örebro så är det "bebis-träff" hemma hos Moa & Andreas klockan 11, så jag och Tommy tar en sväng med vagnen dit skulle jag tro om vädret tillåter dvs :)

Märks att man inte är van att gå ut sådär som vi gjorde igår, jag är verkligen hur trött som helst. Känner hur ögonen klibbar ihop sig nästan.
Nu är Tommy ledig 2 veckor framöver, som jag har längtat! vad underbart det ska bli att ha honom hemma så länge. Allt känns bara så himla bra då, han finns alltid där liksom. Värsta är väl att tiden brukar gå så fort bara, men så ska vi inte tänka nu! hans ledighet börjar ju från och med imorgon så vi ska ta varje dag som den kommer :) Nu ska jag ta och leta reda på hemtelefonen och slå en pling till min mor, sen ska jag bädda ner mig i soffan bredvid Tommy och gosa lite framför spelet.
Jag återkommer imorgon, håller på att ladda mobilen nu så ja ska lägga upp någon bild från gårdagen sen tänkte jag :)
Dopbilderna kommer förresten, har fortfarande inte fått in några bilder i datorn! därav fördröjningen. Men dom kommer :)

Sov gott!
Kram.

Busy busy.

Varit urusel på att göra inlägg denna vecka, trots att jag sagt att jag skulle. Fy på mig, men jag har haft fullt upp med massa saker. Igår så var vi först hos Moa och Andreas, Moa fyllde 21 år :) Sen bar det av till Örebro med Moa, Cattis, Tina, Jossan och Oscar (tror jag fick med alla namnen rätt ^^). Vi var först hemma hos Jossan på "förfest" och sen tog vi bussen in till stan och gick till nå ställe som hette Frims(?) Jag är så urusel på namn :D
Det var iaf en riktigt trevlig kväll, dock var jag nog alldeles för nykter för att passa in på puben där ^^ Men ändå trevligt att komma ut lite, saknade såklart Tommy och lillfisan nå OTROLIGT! Såpass mycket att det knappt gick att koppla av när vi var ute. Man tänkte på dom hela tiden.. Har nog blivit för gammal för sånt där uteliv ^^ torr och tråkig som man är ;)Men man mår ju iaf toppenbra idag mot var man skulle ha gjort om man drack sig full igår, så ibland så lönar det sig att vara torr och trist ;D

Just ja, jag var ju i Örebro i torsdags med Britt-Marie som jag glömde att berätta om. Hon och jag tog med Thea på en tur in till Marieberg :) Det gick kanonbra! lilla snuttan var såå duktig, visst tröttnade hon på att sitta i vagnen till och från men då var det ju bara att bära runt på henne, det fanns ju så otroligt mycket att titta på där inne för henne så hon höll sig nöjd. Jag köpte ett par skor och fick ett par i tidig julklapp från Britt-Marie.
Skorna jag köpte var iaf dom HÄR som lite varmare och gosiga skor att ha nu när det är kallt och vintrigt ute ;) och så dom HÄR för lite festligare tillfällen och så. Dom sistnämnda fastnade jag för helt, såå fina och förvånandsvärt lätta att gå i :) gillade dom skarpt!
Sen handlade jag lite annat smått och gott, julklappar till Thea och bytesjulklapp.

Nu sitter Tommy och väntar på mig, vi ska prova på Borderlands som han lånade av Torbjörn igår. Han väntar ivrigt så det är bäst att jag avslutar detta inlägg ASAP ;) Idag har vi iaf lite saker planerade. Förutom att prova det här spelet så ska vi antagligen till Moa och Andreas en sväng senare samt eventuellt till Storå för att titta på mammas nya bärbara dator. Så jag återkommer med uppdatering senare om vad vi gjort denna dag :)

Ha en fin dag.
Kram.

fredag 18 december 2009

Julstök


Nu är det julstök med knäck, julskinka och bakad potatis hemma hos moa och andreas. Mums! Myspys =) perfekt sätt att fira fredag och början på tommys semester :)

torsdag 17 december 2009

Trööööttt!

