lördag 28 augusti 2010

Duktig tjej!

19 hela idag! (igen^^) så imorgon traskar vi in i v20, halvvägs säger vissa men jag tycker mer att det är halvvägs när man har gått 20 hela veckor så jag riktar in mig på det innan det blir halvvägsfirande ;)
Varit på promenad idag som vanligt, vi är nästan ute och går varje dag numera. Vilket verkligen är skönt och behövligt för mig, så fort humöret sjunker så hjälper nästan alltid en promenad med min fina familj :)
Sen har vi varit iväg en sväng till Storå och hälsat på. När vi kom hem igen så fixade jag i ordning mat som ni ser nedanför medans Tommy, Tobias och Björn fixade en bakgrundsbild till Tommys lilla akvarium. Ingen sån här plastbild som man klistrar på baksidan då utan en Back to Nature bild som Tobias gav oss! Det blev kanonbra, kommer nog bli väldans fint när Tommy fått igång på det :)
Thea har lärt sig så mycket, tycker den senaste tiden är helt otrolig för hon lär sig nya saker nästan varje dag! Hon kan nu härma dessa djur:
Kossan, Kissen, Vovven, Hästen, Fisken och Ankan. Sen från och med idag så har hon börjat försöka härma Tuppen också, men hon säger mest lite tyst kuu kuu kuuuu :) Så det kan hon om någon dag också. Sen förstår hon redan så himla mycket! Till exempel "ge den till pappa" om hon fått tag på något som hon inte får ha :p Boll vet hon också vad det är förnågot, blåsa och lukta kan hon också om man säger åt henne. Till exempel blåsa på maten om den är varm eller lukta på blomman :) MAAM säger hon om hon ser något ätbart som hon vill smaka, skakar på huvudet om hon inte vill ha och gör pruttljud med munnen om hon fiser och någon ifrågasätter vad hon gjorde ^^ Det är några av sakerna som hon kan.
Det är riktigt häftigt nu när hon börjar förstå vad man säger, man blir helt förvånad vissa gånger. Som en gång när Tommy hade badat katten och schamponerat han så blev han och lukta så gott, då sa jag åt Thea "åh vad gott han luktar, Thea lukta på kissen!" och så gick hon fram några steg och böjde sig fram och luktade på katten ^^ Ashäftigt! man blir så himla stolt :)
Älskade lilla snuttegullrumpan, hon är så duktig!

Kvällens gymnastikpass i magen är i full gång också, som vanligt så är det inte mycket till sparkar utan det stimmar mest runt därinne känns det som. Är väl för att jag har moderkakan lite i framvägg som man inte känner sparkarna lika ofta den här gången som när jag väntade Thea. Däremot så tycker jag att man känner rörelser minst lika ofta. Är säkert skillnad mot om man skulle ha moderkakan helt i framvägg förstås.

Nu ska vi nog ta och gotta i oss lite kräftor innan det är dags att gå upp och gosa ner sig under täcket. Åh vad jag älskar helger!
God natt och sov gott!
Kram.

Så!

Då var Tommy och Theas mat fixad, jag tar nog och värmer mig lite av gårdagens tacos istället ;)

Kvällens käk

Hemmagjord pytt i panna tillagas det nu, inte så dumt de :)

fredag 27 augusti 2010

Lilla Loke!

Sitter i soffan, totalt proppmätt! Har ätit Tacos, äppelpaj och chokladpudding. Nu är det bara kräftorna kvar! vet inte hur jag ska orka men det får gå ^^
Lillen har ett sjukt gymnastikpass i magen, det stimmar runt som bara tusan. Några sparkar men mest möljar det runt, känns som att han slår kullerbyttor därinne :)

