lördag 31 juli 2010

Mmm

Kvällens mumma - bakad potatis med bohusröra och skinka/lök röra. Mums!

måndag 26 juli 2010

Sovdags

Ligger uppe i sängen och njuter av tillvaron. Det är så jävla skönt att bara slappna av och varva ner. Lilla älskade tjejen ligger sött och sover, känt några små rörelser i magen dom senaste dagarna också. Känns roligt men samtidigt konstigt, efter som man inte känner sig gravid annars så känns det overkligt när det sprattlar till.

Jag och Thea var till Storå idag, hon sov middag där medans jag åkte hem en sväng och hämtade Tommy. Har varit en ganska händelselös dag idag, den har bara passerat typ. En tråkig grej är att vår lilla dvärgpapegoja är sjuk, får se om den överlever. Han bor ju på inglasade under sommaren men nu hade jag missat att dra igen ett par fönster sen det var sådär supervarmt ute så kanske har han blivit sjuk av att vistas i kallt drag. Han ser iaf rött medtagen ut så risken att han dör är nog dessvärre ganska stor :( får se imorgon hur hans tillstånd är, har ingen försäkring på honom heller så ja har inte råd med veterinär nu heller.. Vi får hålla tummarna, han är iaf i en mindre bur nu med värmelampa och lite halv täckt med handduk så att det ska vara lugnt runtom. Håller tummarna..

Ligger och kollar på Top Gun på tv, ska nog fortsätta med de och blunda lite tänkte jag. Imorgon kanske vi ska hämta hem ett stort 500 liters akvarium som vi haft stående i en byggnad hos min farmor. Dags att ta hem det :)

Stort GRATTIS också till min kusin Christian som under kvällen blev far till en lite dotter som ska heta Filippa!

Ursäktar för eventuella stavfel, lätt att stava fel när man skriver på mobilen och samtidigt är skittrött ;)

Sov gott och god natt!
Kram.

Skickat från min iPhone

söndag 25 juli 2010

Kvällen

I desperata försök att bli av med mitt godissug så ska jag spendera min kväll med en ny tidning, apelsinjuice och fruktbitar. Tommy går natt så istället för att dö av tristess så tänkte ja koppla av och äta lite nyttigare godsaker :) är så extremt godissugen om dagarna nu. V15+0 idag och förutom godissuget så märker jag inte av graviditeten alls. Glömmer till och med bort att ja är det ibland.. Tycker magen är mindre den här gången också, den har liksom krympt.. Känns lite konstigt men så är man ju i "spökveckorna" nu också. Nu ska ja umgås med Tommy innan han går på sitt nattskift.
God natt och sov gott!
Kram.

Dags för lite...

Hamburgesas!!! :)

fredag 23 juli 2010

Soffläge!

Då har man intagit den goda maten och nu blir det soffmys resten av kvällen med Ahlgrens Bilar, Champis och COD - Modern Warfare 2. Fan vad jag älskar fredagar! bästa dagen på hela veckan!

Har varit i Storå med Moa och plockat jordgubbar, hallon och så köpte jag med färska grönsaker också. Det är sååå fint med en stor odling som man kan handla av :) Känner mig så ekologisk ^^ Fattas bara en bondgård med kossor nu så att man kunde gå och köpa lite mjölk, det vore pricken över i tror ja.

Annars har det varit en lugn och trevlig dag med min älskade dotter och underbara sambo :)

Nu - Soffläge!
God natt och sov gott.
Kram.

INGA fel!!!

Nam nam

Tillbehör

Dagsfärska grönsaker ifrån odling i Storå. Kommer bli perfa till kycklingen :)

Kyckling i lergryta

Då ska denna lilla pippi in i ugnen. Har slängt på allt möjligt som fanns i kylen så vi får se om det blir gott sen ^^

torsdag 22 juli 2010

tv-spelande och promenader

Sitter och slappar i soffan som en säck potatis i vanlig ordning. Har haft lite dov huvudvärk under dagen som precis nu till kvällen verkar lätta lite. Funderar på att köpa hem lite skräpmat och sen underhålla mig med mitt nyköpta spel som kom idag, Call of Duty - Modern Warfare 2. Riktigt underhållande FPS spel :)
Idag har det annars varit en riktig tråkdag! spöregnat ute hela förmiddagen så Thea och jag har inte kunnat tagit våran morgonprommis, så vi har setat här inne och ruttnat. Hon var så uttråkad och så rastlös så jag höll på att bli galen. Men sen på eftermiddagen nu klarnade det ju upp och blev kanonfint så vi har tagit en liten promenad ner på byn för nån timme sen. Sen har vi börjat "jogga" upp för dom värsta backarna ^^ det är FRUKTANSVÄRT, men lite roligt ändå :D man märker att man fått lite bättre kondition nu efter alla promenader under sommaren så det är lite roligt. Så mer jogging blir det, Thea älskar det också. Hon sitter och ler konstant medans en annan flåsar och har nära döden upplevelse ^^

Imorgon är det äntligen fredag, då har Tommy klämt första arbetsveckan efter semestern. Så otroligt tråkigt att han börjat jobba igen, lyckligtvis så är det en del som fortfarande har semester som man kan umgås med nu i veckodagarna. Den här veckan har verkligen varit seg, man blir så rastlös och vill hitta på en massa saker hela tiden men kommer inte på nånting. Är så van att Tommy är hemma så man har någon att prata med så man blir lite galen till slut. Hoppas vädret tillåter promenad imorgon iaf så att man kommer ut, för att sitta inne här och glo är verkligen värdelöst..

