måndag 28 juni 2010

Missat några dagar..

Sitter och kollar på Tommy när han spelar sitt nya spel som han fick i tidig födelsedags present -Demon's Souls. Ett rollspel till ps3 som verkar riktigt lovande :)
Vilka underbara dagar, sol sol sol! förmiddagen idag var väl inte så värst fin men det sprack upp och blev kanonvarmt. Svårt att hinna med och skriva några inlägg när det är så fint ute och när Tommy har semester, men ja gör så gott ja kan :)
Midsommarafton var kanonfin, med trevligt sällskap hemma hos mamma och pappa och väldigt god mat. Det grillades älgstek och oxfilé och till det så hade vi 3 sorters potatis kan man säga :) Stekt färskpotatis, potatisgratäng och sen en potatisvinägrett eller hur det heter. Allt blev iaf perfekt, fint väder hade vi också. Man kan inte begära mer på midsommarafton helt enkelt.

I lördags hade vi barnvakt hela dagen/natten, Moa och Andreas hade också fixat barnvakt för natten så vi hade en lugn och trevlig dag med god mat (plankstek med kantarellsås!) och så fiskade vi på kvällen i Salbosjön, var ute ända till klockan 23! :D Inte ofta man kan vara ute så länge nuförtiden ^^

Har nyligen lagt Thea för natten, men dom senaste nätterna så har hon inte alls varit speciellt glad, just nu sitter hon i sin säng och gråter å gråter... Får väl hoppas att hon lugnar sig snart, hittills har hon väl hållt på fram och tillbaka i mer än en halvtimme :( hon har inte gråtit hela tiden alltså, ena stunden ser det ut som att hon ligger och försöker sova och sen helt plötsligt så står hon upp i sängen och gråter. Stackars lillfia :(

Har tagit en tupplur själv under dagen idag på runt 2 timmar, grymt skönt. Har haft lite ont i magen, Tommy var ju krasslig i magen igår och hade lite feber så ja vet inte om det var nå liknande jag haft idag. Riktigt obehagligt svidande har ja iaf haft i magen och knappt vågat äta nånting :( Men känns lite bättre nu till kvällen, så ska nog gå ut snart och bre mig en smörgås tror ja :)
Nu är vi inne i vecka 12 också! när denna vecka är förbi så har missfalls risken minskat enormt. Bara hålla tummarna att allt går som det ska och så :) hela vägen för den delen, man är ju lite nojig att det ska vara nå fel. Hoppas hoppas att allt är helt som det ska!

Nu ska ja gosa lite med min karl och fortsätta soffmyset framför nya spelet :)
God natt och sov gott!
Kram.

onsdag 23 juni 2010

Djäkens

Tog med lillfia till djäkens badplats idag, hon älskade det. Sen fick
hon plaska lite i vattnet medans pappa höll i henne också, då var
hon helt extas! Det blir garanterat fler turer hit med Thea så hon
får leka lite :) ta med sig lite kex och saft nästa gång bara, det
blir ju så jäkla varmt.

Djäkens

Djäkens

Djäkens

tisdag 22 juni 2010

Sommar, underbara sommar!