Vi har fastnat för ett namn nu också! jag kom på det på vägen hem från ultraljudet, kan inte släppa det alls just nu. Det bara växer och växer så hittills så har vi bokat det, skulle vi mot förmodan hitta ett annat namn som vi fastnar mer för så får det väl vara så men det känns högst otroligt nu :) Är riktigt fäst vid namnet, känns som att den lille rackarn därinne redan heter så för mig nu ^^
Namnet vi fastnat för just nu är Loke.
Jag skriver just nu då pga att man aldrig vet vad som händer i framtiden, man kan ändra sig men som ja skrev tidigare så känns det verkligen som vi har hittat rätt namn :)

Älskar fredagar, idag har vi gått på promenad nere på byn och sen bort till Torbjörn och hälsat på. Efter det har vi grejat och donat med mat och nu har vi besök av en som Tommy känner genom jobbet som också håller på med akvarium. Så kvällen är lugn med trevligt besök och god mat, precis som en fredag ska vara!

Är halvtidssjukskriven från och med Måndag nu.
Har tyvärr råkat ut för graviditetsdeppression.. Så förhoppningsvis blir jag att må bättre och kan vila upp mig nu när Tommy bara kommer gå 4h pass om dagarna. Det blir dom första 5 veckorna nu för att se om det blir någon skillnad så jag hoppas att det funkar bra :) Så det är därför som jag kan vara lite dyster ibland om det är någon som undrar, samt ibland så orkar jag helt enkelt inte skriva några inlägg alls. Men det är iaf rätt vanligt att det kan bli såhär av graviditetshormonerna så det är iaf inget som håller i sig :) man får hoppas att det inte blir långvarigt bara.
Så nu vet ni det!

Nu ska jag återgå till att vara sällskaplig i hemmet. I helgen har vi inget direkt planerat så vi får se vad vi hittar på. Tror att Tommy ska greja i ordning ett litet akvarium att ha sötvattensräkor i :) We shall see som sagt.
Trevlig helg!
God natt och sov gott!
Kram.

torsdag 26 augusti 2010

Multimedia message

Ligger i sängen och tar det lugnt. Kollar lite på tv och inväntar att Tommy ska komma upp också, han är nere och spelar tv-spel och skulle bara klara en sak och sen komma och lägga sig. Har varit till Aurora barnmorska i Karlskoga idag och är verkligen helnöjd! Otroligt go och snäll barnmorska och stället verkar grymt. Man skulle valt Karlskoga med förra förlossningen känner man nu, men då kände man sig så osäker och ville vara på mer välkänd mark så därför fick det bli USÖ. Aldrig mer där säger jag bara, inte efter att jag fått sett Karlskoga och fått förklarat för mig hur det går till därborta.. Behöver självklar fler möten innan jag känner mig säker igen inför en förlossning men kan iaf säga att det första mötet kändes riktigt bra!

Nu har jag uppdaterat lite snabbt från mobilen här bara med vad som är aktuellt just nu, så ja får väl fylla i med ett annat inlägg från datorn sen imorgon eller något om jag missat något :)
Känt lite fler sparkar nu ikväll också, min lilla fina prins. Även dystra dagar kan lysa upp när man får ett litet tecken innifrån eller något så enkelt som ett léende från vår fina tjej. Mina älskade små!

God natt och sov gott!
Kram

tisdag 24 augusti 2010

måndag 23 augusti 2010

Ultraljud!!

Sitter i soffan och ska strax gå ut i köket och inta föda :) Har som sagt fixat i sand till Thea, hade Torbjörn och Lars till hjälp med det och som belöning fick dom äppelpaj. Men bror min var tvungen att ge sig av hem tidigare så han hoppade över äppelpajen, det var lite synd men det blir ju fler gånger.
Nu har jag precis gjort klart kvällsmat så nu sitter Tommy, Thea och Torbjörn och äter köttfärssås och spaghetti :)