Varit i Örebro heela dagen, så jag är helt färdig nu. Orkar inte skriva nåt långt inlägg nu utan jag skriver och berättar om Örebro-resan imorgon istället :)

Nu ska jag bege mig upp och lägga mig.
Imorgon är det FREDAG! WIIHOO!

God natt och Sov gott!
Kram.

onsdag 16 december 2009

Mittiveckan..

Sitter här med tända ljus och kollar lite när Tommy spelar Assassins Creed, han har klarat spelet men han samlar lite troféer i det såhär i efterhand. Han vill ju få platinum trofén i det ;)

Moa, Andreas och Junie har precis varit här. Vi har ätit Kamchatka krabba och talat/tittat på internet och spelat lite Uncharted två. Dom köpte ju med sig mat från Två Kockar, det var inte så bra precis. Stripsen var alldeles mjuka, Moas sallad var rutten! Räkorna stank gammal rutten skosula, helt ofantligt vidrigt. Stackars Moa..
Så Två Kockar är nog härmed bojkottade, fyfan.. Hade hon ätit dom räkorna så hade hon ju blivit dödssjuk *rysa* Så då var det bara ett ställe kvar att äta på här på byn nu om man ska ha pizza. Imorgon ska jag iväg till Vårdcentralen och "polera" lite på min tånagel, har lyckats fått infektionen att gå ner lite iaf. Ja just ja, kanske inte ens nämnt något här om tån. Den blev ju infekterad igen, denna gången vid hörnet nere vid nagelbandet. Men jag har smörjt med antibiotika så nu har infektionen blivit mycket bättre och imorgon ska en läkare klippa lite. Den förra läkaren hade inte klippt så rakt så antagligen så irriteras huden av den lilla nagelbiten som sticker ut. Såå, hoppas att det ska bli BRA nån gång nu.
Thea sov riktigt dåligt i natt, hon har vaknat hur många ggr som helst och velat snutta. Finns inget annat som hjälper, hon är inte hungrig men det är det enda som tröstar henne så att hon kan somna om. Det är såå jobbigt, jag känner mig så trött och nere om dagarna. Flera dagar nu som jag inte fått sova direkt bra, jag vill inte nattamma längre. Men jag kan inte sluta heller :( Hon vaknar och bara gråter rakt ut, all annan tröst funkar inte för då blir hon bara ännu mer vansinnig.. Jag fattar inte.
Varje kväll skriker hon som en dåre också, vi bryter snart ihop här om det fortsätter såhär. Tommy går förmiddag också så han behöver sin sömn och jag behöver få igen lite sömn då jag får vakna 4ggr per natt minst i vanliga fall men förra natten var det nog snarare 8ggr eller nå.

Önskar att hon ska börja sova som alla andra barn.
Nu ska jag gå å ta mig något att dricka, sen kanske ta ett par kilometer på crosstrainern. Jag återkommer imorgon.
God natt och sov gott.
Kram.

Maaaat!

Moa och Andreas är påväg hit, dom har tagit med mat från Två Kockar. Hamburgesa blir det för mig, mums! Sen ska vi käka lite krabba som ja köpte idag från fiskbilen :) Såå trefligt så trefligt.

Återkommer lejter.
Mors.

PS. Ja vill till Örebroooo och Kupoolen, take me there.

tisdag 15 december 2009

Ludviika.

Har varit iväg en sväng till Ludvika idag. Innan Tommy kom hem från jobbet så var jag iväg till Sofie och Jimmy och hälsade på, sen åkte jag och hämtade Tommy från jobbet och åkte bort till Britt-Marie. När vi väl var där så kom vi på att vi skulle till Ludvika en sväng, vi var såå hungriga så det fick bli kinamat :) Punch och Torbjörn följde med.
Köpte 3 par leggings från Åhlens och så köpte vi ett nytt spel från Elgiganten - Uncharted 2 :) Såå det ska bli spännande att prova på sen. Förutom det så har vi inte gjort så mycket idag. Fick hem mina förstoringar (en till mig å en till mamma) på ett kollage med massor av småbilder på Thea, nackdelen med förstoringen var dock att dom på Extrafilm hade beskurit bilden på båda sidorna så det har försvunnit två "remsor" med bilder :( hade jag vetat det innan så hade jag ju gjort kollaget annorlunda. Jävla grisar.. Inte ett ord om det på deras sida, tycker jag det borde stå.. Inte så kul när man får hem en bild som blivit beskuren bara sådär utan att man haft nånting med det att göra. Men men.. Inte mycket att göra åt saken, ja får tänka på det till nästa gång och aldrig mer beställa ifrån Extrafilm. Inte första gången jag blivit irriterad på dom om man säger så.
Har precis sprungit 2,4km på crosstrainern (10min) och är heeelt förstörd! man har nog världens sämsta kondition. Men jag ska köra 10min om dagen tänkte jag, så till slut kommer det ju gå bättre ^^

