fredag 30 april 2010

Valborg

Då var det sista april ännu en gång :) Har precis kommit hem ifrån Storå, firade lite valborg där nere. Det blev grillad fläskfilé, ytterfilé och revbensspjäll med potatis gratäng och bearnaise sås. Riktigt smaskigt, så nu sitter vi helt proppmätta hemma i soffan och har precis lagt Thea. Vad ska man nu hitta på? ååh jag vet, leka med min nya fina Iphone såklart!! Fick hem den igår, den är så otroligt bra! Helt sjukt vilken grej, känns som jag aldrig mer vill ha någon annan sorts mobiltelefon nu. Nu har man nog hitta mobiltelefonernas konung ;)
Den kan allt, lööv it!
Min andra mobil sålde jag idag till Liz, gillade den också men jag köpte den ju i princip enbart för kameran och nu när jag köpt en nikon kamera så känns inte kameran i mobilen så speciellt viktigt längre, dock så går ju inte iphone kameran av för hackor heller. Visst det är bara 3MP vilket i många ögon anses som skit i dagens läge, men man ska inte bara stirra sig blind på pixlarna ;) Sitter en väldigt bra kamera i den, synd att det fattas en blixt men i dagsljus så tar den kanonfina bilder så jag är helnöjd :)
Köpte den ifrån Halebops hemsida, tyckte dom hade rätt bra priser på dom faktiskt. Jag betalade 700 (nånting) när jag hämtade ut telefonen sen är det inga engångsagifter alls. Betalar 309:- i månaden i 18 månader, och i de priset ingår Halebop Hallå samt et mobilsurf abonnemang.
Sen har jag även köpt hem ett Victoria Frances skin till iphonen, lite nördig lär man få vara ^^ men ja gillar stilen. Ser snyggt ut :) Dock blidde det 3 st små "bubblor" eller flikar eller vad man ska kalla det så det var lite småsvårt att få dit den så att den satt helt klockrent. Men den får sitta som den sitter nu, vet man inget så tänker man nog inte på det :) och 39:- var den helt klart värd.

Tommy har lånad hem Terminator Salvation till playstation 3 så vi ska till och spela det nu verkar det som :)
I förrgår kollade vi på Avatar, gud vilken rulle. Full hd hemma på 47 tummarn. Bilden var grym alltså, vilken skärpa! Aldrig sett något liknande. Sen är filmen den bästa jag sett skulle ja tro, 3e gången jag ser den och jag får lika mycket gåshud alla gånger ^^
Nu ska vi spela lite och leka lite med fonen.
Trevlig Valborg på er!
Kram.

tisdag 27 april 2010

Veckan som varit.

Nu var det ett tag sen jag skrev, har svårt att få tid över till att skriva tycker jag. Så fort Thea sover så finns det så mycket annat man vill ha uträttat. Men jag ska se om jag kan ta igen lite av de som hänt och så under dagarna :)
Thea förstörde min fina kamera förra veckan, hon fick tag på den och tröck sönder linsskyddet :( Så igår var jag iväg och fixade kartong samt skickade iväg den på lagning. Hoppas nu bara att jag hinner få hem den innan Thea fyller ett år, det är ju en månad kvar dit men man vet ju aldrig med sånt där.. Kan ju ta sin tid så att säga.
Sen är vi nästan klara i trädgården nu med allt som vi påbörjat, det enda som återstår är att köra iväg en massa lass med ris/träd till majbrasan innan dom slår fart på den på fredag :) Fick beröm häromdagen från närmaste grannen också för vårt hårda slit! Han tyckte att vi hade gjort ett kanonjobb och att det blev en stor skillnad. Så det var riktigt roligt att höra, man vet ju aldrig vad dom runt omkring tycker. Även fast dom flesta borde tycka att det blir bra så vet man ju inte ^^ Så det var kul att få det lite bekräftat sådär.
Sen har våran orm rymt också -.- Jag sa åt Tommy när han stoppade ner den i det akvarium som han tänkt ha den i att den kommer att rymma! det går inte att ha så pass stora gluggar upptill. Men han lyssnade inte helt på det så nu är ormen spårlöst försvunnen. Det är iaf absolut ingen giftorm utan en helt vanlig liten majsorm på 30cm kanske. Så det är ju grymt synd, för hittar vi den inte så kommer den dö nånstans och det är ju inte direkt de man vill när man köper ett husdjur.. Så jag hoppas ju självklart att vi ska hitta den men jag tror nog att chansen för att vi ska göra det är i princip minimal tyvärr. Vi får se helt enkelt, only time will tell.