Sitter i soffan och kollar på när Tommy spelar Red Dead Redemption och så blippar ja lite på datorn och grejar med min stackars TÅ! jag hatar min tå, den vill aldrig bli 100% bra. Det ska bara kosta en massa onödiga pengar för att tala med inkompetenta idioter nere på vårdcentralen *morr*
Snart får dom rycka hela nageln istället, vet inte om det är nå bra överhuvudtaget att göra det men det verkar ju inte ge sig med den nuvarande nageln. Har fått bort inflammationen mer eller mindre men det är nå svallkött eller liknande som vägrar gå bort, som ett rödaktigt öppet sår som inte blöder men som ser lite svullet ut. Skitkonstigt... Har nyss badat fotbad och så har jag med hjälp av pincett och nagelsax opererat lite själv, har lyckats fort bort över halva nagelkanten. Dvs den kanten som verkar vara hela boven i dramat, men vet inte om detta kommer hjälpa alls. Gör det inte de så får dom fan rycka nageln, man skulle dock ha lite lustgas då för bara tanken av vad dom gör kommer inte lugna mig direkt *USH!!* även om det inte kommer kännas alls så VET man ju vad som händer... Otäckt! :(
Jaja, ja får se vad som händer, har ju inte ont i tån ändå.. Det är lite småömt ibland men det varar ju konstant och den vägrar få rätt hudfärg utan lyser konstant mörkrött, så det ser ju ut som att det ska göra pissont men det känns inte alls. Annars skulle jag aldrig kunna "operera" så som jag gjort nu ;) Så det är ju en fördel att det inte gör ont eller så, det kan man ju leva med. Men det vore ju faktiskt optimalt om hela tån läkte och blev helt återställd...

Idag då. Vi har varit i Nora, jag och Tommy. Käkat Noraglass och sen gick vi runt lite där på torget och bara njöt i det fantastiska vädret. Tog en promenad ner till sjön och gick efter kanten där bland alla båtar, fantastiskt fin stad tycker jag. Efter det så gick vi upp till krogen som varit med på tv-serien vid namn "Kniven mot Strupen" för att se om maten nu var en sån gourmetmat som det alltid ser ut att bli när man kollar på den här serien. Vi tyckte det var gott, men absolut ingen "WOW" känsla över det hela.. Inget märkvärdigt med andra ord. Väldigt dyrt var det iaf så jag tror inte jag kommer äta där direkt fler gånger för så imponerad blev jag inte, för de priset finns det bättre mat.
Sen for vi hemåt och plockade upp älskade lilla prinsessan som precis hade vaknat från sin middagslur hemma hos farmor. Hem, Tommy målade lite och småpysslade i trädgården, sen gick vi bort till lekparken här i området och lekte i sandlådan med Thea. Hon ÄLSKAR sandlådan, tror nog hon kan sitta där och pyssla i timmar utan att tröttna. Så det är riktigt kul, ska nog förbi vid ICA imorgon och köpa ett litet sandlådeset åt henne så hon har att ta med sig när vi ska dit och leka :)
Sen kom Tim hit, han och Tommy "lekte" lite i parken och blev för en kort stund som små pojkar på nytt ;) Sen skapade vi tacos/tortillas, iiinte så äckligt!

Sen har vi inte gjort så mycket mer, har tagit ett fotbad nu och pysslat med tån som sagt. Blir lugnt till kvällen. Thea ville inte riktigt sova men nu tror jag hon somnat till slut. Hon har kommit in i en fas nu och vill att man ska stå bredvid henne vid spjälsängen och klia henne på ryggen, då är hon hel lugn och så nöjd som hon bara kan bli! gosungen, men så kommer det inte vara. Hon måste kunna somna på egen hand så även om det är sött och gosigt så är det inget vi kommer göra. Gosa får man göra på dagarna så mycket så :)

Nu ska jag fortsätta blippa lite mer på datorn och varva ner inför kvällen. Börjar redan bli trött...
God natt och sov gott!
Kram.

lördag 19 juni 2010

Bröllop och grillat.

Då sitter man hemma i soffan igen efter en heldag i Storå. Kolllat på det kungliga bröllopet hela dagen typ ^^ var faktiskt riktigt vackert och kul att se, ofattbart stort!
Efter det så har vi grillat en massa godsaker :) Lars, Toni och Britt-Marie kom också förbi och grillade. Så det har varit en helmysig dag/kväll.
Just nu sitter vi som sagt i soffan och äter lite chips med dip och spelar Heavy Rain, klarade spelet igår men Tommy vill såklart ha lite troféer i det så han lär spela om det "några" gånger till för att klara vissa saker i spelet felfritt osv ;)

Det är underbart att Tommy har semester nu, känns som det inte spelar någon roll om det kommer regna varenda dag. Bara han är hemma med oss är det som betyder mest :)