Nu ska jag gå upp till mina två älsklingar, dom gick upp i förväg och skulle lägga sig så jag känner mig lite ensam här nere nu.
Men jag återkommer imorgon :)
God natt och sov gott!
Kram.

måndag 14 december 2009

Hur go får man vara?

Tommy hade en överraskning åt mig, var hos Moa & Andreas tidigare idag och när vi kom hem så gick han iväg och hämtade den. Detta är vad han kom med, i en fin liten vit ask! Jag blev så rörd, dom är sååå fina! bilden gör ingen rättvisa. Dom kommer från guldfynd och det är en större bild på dom här.
Älsklingen min, han är för underbar helt enkelt. <3


söndag 13 december 2009

Aaahh.

Vilket väder! solen skiner och snön gnistrar utanför. Riktigt vacker Luciadag. Thesan sover middag, kanske det blir en liten promenad sen i det fina vädret? vi får se.
I natt har hon sovit 10ggr bättre, hon vaknade några gånger mellan 22-01 eller nå men sen sov hon jätteduktigt. Så idag känner man sig mer utsövd än igår och det känns ju helt underbart :)
Jag ska lägga upp bilder på dopet, har bara inte fått in korten i datorn ännu. Fick lite bilder på mailen men det krånglar så jag får inte över dom på datorn *morr* men tids nog så lägger jag upp dom. Har en HEL smörgåstårta kvar också, en med skaldjur i, så det blir en utmaning att försöka äta upp den på två ^^ förhoppningsvis får vi lite hjälp med det :)

Vill passa på att tacka alla som kom igår för alla presenter som Thea fick samt för att ni kom :) Utan er hade det inte blivit en sån perfekt dag som det blev. Är supernöjd och kunde Thea tala så skulle hon nog säga detsamma ;)
Idag ska vi kanske ta en vända till skogen också, det är så fint i skogen när det har snöat. Just nu väntar vi bara på att Thea ska vakna från middagsluren innan vi kommer på vad vi ska göra härnäst, under tiden spelar vi Assassins Creed 2 och tar det piano ;)

Förresten, om någon vet hur man bloggar från mobilen genom att bara skicka ett mms till blogger så berätta! Jag kan enbart blogga från mobilen genom att koppla upp mig på internet med den (har en blogger applikation som funkar så) och det kostar ju en förmögenhet med Halebop att surfa från mobilen. Så alla tips om vart man hittar mms numret till blogger vore väldigt tacksamt :)
Nu ska jag återgå till spelandet.
Hej Svejs.

lördag 12 december 2009

Dop och sömnbrist!

Då var denna dag förbi och dopet avklarat. Har knappt sovit en blund i natt så jag är helt förstörd av trötthet, Thea har vaknat till och från hela natten. Tror inte vi fått mer än kanske ett par timmars sammanhängande sömn, om ens det. Men det lutar åt att hon är förstoppad, hon har tryckt och tryckt och grimaserat nu på kvällen men det har bara kommit ett par "harkottar". Stackars lillfia, så nu är Toni iväg och köper lite katrinplommonpuré till Thea och pizzaingredienser åt oss så det här ska nog ordna sig :)

Dopet och det kalaset har varit fantastiskt fint, otroligt vackert. Vi har sån fin kyrka här och prästen var kanonbra. Efteråt hade vi fika med tårtor och kaffe/must hemma hos oss och även det var supertrevligt, alltid kul när släkten samlas sådär. Det är inte så ofta man träffas allihop sådär. Nu har Toni kommit med purén så nu ska Thea få sig lite så att det ordnar sig med lilla magen. Mer om dopet med bilder kommer sen när jag fått de på mailen, själv tog jag inga bilder, jag hann inte alls.
Så nu lär ja pysa, återkommer imorgon för jag är sååååå trött nu!
puss och god natt!

fredag 11 december 2009

suck

Vansinnesgråtet är i full gång igen :( varför? hur länge ska man orka? varför kan hon inte sova som alla andra barn?