I helgen var vi iväg till Kumla och hämtade en orm som Mats hade köpt, en liten kungspyton juvenil (bild finns på bilddagboken). Grymt söt :) Man blir lite sugen men det är bäst att låta bli och försöka hitta den lilla stackare vi har. Vi har ju ägt väldigt många ormar för några år sen, sen svalnade intresset av en del för att nu på nytt börja blomma upp :) Men den här gången blir det absolut inte lika många och absolut inga giftormar. Aldrig mer.
Det får bli högst 2 små ormar så att man har lite att pyssla med.

Sen igår så beställde jag en Iphone! jag är så lycklig! Jag har ju velat haft en sån telefon sen långt innan den första versionen släpptes. Men dom har ju legat så högt i pris bland annat så jag har inte kunnat. Men nu har jag äntligen lagt en beställning. Det blev ifrån Halebop shoppen, så förhoppningsvis har jag den hemma innan helgen men då det är nummerflytt osv så kan det dröja lite extra så vi får väl se. Jag får ställa in mig på att få den nån gång nästa vecka så blir allt så mycket trevligare om den kommer den här veckan :)
Sen får jag hem Avatar (bluray+dvd) imorgon också! Ska bli kul att se den filmen igen, den är ju bland det bästa jag sett om inte den bästa helt enkelt. Så till helgen är det bestämt att vi ska ta en filmkväll här och kolla på Avatar, Tim har inte sett den så det blir roligt :)
Jag och Tim håller på att plöja igenom hela sagan om ringen triologin (extended version) också, vi ska kolla på sista filmen härnäst. Dom är galet långa men jag gillart, fint att sitta och slappa i soffan och glo på film :) Är lite av en filmmänniska så.

Nu ska jag kolla på när Tommy klarar (förhoppningsvis?) Bioshock 2 så jag lär avsluta detta inlägg nu, tror jag fått med det mesta som hänt under veckan iaf :) Jag uppdaterar Bilddagboken oftare än bloggen så håll gärna koll där efter nya bilder och så :) Kan ju lägga upp bilder direkt från mobilen där så det är lite smidigare och snabbare att uppdatera den än bloggen, fast jag försöker ju hålla bloggen lite uppdaterad också ;)

Ha det gott!
Kram.

tisdag 20 april 2010

Nya tillskottet :)

Har uppdaterat bilddagboken med lite nya bilder nu :) Passar även på att slänga in en bild här på
lilla majsormen också :)
Var iväg till Örebro idag med Tim, Torbjörn och Lars och inhandlade denna fina orm. Sen gled vi runt en stund på staden och åt på Pizza Planet innan vi styrde hemåt igen. På morgonkvisten idag tog Tommy och jag en promenad till och från Britt-Marie, vädret var helt underbart :) Älskar att det börjar bli lite vårlikt ute nu, äntligen!
Så förutom Örebroresan idag så har vi inte gjort nå speciellt, byggde klart utemöblerna så nu står dom färdiga på plats ute på altanen :) Det blev KANON!
Just nu sitter vi nere i källaren, Tommy och Mats spelar och jag har lagt över alla bilder som jag tagit nu dom senaste dagarna. Ska gå och lägga mig om en stund tänkte jag. Börjar bli såå trött nu. Har iaf sovmorgon hela denna vecka :) När Tommy går eftermiddag så tar han Thea varje morgon då jag får ta henne alla andra veckor. Så det har äntligen kommit en liten fördel när han går eftermiddag ^^ Det är dock fruktansvärt tråkigt om dagarna när han jobbar men alltid skönt att få sova ut lite :)

Nu ska jag sussa iaf. God natt och sov gott!
Kram.