Nu ska jag traska ut i köket och hämta lite champis sen ska jag nog bädda ner mig i soffan hos min älskling. Thea sover redan så sött där uppe, idag har det varit massa utevistelse och hon har fått smaka på allt möjligt medans vi grillat osv så hon var helt färdig när vi kom hem. Sa inte ett ljud och protesterade inte det minsta när vi la henne, helt 100% nöjd bara och bäddade ner sig till rätta för att sen somna :) Sen håller hon i en napp medans hon har den andra nappen i munnen och så ser man då och då innan hon somnat att hon byter napp till och från, ser så jävla sött ut! ^^ älskade gullungen!

God natt och sov gott!
Kram.

torsdag 17 juni 2010

Underbara säng

Nerbäddad som vanligt ;) natten till fredag och inte vilken natt eller
fredag som helst utan det är Tommys sista skift så när jag vaknar
upp imorgon så har min älskling semester, hur underbart är inte de??
Loving it!

Kollar på nyaste avsnittet med "Kniven mot Strupen" på Viasat
OnDemand just nu, pausat lite medans ja skriver detta bara :)
Har varit iväg och lämnat blodprover och grejer idag hos barnmorskan.
Blodtrycket låg på 105/60 så det var ju lågt och bra :) puls på
60. Urinprov var bra och blodsockret var aningen lågt men jag hade ju
inte ätit på ett tag så det var inte så konstigt. Så allting såg
iaf bra ut, ska tillbaka dit sen igen efter rutin ultraljudet som sker
någonstans mellan v16-v20 så det dröjer ett tag nu innan jag ska
tillbaka.
Haft lite problem några ggr den här veckan med magknip på
kvällarna, vaknat upp och haft riktiga hugg och fått sprungit till
toan.. Inte så mysigt :( hoppas det ger med sig, hade inte magont en
enda gång med Thea så det här var nå nytt. Gillart inte..

Nu ska ja fortsätta kolla på kniven mot strupen och sen
förhoppningsvis, om magen tillåter, sova.
God natt och sov gott!
Kram.

Skickat från min iPhone

onsdag 16 juni 2010

Rolig dag :)

Helnöjd med denna dag! Jimmy, Punch och Tim var här och hjälpte oss
att måla altanen, hann med massvis! Fina vänner man har :) som
belöning fick grabbarna pannkaka. Jösses vad pannkakor dom åt sen,
vet inte och vågar inte räkna på hur många jag kan ha sått och
stekt men det gjordes iaf två omgångar med smet och endast 4
pannkakor blev kvar ^^ så det var en imponerande mängd som gick åt
vid bordet idag :) Efter detta så satte vi oss ner framför Heavy
Rain, blir bara bättre och bättre de spelet. Oerhört spännande!
Synd att man inte hinner spela så länge bara när man börjar efter
vi lagt Thea och sen kör fram tills Tommy ska gå nu när han går
natt. Men som tur är så är det bara två skift kvar för honom sen
är det smemester i fyra veckor! :D guus va ja längtar! Ska bli så
otroligt härligt att ha honom hemma dessa veckor. Vet att dom kommer
gå fort så vi får ta vara på varje dag och hitta på nå kul känns
det som.

Ligger redan nerbäddad i vanlig ordning :) såå skönt! Ska kolla
lite tv och sen stänga ögonen för idag. Det blir lite konstigt har
jag sett när ja bloggar från mobilen, den gör konstiga radbyten hur
som helst :s vet inte varför men bara så ni vet så blir det så när
ja mobil bloggar så det är inte jag som fått spel och börja tryckt
"enter" hux flux ^^

Graviditeten känns mindre och mindre för var dag nästan.. Idag har
ja knappt tänkt på det alls. Skönt men samtidigt oroväckande
såklart, nojig som man är.

Nu ska ja glo lite tv sen sova.
God natt och sov gott!
Kram.

Skickat från min iPhone

Nam nam!