Ja blir så deppig.

torsdag 10 december 2009

Tiden rusar iväg.

Hur liten och söt får man vara egentligen? :)

Känns inte som det var längesen jag filmade henne här i soffan, det var den 16e juni så hon var inte ens en månad här! helt sjukt, lilla skruttan. Hennes gråt låter inte alls lika längre, åh jag vill att hon ska vara sådär liten en gång till. Jag skulle ha filmat mer...

onsdag 9 december 2009

Den eviga tröttheten..

Hann inte skriva något inlägg igår, jag var hos Britt-Marie typ hela dagen och jag var såå otroligt trött så det kändes som om jag varit vaken ett helt dygn. Jag var som en zombie.. Så jag var kvar där tills Tommy slutade jobbet klockan elva, då åkte jag och hämtade upp honom.
Idag har jag fått sovit lite extra iaf, Tommy gick upp tidigare med Thea och lät mig sova vidare. Det var såå skönt, men känner mig ändå lite konstig. Bara jag inte håller på att bli sjuk till helgen!
Idag vet jag inte vad jag ska hitta på, hungrig är jag för tillfället så att göra något gott att äta känns ju som den bästa planen just nu. Sen kanske jag åker och våldgästar någon, vi får se.

På lördag ska Thea DÖPAS! det ska bli så så roligt :) det blir inget stort dop, har bara bjudit familjen. Så jag får verkligen inte bli sjuk tills dess. Ska köpa räkor från fiskbilen idag tänkte jag som vi ska ha till smörgåstårtan. Sen ska jag nog beställa en gräddis från fagers också, vet inte vad ännu men ska nog förbi där och höra lite med dom om vad som finns och så.
Nu lär jag fixa lite käk! Återkommer sen :)
Tjing.

måndag 7 december 2009

Tomtenissan =)




Posted by Picasa

Eftermidaaaaag >.<

Då var det måndag igen och Tommy går eftermiddag*blä*, han har precis gått till jobbet nu och jag sitter och blänger lite på datorn och tv'n. Thea sover middag eller vad man ska kalla det, det blev lite senare middagslur idag än vanligt då hon låg och sov ända inpå tolvsnåret.
Så vad ska man hitta på en dag som denna då? har lekt lite med Picasa nu på förmiddagen och tittat på när Tommy spelat Assassins Creed 2. Funderar på och tror faktiskt att jag ska ta mig en tur ner till Storå idag igen, laga i ordning nå smaskigt att äta och ta det lugnt. Mina föräldrar slutar dock inte förns klockan fyra så det blir lite dötid fram tills dess.
Ska nog ta en tur till ICA när Thea vaknar och kolla vad man kan hitta på för gottans. Fajitas kanske? Mmmm ^^ Vi får se vi får se.

Satte på Thea en liten tomteklänning idag, skulle fixa lite foton tänkte jag. Hon blev så fin så jag döör! lägger upp några bilder om en stund så får ni se, så otroligt söt.
Har äntligen kopplat in en mus till minidatorn också, har hittills bara använt mig av pekplattan och det är ganska drygt i längden. Så nu kör jag med en fin lite rosa mus från Saitek som jag lånat av mamma, den skulle tydligen inte funka så bra men jag tycker att den har funkat utmärkt hittills så det återstår att se om den har några hemliga problem som jag inte upptäckt ännu.
Nu ska jag rota lite i kylen efter nå gott och sen får ja se vad jag hittar på innan lilla damen vaknar. Tjohej så länge!

söndag 6 december 2009

Ett par bilder till från igår


Posted by Picasa

Storå.