söndag 18 april 2010

Slit i trädgården

Fullt ös i trädgården idag, vi har klippt hela syrénshäcken och sopat vägkanten. Slitit upp några rötter och kollat mopederna. Jag är helt färdig nu.
Igår köpte vi mya möbler till inglasade altanen, det blev ett set med soffa+2 fotöljer och bord i konstrotting. Kan slänge upp en bild sen om jag kommer ihåg, om inte annat så kommer det komma upp bild på det på bilddagboken :) Har dock inte skruvat ihop allt ännu, har bara en fotölj kvar och det är rena mardrömmen att skruva dessa grejer så jag tar en om dagen. Har precis blivit klar med en fotölj nu och mina fingrar värker. Det kommer bli skitsnyggt iaf! Samma med trädgården, jag är så nöjd! Det börjar se mer välskött och propert ut nu, sen funderar jag skarpt på att köpa en "Vattenpost med Spökskrämma" och ha i trädgården, en japansk fontän kan man kalla det. Väldigt mysigt tycker jag, gillar verkligen ljudet som bambun avger när det slår emot en sten. Slå upp shishi-odoshi på youtube så får ni höra hur det låter :)
Skitmysigt!
Vill inreda altan+trädgård i lite japanskt stuk, men det dröjer nog många år innan man kan köpa det man vill ha. Allt är ju så himla dyrt så man får ta en pryl i taget..
Skulle vilja ha lite mer saker till altanen nu i år iaf, funderar på att köpa risbollar med kinatecken på eller att man köper vanliga vita och använder schabloner och trycker dit egna kinesiska tecken på dom :) (Mats idé ^^) Finns mycket man kan göra med lite fantasi. Möblerna passar iaf väldigt bra in så dom blir en riktigt bra början. Får vi se hur långt vi hinner i trädgården i år, jag tycker iaf vi har hunnit med mycket hittills. Riktig våryra ^^

Idag blev vi bjudna bort till Britt-Marie och Toni på lammstek/kalvstek, det var supergott. Thea fick proväta lite på egen hand också. Ni kan ju bara ana hur det såg ut ^^ Det var mat precis överallt! hon grävde bara ner handen i tallriken och sen slängde hon ner allt hon fick upp rakt på golvet! Sen när det inte var så mycket mat kvar i tallriken så började hon stoppa i munnen istället :p Tokan! Det var roligt iaf, fick hon ett litet bad sen också :)
Just nu sitter jag, Tommy och Mats och kollar på Howl's Moving Castle och slappar lite i soffan med lite chips och dip. Sköönt efter en hård dags arbete ;)
Nästa vecka går Tommy eftermiddagsskift, blir långtråkigt under eftermiddagarna men jag kanske kan hitta på nånting iaf. Får hoppas på fint väder för då blir det genast roligare att hitta på saker.
Idag föddes en liten tremänning åt Thea också! Stort GRATTIS till Catrine och Morgan för er lilla Cornelia som föddes runt 8 (tror ja det var?^^) i morse. Ska bli spännande å se lilla flickan sen, man blir nog shockad över hur små dom är. Känns inte som Thea någonsin varit så liten ^^ Var ju hem till Nina och Fredik häromdagen och hälsade på också, dom fick ju ganska nyligen en liten dotter (Sandra) som var såååå liten! ändå var hon 6 veckor redan, men hon var verkligen pytteliten ^^ och nå helt otroligt söt, jag blev alldeles rörd när jag såg henne. Verkligen fin tjej :)

Nu ska jag sätta mig lite tillrätta i soffan och fortsätta kolla på filmen, slappa lite extra och dricka lite cola ;) Men jag försöker att uppdatera här så ofta jag kan, det är svårt när man har en liten dam som är vildare än vildast under sina vakna timmar och sen massvis med utevistelse och trädgårdsarbete. Samma gäller bilddagboken.. Men jag gör så gott jag kan ^^
God natt och sov gott!
Kram.

torsdag 15 april 2010

Utevistelse och Projekt!