En Jordgubbsmilkshake sitter aldrig fel! Mums :D

Målning på gång

Dags att fortsätta måla altanen :) ush vad det är dyrt med färg,
tur att dom hade 20% rea på färg på colorama här på byn så då
blev det dyrt men ändå inte fullt så dyrt ;)

tisdag 15 juni 2010

Nerbäddad

Då har man bäddat ner sig ännu en gång. Ska snart bläddra runt
lite på tv'n och se om det går nä spännande :)

Idag har jag varit iväg till Ludvika en sväng med min lilla älskling
och Britt-Marie, var tvungen att köpa strumpor åt Thea då det
började krisa lite här hemma. Hon har ju växt ur allt! Helt
plötsligt händer det, det går så fort. Åt lite dagens på thai
också sen köpte jag inget mer alls. Åkte i princip hem efter det.
Sen har jag fått hem ett nytt spel idag som jag provat lite nu under
kvällen: Heavy Rain heter det, verkligen thriller spel. Mycket
spännande är det iaf, det var svårt att sluta när Tommy skulle
börja jobba. Sen var det en liten rolig detalj också med spelet och
det var att dom hade skickat med ett litet ark som man själv under
instruktioner fick vika ihop till en origami, som tidsfördriv medans
man installerade spelet :D skithäftigt. Spelet handlar iaf tydligen om
en seriemördare som placerar ut sk origami på sina offer. Så man
får spela igenom 4(?) olika karaktärer i storyn så blir det hela som
en långfilm. Vet inte så mycket än då jag inte hann spela så
mycket idag så ja återkommer senare om det är något som behöver
ändras/tilläggas i de ja sagt :)

Hörde idag på radion att det inte skulle hinna komma några Svenska
jordgubbar till midsommar, synd! Det hade man ju faktiskt hoppats på :
( har dock testat lite olika jordubbar nu, bland annat från marieberg
köpcentrum, dom utanför ICA här på byn och sen från dom som
säljer utanför matmagasinet i Ludvika och hittills så är dom
sistnämnda bäst. Otroligt söta och saftiga, helt klart värda att
bjuda på med stolthet på midsommarbordet :) svårt att sluts äta dom
faktiskt, väldigt goda! Andraplats blir dom polska som dom säljer på
byn, saftiga och dugliga :) de vid marieberg var dock väldigt osaftiga
och syrliga så dom rekommenderar jag inte.

Nu har ja babblat på igen om i princip ingenting. Med magen är det
bra iaf, vad jag vet.. Börjar få lite ryggont redan nu och är lite
oroad över att det ska vara foglossning som börjar spöka redan nu,
sist började det också jäävligt tidigt så man vet aldrig. Hoppas
verkligen inte dock :( hoppas det bara är nå tillfälligt.

Nu ska ja kolla lite tv sen sova.
God natt och sov gott!
Kram.

Skickat från min iPhone

söndag 13 juni 2010

Sleepmode

Då har man bäddat ner sig uppe i sängen och kollar på tv. Lika bra
att gå upp och lägga sig redan nu då Tommy gått iväg till
nattskiftet, blir så jävla tråkigt att sitta där nere själv
annars. Sen har jag varit trött hela dagen också så det känns
meningslöst att bara dra ut på tiden, lika bra att lägga sig på en
gång istället :)

9 hela veckor blev det idag också, tiden går fort. Känner mig inte
riktigt fullt så uppblåst längre som jag gjorde förut. Men magen
är stor redan, dom som säger att magen blir större fortare med andra
barnet skojar inte ^^ shit alltså. Särskillt stor är den på
kvällarna, är väl då tarmarna är som mest "svällda" kan ja tro.
För än så länge är barnet alldeles för litet för att påverka
magen.