Igår hade jag supertrevligt som vanligt hemma hos Moa och Andreas :) Tommy och Andreas åkte på julbord på Tages på kvällen strax före sju. Jag och Moa hade laddat upp med chips/dip och godis inför Robinson.
Blev dock inte så mycket Robinson tittande, vi satt och pratade bort det mesta av tiden men det gick ju de med ^^
Har precis installerat Picasa på datorn, hur bra som helst när man vill lägga upp bilder på bloggen! bara å markera ett helt gäng och sen trycka "Blog This" så lägger den upp alla bilder direkt på bloggen och så kan man redigera lite med text osv. Bra mycket snabbare och smidigare än att göra på det vanliga sättet. Sen kan man redigera bilderna och ta bort röda ögon/retuschering osv. Tack Moa för den idén ^^

Idag ska vi ner till Storå och hälsa på en sväng men först ska lillfia sova en stund och vi ska spela lite Assassins Creed 2 under tiden :) Sen bär det av och efter det vet jag inte vad vi ska hitta på men det blir väl en lugn kväll skulle jag tro.
Nu ska jag spela lite Assassins Creed och fortsätta leka lite med Picasa. För dom som inte har ett bildredigeringsprogram så tycker jag ni ska ladda ner Picasa och prova. Funkar skitbra :)

Morsning!

Bilder från gårdagen.




Posted by Picasa

lördag 5 december 2009

Pust..

När jag gick upp sen igen på kvällen så lyckades jag till slut få henne att äta, men det var fan inte lätt! två timmar senare så vaknade hon och skrek igen men denna gång inte riktigt lika mycket och länge. Testade då en snabbis att ge henne mat men hon blev direkt argare så jag satsade istället på att försöka få henne att sova vilket funkade efter en stund, hon ville inte äta igen förns 6½ timme senare från första matningen så det var synd att hon vaknade där emellan och grät annars hade jag fått sova över sex timmar så det var typiskt..
Men men, bättre lycka nästa natt som jag brukar tänka ;)
Det är så hemskt när hon gråter sådär på kvällarna/nätterna, ett fruktansvärt gråt som tär på en. Man fattar inte varför heller och det finns inte svar någonstans på det heller, det känns som att man har fått mänsklighetens första bebis ibland då ingen har svar på nånting.

Nu ska vi spela lite Assassins Creed såhär på morgonkvisten innan Thea vill sova middag, efter det har vi blivit bjudna på Fajitas hemma hos Moa och Andreas så vi kanske åker bort dit :) Vi får se när Thea vaknar och så.
Tjohej.

Sammanbrott...

Hon bara gråter våldsamt så fort jag närmar mig, först gråter hon precis som om hon vore hungrig som tusan men när jag ens försöker ge henne mat så börjar hon gråta så hon nästan kräks, det bara skorrar och gurglar och hon spänner sig ilsket i en båge.
Hennes gråt gör mig helt förstörd, känns som jag ska spy snart...

Det var ett tag sen hon åt nu, det spänner så, men varför hejdar hon sig? varför äter hon inte? jag blir snart dum i huvudet, trodde att jag skulle få sova denna natt iaf men nej.. Hennes gråt river sönder mig inifrån. Har hon ont? jag fattar inte..
Hon kryper inte ihop som om hon skulle ha magont, hon har inte ätit nå speciellt, jag har inte ätit nå speciellt. Hon gråter så våldsamt så det låter som om någon misshandlar henne, jag står inte ut. Jag är så trött..

Snälla gumman, ät. Vad är det som hindrar dig?
Klockan är snart två på natten, vad ska man göra? känner mig helt borta..
Tänk om det ändå fanns svar på varför hon gör såhär? vågar knappt prova att amma henne, hon blir så fruktansvärt ledsen och kan knappt andas i gråtattackerna.. Hör hur hon gråter däruppe, får gå upp och tala med Tommy och se vad vi ska hitta på..
Jag vill sova.. en natt iaf, det var över ett halvår sen sist jag fick sova en hel natt. Jag längtar så..

fredag 4 december 2009

Fredagkväll.