Sitter nere i källaren och tar det lugnt, Thea sover sin middagslur. Dom senaste dagarna har vi grejat som tusan! var iväg till Örebro i förrgår och inhandlade en sulky åt Thea, blev riktigt nöjd med den. Kommer inte ihåg vad den heter men kan lägga upp en bild på den senare. Den funkar iaf skitbra! skönt att ha något mindre än Emmaljungan om man ska in till Örebro eller liknande, som inte tar upp hela skuffen trots att man har en kombi ;)
Igår var jag, Tommy och Tim iväg till Ludvika en vända. Tim skulle inhandla sommardäck och sen drog vi in till stan och åt lite på kinan. Passade även på att kolla lite i nyöppnade Kappahl när jag var där, dom hade sååå mycket fina kläder åt Thea så jag tror jag ska försöka ta mig in dit imorgon igen och handla lite nu när Tommy fått lön och allt ;) Köpte iaf 3 bodys därifrån igår. Sååå fina :)
Medans jag har varit ute och snurrat runt så har Tommy och resten av grabbarna grejat som tusan i trädgården. Det har eldats i tunna, motorsågats och huggits med yxa/kofot och machete ^^ Så dom har lekt och haft riktigt roligt, inte mig emot! Blir verkligen kanonfint!
Dom har tagit bort dom fula stora tallbuskarna som vi hade ner mot vägen, dom var såå hemska. Sträckte sig ut i nästan halva vägen. Så just nu är det bara en rot kvar som ska dras upp och sen är det fritt fram att sätta nån fin buske eller liknande där istället, det blev mycket bra när skiten försvann. Jag är så nöjd! Dom har verkligen varit kanonduktiga.
Härnäst ska vi klippa ner syrénshäcken en hel del då den i princip aldrig blivit det förut (förutom förra året då vi klippte den, men vi tog för lite av den då). Så nu ska vi hugga ner den till knähöjd ungefär hade vi tänkt, och sen hålla efter varje år så att den buskar ut sig mer. Just nu ser det mest ut som fula stolpar som sticker upp. Så vi har lite projekt för oss :)
Sen ska vi snart börja kolla lite på nytt tak till kåken, det behövs vill jag lova. Samt riva ner staketet till balkongen och bygga nytt och sen måla den inglasade altanen, målningen där är påbörjad sen förra året men det behövs bra mycket mer nu. Så vi får se hur långt vi kommer med allt i år. Förhoppningsvis får vi de mesta gjort men känner jag mig själv och Tommy rätt så blir det nog en hel del kvar till nästa år, vi är så dåliga på att få saker gjorda..
Seeen behöver jag även tvätta fönstrena, tänkte göra det idag men jag vet faktiskt inte om jag orkar om jag ska vara ärlig, kanske skjuter fram det till helgen istället.

Så idag är det väl planerat att vi ska greja lite mer i trädgården, annars blir det nog en lugn dag. Thea sov helt gudomligt bra i natt förresten! hon har ju slutat amma sen några veckor tillbaks och får numera ett mål med yoghurt eller liknande varje natt. Hon ville helt enkelt inte amma mer, hon bara bet mig och blev vansinnig när jag försökte så när vi tog fram yoghurten istället så blev hon jättenöjd :) Fast i natt vaknade hon inte på heela natten! Hon somnade strax efter åtta och sov sen till 8:15 på morgonen, huur bra som helst. Jag hade till och med tv'n på under kvällen och låg och tittade lite men inte ens det väckte henne. Hon måste ha varit hur trött som helst efter alla äventyr dessa dagar till örebro och ut i trädgården osv. Har ju blivit otroligt många promenader också nu när det varit sånt fantastiskt väder :) Idag var det lite sämre väder dock, men fortfarande inte direkt kallt ute.
Tog en promenad till Moa och Andreas på morgonkvisten efter att Thea ätit frukost, sen har jag kört runt lite på Mats då han skulle fixa några ärenden innan jobbet.

Gillar att jag haft lite saker att göra om dagarna nu medans Tommy sovit efter nattskiftet, blir så tråkigt annars om man bara sitter inne och glor. Nu vill jag ha sommar och sol med många sköna promenader och grillkväller! Ska bli såå kul!

Nu ska jag greja lite här och tala med Tommy.
Ha det gott!
Kram.

söndag 11 april 2010

Våååår!!!