Pajen blev helt grym förresten, det är så otroligt simpelt och gott
att göra paj. Jag förstår inte varför man inte gör det oftare..
Smördeg uttryckt i en form - lägg i det man vill ha i till exempel
räkor eller bacon eller vad som helst, bara fantasin sätter gränser
- häll på äggstanning gjord på lika många ägg som deciliter
mjölk (ihopvispat såklart). Sen in i ugnen bara.
Verkligen hur simpelt som helst och det blir ju hur gott som helst
också! Finns ingen mat som slår pajer när det gäller att frysa in
heller, dom är lika goda upptinade/värmda i micron som nygjorda :) I
Love it!

Nu skända ja iväg lite där med paj prat. Ska ta och kolla vidare på
tv'n och se om det går nå bra innan det är dags att sluta ögonen
för dagen.
God natt och sov gott!
Kram.

Skickat från min iPhone

Matdags

Ikväll blir det paj med broccoli, räkor, crabsticks och dill.

lördag 12 juni 2010

Fel av mig

V10 går vi ju in i imorgon till och med ^^ är ju 9 hela veckor då,
fan va fort fram det går. Får vi se om man klarar sig förbi första
"milstolpen" nu bara på 12 veckor eller vad det är.

Nu är det sovdags.
God natt och sov gott!
Kram.

Skickat från min iPhone

Piano

Sitter nu och slappar i soffan framför Super Mario Galaxy och ätit
mig fetmätt på godis, urk. Blev en ny skötbädd åt Thea med pingu
på, sen lite småsaker mest. Fanns inte den färgen vi skulle ha så
vi väntar tills dom får in den här på byn istället. Kvällen
kommer iaf fortsätta med tv spel och soffläge.
Graviditeten gör mig fruktansvärt trött, den skiljer sig en del
från förra iaf. Sist hade jag ju "mens" värk i flera dagar/veckor,
var aströg i magen, ömma bröst som tusan, kände mig uppblåst,
halsbränna från helvetet och sen foglossning. Säkert nå mer som ja
glömt, just nu har jag iaf bara varit trött som fan.. Haft en
blödning och halsbränna en kväll samt känt mig uppblåst. Annars
ingenting så hittills är det lugnare, peppar peppar. Foglossningen
kommer ju inte förns senare så vi får väl se vad som händer med
det. Imorgon går vi iaf inni v9 :)

Nu ska ja fortsätta med mitt soffläge och bara njuuuuta!
God natt och sov gott.
Kram!

Skickat från min iPhone

Örebrooo

Idag bär det av mot Örebro, ska köpa en hink med färg till altanen
och en ny skötbädd åt Thea då hennes gamla börjar bli så skitig.
Går inte att torka rent den längre, det är så nerslitet.
Så nu blir det lite frukost sen pyser vi!
Tjohej!

Skickat från min iPhone

fredag 11 juni 2010

Härliga fredag!

Sitter i soffan och ska precis kolla lite saker på datorn. Tommy
kommer när som helst hem från jobbet typ och Thea har precis fått
lägga sig för middagsluren, hon somnade på nån minut lillgumman.
Hon var helt färdig, det blev lite senare än vanligt idag då hon
annars brukar lägga sig vid ett och nu blev det närmare två.
Sen var ja nyss ut och hämtade posten och vad låg där? Om inte
"Super Mario Galaxy 2"! *happy face* så nu är den här kvällen bokad
för lite tv spel ;) ska ta en tur till ICA och handla hem lite
onyttigt för idag ska jag slöa och njuta rejält av tillvaron!

Återkommer sen.
Tjohej!

Skickat från min iPhone

torsdag 10 juni 2010

Najs!

Det funkade ju finfint! Blir bra det, då kan ja blogga lite från
mobilen också :) ska precis gå upp och lägga oss. Har varit till
Storå idag och bjöd på panerad torsk med dill/ägg sås och
färskpotatis, inte så dumt vill ja liva ;)
Sen har Tommy klarat Red Dead Redemption idag, kul spel. Var som en
långfilm att se på :)
Nu ska jag sussa, god natt och sov gott!
Kram.