Ska snart sätta igång med maten, det blir köttgryta gjord på älg-entrecôte ^^ muums! man brukar förstås kanske ta lite billigare kött till grytor än just entrecôte men det var den enda köttbiten vi hade i frysen så det får gå ^^ å andra sidan så är ju sånt lite lurigt att göra typ plankstek och sånt på då det kan bli segt så det kommer nog bli klockrent i grytan.

Tommy har precis lagt Thea i spjälsängen, liten sovstund nu på kvällen behövs för dom små trötta ögonen för fy tusan va grinig hon var nu :) Vi har introducerat pipmuggen för henne och det gick ruskigt bra, gav henne pasta med grönsaker (färdig barnmatspuré) och så fick hon lite pärondryck i pipmuggen bara för att prova om hon klarar av att dricka ur den. Det tog bara några sekunder för henne sen satt hon och surplade och sög på den där pipmuggen hur bra som helst ^^ inga problem där inte, hon tuggade först på pipen men bytte snabbt taktik till att börja suga istället. Det var intressant att se hurpass fort dom lär sig. Häftigt!

För övrigt så sitter vi och myser framför Assassins Creed 2 och bara tar det lugnt. Sov inte så värst bra i natt så det känns som ett bra sätt att fördriva tiden på idag :)
Nej nu ska jag ut och hacka kött och grönsaker!
Trevlig helg!
Kram.

Snööö!

Det snöade ute idag när jag kollade ut, har snöat massor och jag blir såå lycklig ^^ just nu har det slutat snöa men jag hoppas på mer mer mer så att det blir en riktig mysigt julig fredagkväll :) Nackdelen är dock att temperaturen ligger strax över nollan så snön har svårt att ligga kvar. Får hoppas det går under minus och snöar på lite i natt :)

Varit hos Moa och Andreas en sväng på förmiddagen och kollat på film, blev bjuden på god currybaguett. Mums och tack för den! får se om vi hittar på något med dom senare ikväll, beror på när Andreas slutar och hur pass pigg Tommy är :)
Nu ligger det en ilsken tjej här bredvid i soffan så jag antar att vi får ta upp henne så hon får sova en sväng :)

UNDERBARA Fredagar! jag blir så glad :)

torsdag 3 december 2009

Hamburgesas!

Var iväg till Örebro och shoppade lite igår :) blev klar med julklapparna sen fick jag även med mig lite kläder åt mig själv och en barnstol från ikea. Mer om det senare.

Just nu sitter jag, Tommy och Moa i vardagsrummet och funderar ut något att göra. Kolla på film kanske? vi får se! :) Sen blir det hamburgare, mums!

Återkommer senare, ska vara lite social nu :)
Tjingis!

tisdag 1 december 2009

Vilket väder!

Vaknade upp strax efter nio idag och såg genom persiennerna att solen var framme. Då blev det raka vägen upp ur sängen och ut på promenad för vår del :) det var riktigt kallt ute men ändå skönt, gick bort till mammas jobb en sväng och hälsade på och efter det ringde jag till Britt-Marie och frågade om hon ville gå en promenad så vi har gått i säkert över en timme idag. Thea somnade till slut i vagnen, efter många om och men kan man säga. Hon var riktigt ilsken ett tag strax före innan hon somnade, typiska ilskan som kommer när hon är trött.
Sen gick vi iaf hem till Britt-Marie och var där resten av dagen, åt färsbiffar med mos och så tog Tommy och jag en riktig långdusch. Det är ju så härligt att kunna duscha varmt och länge utan att behöva fundera på om varmvattnet ska ta slut! underbart :)
Imorgon ska jag och bror min ta en repa in till Örebro och försöka handla klart julklapparna. Har så lite pengar kvar så det kommer bli lite ledsamt att gå förbi alla dessa fina skoaffärer utan att kunna ta med sig ett par hem. Men det får gå, skorna finns nog kvar till mellandagsrean också :)


Nu ska jag gosa med mina underbaraste innan det är sovdags.
God natt och sov gott!
Kram.
Bjuder på en bild på Thea också :) Bild tagen igår strax innan vi skulle gå till sängs.