Har köpt en XBOX 360 slim nu förra helgen också, kanske jag redan nämnt? minnet är bra men kort. Riktigt kul iaf, nu har man alla tre konsoler :) så nu kan man välja och vraka mellan spel och köpa de som verkar intressanta oavsett vilken konsol dom hör till *I like*. Har börjat spela Gears of War 2 till den nu, huvudkaraktären är lite för "tuff" för min smak men spelet i övrigt är underhållande och trevligt när man kan köra 2 personer med split-screen.

Nu ska jag fixa nå att äta och sen är det dags för lilla prinsessan att sussa och för föräldrarna att ta det lugnt i soffan framför nya tv-spelet :)
God natt och sov gott!
Kram

fredag 16 juli 2010

torsdag 15 juli 2010

Lite nytt :)

Omväxling förnöjer eller hur man brukar säga ^^ fick för mig att byta mall på bloggen, har haft den andra såpass länge nu så det var nog dags för nåt nytt.

Är mer sugen än någonsin på den där vagnen nu, känns som jag vill åka in och köpa den NU! men det är typiskt mig också, vill jag ha något så ska det ske på direkten ;) lägger in en bild på hur vagnen ser ut, här är ett utav alla olika vis man kan ha vagnen. Man kan byta plats på liggdelen och sittdelen och vända dom åt olika håll osv osv. Finns en hel uppsjö med olika sätt att sätta delarna på :)

Skulle vilja köpa den redan nu men vet dock inte än hur vi ska göra med betalning osv, den kostar ju en hel del så att säga. Funderar lite på att först köpa vagnen utan själva syskon grejerna till, och sen köpa en del åt gången allteftersom man får råd. Bara vagnen med en sittdel kostar ju 6,5k och sen med alla syskondelar till så blir det över 9k.. Men just nu behövs ju inga syskondelar så kanske att man kan fundera på att köpa den första "biten" nu. Vi får se hur/vad som händer. Det är ju ändå ett tag kvar på "bakningen" så... Nu svamlar jag på med mina tankar i vanlig ordning ^^ men men, man lär ju få fundera lite högt ibland med ;)
Sitter och kollar internet samt på Tommy när han spelar Star Ocean till PS3. Ska kanske göra mig en smörgås eller så skippar jag det och börjar göra mig i ordning för att gå upp och lägga mig istället. Har inte riktigt bestämt mig ännu.. Ska kolla lite mer forum sen visar det sig vad man gör :)
God natt och sov gott!
Kram.

Det blev.....

Supergott! :D mmmmm nam

Mums!

Fiskpaket påväg in i ugnen. Laxfilébit kryddad med salt, dill och lite citronpeppar. I paketet har ja slängt i tomatskivor, lökringar av rödlök, pressat över en halv citron, några droppar balsam vinäger och sen klickat på crème fraîche med franska örter. Får se vad slutresultatet blir, jag är hungrig!!

onsdag 14 juli 2010

Örebro sen Norrsjön

Nu var det några dagar sen jag skrev. Hade helt fantastiskt trevligt i Kungshamn/Smögen iaf, var grymt skönt att komma iväg och semestra lite även om det bara var över en helg. Vi levde som kungar hela helgen tills kontot sa ifrån på söndag morgon ^^ Men det var det värt!

Har gått in i vecka 14 nu också, kände rörelser för första gången i helgen också! senast så kände jag igår, det är helt otroligt overkligt. Roligt men också skrämmande med tanke på att den här gången vet man hur det känns när den lille rackarn ska ut också, skulle vara skönt om man kunde spola fram tiden till strax efter förlossningen så att man bara kan slappna av och njuta av att veta att man ALDRIG mer behöver göra om det. Men men, den dagen kommer..

Skulle vilja ha kejsarsnitt.. Men är samtidigt otroligt rädd för det. Så frågan är ju då vilket man är mest rädd för? vissa dagar känns det som att jag är mer rädd för kejsarsnitt än vanlig förlossning och andra dagar känns det tvärt om. Nackdelen är ju att jag gjort bukoperation 4ggr tidigare så det finns ju en hel del ärrbildning där. Sen är det ju onaturligt... Jag kommer nog göra det hela normalt men inte förns jag pratat med en Aurora barnmorska som fått mig på lugnare tankar. Tankar på förlossning ger mig kalla gårar och lite panikångest för tillfället..