Oj oj oj säger jag bara, VILKEN dag!! Helt underbar. Har varit ute och promenerat 2 ggr idag med Thea, sen har vi grillat en massa. Mats, Lars, Punch, Torbjörn, Moa, Andreas & Junie var med på grillandet. Det var såå trevligt och såå gott. Äntligen börjar våren träda fram och det vita möglet börjar försvinna.
Så idag har varit en perfekt dag, njutit och bara tagit det lugnt heela dagen. Ändå känner jag mig helt trött och slut nu på kvällen. Nästan som om jag höll på att bli sjuk *hoppas inte!*
Tommy har precis gått på nattskiftet för den här veckan nu. Mats är här just nu och spelar så jag har sällskap iaf, vilket är bra! För jag är såå mörkrädd så jag vill gärna ha någon hos mig när han går natt sådär, så det är ju strålande att Mats har sin dator här och ska gå eftermiddag denna vecka :)
Thea var lite jobbig i natt, eller jobbig. Jag vet inte vad det var med henne, hon sov otroligt oroligt och vaknade till och från hela natten och grät. Vid fem tiden på morgonen så gick Tommy ner en stund med henne för då ville hon helt enkelt inte somna om, verkar som hon lugnade sig lite då. Hon fick sig en liten yoghurt och sen efter en stund gick dom upp och lade sig igen och hon lyckades somna om. Vi gav henne även en liten skvätt alvedon ifall det var tanden som gjorde ont. Man vet ju själv hur jävla ont man kunde ha när visdomständerna skulle upp, så stackars henne som har runt 27 tänder kvar att få plus den som är påväg upp nudå.

Helgen har iaf varit lugn, vi har kollat lite på anime serier och ätit pizza samt spelat lite WoW. Helgerna går så fort tycker jag :( är sugen på att jobba också, ska ta och ringa till Bryggeriet här nån dag tänkte jag och höra om det blivit någon lucka i sommarjobbsplatserna. Ringde ju dit för några veckor sen men har som vanligt inte hört ett ord ifrån dom. Så ja lär väl tjat lite på dom ;)
I September ska tydligen ALLA som är fast anställda på bryggeriet bli bjudna till Marbella/Spanien också, från onsdag till söndag tror jag det var. Så då kommer Tommy åka bort fleera dagar... Vet inte hur jag ska klara mig då. Har aldrig varit ifrån honom under så lång tid ända sen vi blev tillsammans tror jag, eller iaf ända sen vi flyttade ihop vilket var typ 9 år sen. Så det kommer bli tufft. Får nästan ha någon här som sover över eller att jag åker någonstans då tror jag, för aldrig att jag vill sitta ensam så länge :(

Nu ska jag vara lite social med Mats här, tråkigt för honom om jag bara sitter här och skriver ^^ Men nu har jag iaf uppdaterat lite om vad som hänt, har inte hänt så jättemycket förvisso men ändå ;) Jag är så dålig på att uppdatera med inlägg, men jag försöker så gott jag kan. Mitt minne är nog bland de sämsta. Tänker jämt att "ikväll ska jag skriva ett inlägg" sen glömmer jag bort det helt..
Aja.. God natt mer er och sov gott!
Kram.

torsdag 8 april 2010

Skatteåterbäring, Tjohoo!

Sitter och kollar lite på Guyver (Anime serie) med Tommy och Tim. Har varit iväg en sväng till BVC idag och vägt Thea :) 7870g och 70cm lång var hon nu, det börjar kännas när man bär runt på henne kan man säga ;) tung liten dam.
Sen fick jag tillbaka på skatten också :D Skitbra! ska nog inte till Örebro med Thea sen och kolla lite efter en sulky åt henne på Babyproffsen. Hoppas jag hittar någon liten och smidig, så mycket lättare då om man ska åka iväg någonstans. Emmaljungan som vi har nu är skitbra men den tar upp mycket plats i bilen om man ska ha med den, så när man bara ska gå lite i koppis så är den perfekt men ska man åka till stan eller nå så blir det lättare att ta med en mindre vagn :)
Efter BVC gick vi bort till mamma och hälsade på litegrann, sen vidare mot ICA och handlade lite för att sen styra kärran hemåt igen. Så det blev mycket att titta på för Thea, hon gillar verkligen när man går ut och går med henne. Det finns ju så mycket att titta på, alla fåglar som kvittrar och alla nya lukter. Så nu till våren lär det bli fler promenader :)
Sen har vi grillat kyckling lår till kvällsmat, med hemmagjord currysås och kokt ris till, blev riktigt smarrigt! Thea fick smaka lite kyckling också, hon älskar det! blir helt vild och galen när hon får sånt :)
Imorgon är det äntligen fredag! denna vecka har ju inte varit lika lång men det är ändå trist när alla jobbar oavsett om det bara är 4 dagar. Får se vad vi ska hitta på till helgen, jag anar lite filmtittande och vanligt soffslappande blandat med lite WoW och kanske någon promenad med lilltjejen.