Skickat från min iPhone

Testar lite

Provar maila en bild från mobilen :)

söndag 6 juni 2010

v8+0

8 hela veckor nu alltså, som vanligt tycker jag det går rätt fort framåt. Har haft en blödning tidigare i veckan, men det var brunt bara så det är antagligen inget att oroa sig för. Inte haft nå ont och sen var det ganska lite och dom inne på sjukvårdsupplysningen trodde inte det var någon fara. Så jag är inte speciellt orolig faktiskt, det är bara att avvakta och se.
Annars känner jag mig typ som förut, uppblåst och svängit humör. Börjar bli sugen på sötsaker också men har hittills undvikit det helt och det tänker jag fortsätta med, aldrig att jag vill gå upp 35kg en gång till. Det var verkligen inte kul..

Har inte skrivit några inlägg pga att jag knappt varit hemma, har varit ute i det kanonfina vädret hela dagarna! Riktigt sommarväder har det varit ute :) Thea älskar det, jag älskar det. Tror nästan alla älskar det faktiskt ;) Har haft lite problem igen med tån i vanlig ordning, har därför inte kunnat simma nånting de två senaste gångerna. Får nog skippa några gånger till dessutom, nageltrång är inte det lättaste att bli av med. Men nu äter jag penicillin samt badar fotbad 2ggr per dag och så försöker jag klippa lite i taget efter varje bad. Så det har redan blivit myyyycket bättre! infektionen har börjat lägga sig efter att jag börjat med penicillinet och fotbaden verkar även göra sitt. Ska till vårdcentralen imorgon och så ska läkaren eventuellt klippa lite och "finpolera" de som fortfarande kanske skaver mot huden. Förhoppningsvis ser det ut att vara såpass mycket bättre så att jag slipper få nå bedövning och klippning imorgon helt och hållet. Men vi får se.

Gud va jag är sugen på nåt, men samtidigt känner jag mig så mätt så att jag skulle sprängas om jag åt nåntng. Konstigt det där...
Ikväll har vi städat och gjort fint på altanen, så nu fattas det bara lite blommor i lådorna så är det riktigt kalasfint där ute. Sedan har vi grillat lite korv och ätit fruktsallad *nam nam*, ska ge Thea lite fruktsallad imorgon tänkte jag då hon redan hade hunnit somna när vi var klara med maten. Hon har blivit så duktig så jag spricker snart av stolthet. Hon tugger kanonbra och äter verkligen allt i matväg (då räknar jag bort all sorts gröt och välling), så glad i maten och så har hon blivit kanonduktig på att gå och börjar på att försöka kommunicera ^^ Hon säger nam mam mam mam mam när hon vill smaka nånting, får hon inte smaka då så höjer hon rösten och skriker MAAAAM! ^^ så sött. Det händer så mycket, hon har blivit så stor våran lilla prinsessa. Sover bra länge har hon börjat gjort också (peppar peppar..) Har hittills sovit från 20:00 till runt 9-9:30, helt sjukt skönt. Men det blir väl skillnad nästa vecka nu när det är min tur att gå upp på morgonen :p hoppas att hon sover länge men man vet ju aldrig, det är alltid lite riskabelt att hon vaknar redan klockan halv sex på morgonen när Tommy går förmiddag då det knarrar så i trappen när han går ner på morgonen. Hoppas VERKLIGEN att hon inte vaknar imorgon bitti av det T_T Det är så fruktansvärt jobbigt.. Då får man gå in och hämta henne och sen lär hon läggas i vår säng, och somnar hon väl om så sover hon inte alls länge. Så då är man som en zombie resten av dagen sen..

Nu har jag svamlat på hur mycket som helst i vanlig ordning, tänkte att jag skulle skriva ett kort inlägg. Tycker alla andra bloggar är så duktiga på att bara skriva korta små intressanta inlägg men det verkar jag inte klara alls, det blir alltid långa långa inlägg hur jag än gör. Men men, blir väl så när man inte skriver lika ofta antar jag.
Nu ska jag lägga mig iaf, klockan börjar sticka iväg.
God natt och sov gott!
Kram.