Har börjat kolla efter syskonvagnar, det är verkligen rena djungeln! var in till Babyproffsen idag och provade en massa olika, eller ja iaf dom som de hade inne. Fastnade mest för Babyjogger City Select faktiskt. Kostar en del men den verkar fantastiskt smidig och mångsidig. Så den ligger på topplistan just nu faktiskt. Väldans fin vagn. Men, än finns det tid och vi behöver inte stressa nå med det där. Det tar ca10 veckor att beställa en vagn så vi har ju mer än 10 veckor på oss att bestämma oss för någon så.

Thea ligger för närvarande sött och sover där uppe, hon är mitt liv och mitt allt den lilla fisen. Helt otroligt hur någon kan betyda så overkligt mycket. Man blir alldeles varm i kroppen när man slår på kameraövervakaren och ser den lilla tjejen ligga och sova så gosigt. Man vill krypa ner där själv!
Idag har hon varit hos farmor först på dagen medans vi var till Örebro, tar inte gärna med henne på längre bilresor då hon HATAR att åka bil. När vi kom hem därifrån så åkte vi ner till Storå så fick Thea leka lite med mormor och morfar medans jag och Tommy tog en snabb tur till Norrsjön och fiskade lite. Det blev 2 gäddor (inga stora saker, 1½kg kanske) samt tre abborrar i fin matstorlek. Synd bara att vi släppte i den första abborren, vi bestämde oss inte för att ta upp förns den andra huggit så det fick bli 2 matabborrer med hem. Surt att en annan inte får äta insjöfisk dock... Men Tommy blir nog nöjd, han ska varmröka dom så det blir nog inga fel de :)

Nu ska jag gå ut och värma en snuskig hamburgare från MAX som jag var tvungen att köpa med när vi var till Örebro ;) *nam*
God natt och sov gott!
Kram.

söndag 4 juli 2010

Milstolpen nådd!

12 Hela veckor idag! woho! :D Då var man förbi första milstolpe, då är det bara resten kvar... Men det ska nog gå bra detta.

Har precis gottat i oss lite färsk pasta med ost och bacon sås till med strimlad gul paprika över, helt fantastiskt gott! *happy face*

Imorgon ska jag ringa till BVC i Storå och höra om vi kan få byta dit istället, är så satans less på skiten här så jag orkar inte med dom längre. De hade slut på vaccin när Thea skulle få sin 1 års vaccinering, så då skulle dom ringa när dom fått in nytt. Har inte fått ett enda samtal ifrån dom än. Det är genomruttet dåligt och det är såklart inte det enda.
Dom kan ingenting, vill att man ska söka på google när man kommer med helt vanliga frågor och så är dom så förvirrade så dom har ingen koll alls på nånting plus att jag hörde att dom nyss har gett en liten pojke dubbel dos av vaccinationen! IDIOTER! :(
Nej fy tusan säger ja bara! hoppas att Thea ska få sin spruta i Storå denna vecka, 1½ månad för sent snart men det är inte mycket att göra åt saken.

Sitter för övrigt i soffan just nu och kollar på när Tommy spelar Star Ocean på ps3'an. Tim är också här och hänger med i spelet, det är ett mycket intressant spel som har lite drag ifrån final fantasy VII samt Phantasy Star Online. De gillar vi :)

Nu ska jag vara lite mer social tänkte jag, eller om inte annat hänga med lite mer i spelet.
God natt och sov gott!
Kram.

lördag 3 juli 2010

Härliga värme!!

VAAARMT!! UNDERBART!
Har varit i Shävisund och fiskat gös idag med Tommy, mina föräldrar, moster Karin och Johnny. Vi fick ingenting men trevligt var det :) grillade lite och tog det lugnt, Thea var hemma hos farmor under tiden.
När vi åkte därifrån på kvällningen så fick min far en liten gös, så det var ju lite synd vi missade den men det blir ju fler gånger.
Våran AC i bilen börjar på att ta slut, den funkar liite liite ibland så det var ganska tungt att åka till Örebro och längre ändå till och med i 31 graders värme ^^ Men det gick, man fick bli lite svettig bara :p

Just nu sitter jag och Tommy i soffan och spelar ett nytt rollspel, Star Ocean heter det. Det är så otroligt svalt här inne så det är skönt att svalka sig lite, går man ut så är det som att gå in i en vägg.
Igår firade vi Tommys födelsedag, det var tokmycket folk här och kanonväder ute så det blev en riktigt lyckad dag :)

Ska ta och fortsätta kolla på spelet, det är för varmt för att blogga ^^ vilken sommar det har varit hittills! helt underbar :)

God natt och sov gott!
Kram.