Ska lägga in lite nya bilder på min bilddagbok senare ikväll så kolla gärna in där sen :)
Nu ska jag vara lite mer social, men jag återkommer nog imorgon :)
God natt!
Kram.

måndag 5 april 2010

Trööööttt!!!

Skriver ett snabbt inlägg för det var några dagar sen nu. Det har varit vilt påskfirande till höger och vänster. Den här helgen har verkligen varit kanonrolig :)

Fy vad trött jag är, känner mig som en zombie :( Min tur att gå upp med Thea idag ja.. Jag hatar mig själv varje sån här morgon för att jag inte lade mig tidigare på kvällen, fast å andra sidan så hade jag säkert inte kunnat sova vid den tiden heller. Ikväll vill jag gå och lägga mig tidigare, men vi får väl se hur det blir med den saken. Idag ska lanet vara över, men vi får väl se vad killarna säger. Det blir nog en lugn dag i vilket fall som helst. Förhoppningsvis så får jag sova en stund sen när Tommy vaknar, det vore inte dumt!
Thea kryper runt nu som en vilde runt vardagsbordet, så här finns ingen tid över att vila :(
Ska ta och fixa frukost åt henne nu innan hon sprängs. Hon är mer eller mindre som en tickande bomb just nu ;)
Jag återkommer senare.
Tjosan :)

torsdag 1 april 2010

Min bilddagbok!

Nu har jag skapat en bilddagbok där jag ska lägga upp alla bilder som jag knäpper med kameran. Lättare att lägga upp massvis med bilder åt gången än vad det är på blogger, samt lättare att lägga upp bilder direkt från mobilen. Kommer självklart lägga upp bilder här också men inte lika många åt gången ^^ Idag har vi varit ute och gått en promenad med vagnen, hälsade på Jimmy och Sofie som var i full gång med att flytta till en ny lägenhet. Sen var vi och plockade lite björkris som jag nu satt i fjädrar i och grejat lite. Blev riktigt fint :) Annars har det varit ganska lugnt idag, har provat på "onlinepizza.se" som dom börjat med här på byn, synd bara att just den pizzerian som har de inte gör speciellt bra mat. Små pizzor som var brända och den halvinbakade kebabbåten var inte alls halvinbakad utan hade bara lite tjockare kanter -.- Sen tog det mer än 1 timma för maten att komma, lite konstigt då det tar max 15 minuter när man annars ringer och beställer.. Men man är ju tvungen att prova alla nymodigheter. Så nu har vi gjort det för första och sista gången, iaf från det där stället. Under kvällen har jag och Tommy varit ensamma en stund, dom flesta drog till bångbro folkets hus och skulle se Sven Zetterberg men det blir så krångligt med Thea så vi sket i det. Fast vi ringde hit Mats alldeles nyss så nu ska vi snart igång och spela lite WoW :)

Här är länken till min bilddagbok förresten:
Ulrika85

Sen har jag småstädat lite nu under kvällen, det är sååå mycket dynga överallt så jag hann bara med vardagsrummet i princip. Får väl ta resten någon annan dag. På lördag ska vi ha stor påskmiddag med alla vänner hemma hos oss! Det ska bli SÅ roligt! :D Sen på söndag så blir det ännu en påskmiddag hemma hos mamma och pappa, även det ska bli riktigt kul. Det var så himla längesen jag var ner dit nu, dom håller på att renovera deras badrum så det ska bli riktigt spännande att se det färdiga resultatet sen :)

Nu ska jag umgås lite med grabbarna i spelet ;) Trevlig helg och framförallt GLAD PÅSK!!
Kram.