Ultraljudet gick hur bra som helst, det var lite svårt i början då lillen låg lite dumt och hade vikt in benen helt som ett litet paket. Så hon hade lite problem att se allt men sen rätade han ut sig och började med ett ordentligt gymnastikpass. Så hon tyckte flera gånger att hon såg en liten snopp så det är då som sagt störst chans att det är en liten kille därinne :)
Datumet blev framflyttat en vecka ungefär, till den 22:a Januari. Så istället för att ha gått 19+1 så har ja gått 18+2, så det blev ju inte så stor skillnad direkt :)
Det var iaf lika häftigt den här gången som förra gången, så otroligt märkligt att det är en bild innifrån ens egen mage som man ser!
Allt såg iaf ut som det skulle, vilket betyder mest av allt! den lille krabaten var 18cm lång från huvud till fot och vägde ca 170g (Tommy tyckte hon sa 180g och ja tyckte hon sa 170g ^^ så "runt" 170 får vi väl säga)

Ska försöka ta lite bilder på själva ultraljudsbilderna sen med mobilen och lägga upp, om bilderna blir bra så att säga. Har ju ingen scanner så det kommer nog kanske bli lite svårt att se, vi får se helt enkelt :) vi köpte iaf 6st bilder ^^ Man vill ju ha med sig så många små foton som helst på den lilla krabaten, det är ju trots allt dom allra första bilderna på vår bebis :)

Nu ska jag ta och äta litegrann sen slappa, får se om ja skickar upp någon bild ikväll annars får det bli imorgon :)
God natt och sov gott!
Kram.

Även pappa är nöjd ^^

Fyllt sandlådan

Thea är överlycklig :)

Det blir.....

En POJKE!!!


dock så var det lite svårt att se till en början så man kan ju aldrig vara 100% säker, men med störst sannolikhet så är det iaf det :)

söndag 22 augusti 2010

19 hela veckor!

v.20 =)
Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Imorgon är det Ultraljud också, ska vara där klockan 11. Är SÅ nervös och förväntansfull på samma gång. Kommer absolut att skriva här så fort jag vet vad det blir :) om det går att se förstås. Så jag återkommer då! Nu ska jag slappa i soffan med Tommy, har precis lagt Thea. Är trött som tusan också så det blir nog en tidig kväll.
God natt och sov gott!
Kram

Bilden föreställer magen/bebisen i v20, tagen från babycenter.com

Just nu..

Plockar skogens guld :)

fredag 20 augusti 2010

Gottat mig

Precis lagt lillfia för middagsluren och sitter nu och ska slappa i soffan med en film kanske samt dessa två supersmörgåsar med tacoköttfärs, ost och gräddfil. Kanske varken ser eller låter speciellt lockande men det är grymt ;)

Tjohej!

torsdag 19 augusti 2010

Örebro och inhandlat lite fisk =)

Idag blev det en Örebroresa till den finfina affären Aquarium Malawi och inhandlar lite mer fisk till akvariet :)
Just nu huserar vi dessa fiskar i akvariet:

6 st Tropheus duboisi (Maswa)
4 st Neolamprologus leleupi
3 st Cyphotilapia frontosa
3 st Neolamprologus brichardi
1 st Neolamprologus tretocephalus
1 st Sötvattensmuräna
2 st Rödklo krabbor
1 st "Catfish" mal, kan ej namnet på den.
3 st Ansistrus malar

Tror det var allt just nu, säkert felstavning här och där men det får ni leva med ^^ Det börjar iaf blir lite mer rörelse i akvariet nu. Duboisi, Leleupi, Frontosa och muränan fick vi hem idag. Väldigt nyfikna små krabater som inte drog sig från att äta nästan direkt efter isättning. Sånt gillar vi!

Imorgon är det ÄNTLIGEN fredag igen, jobbiga jobbiga eftermiddagsvecka.. Har haft det rätt så tungt den här veckan. Som tur är så går Tommy förmiddag nästa vecka och då brukar det gå mycket bättre utan att jag deppar ihop så som jag gjort nu. På måndag är det ultraljud också!! Jag är så förväntansfull och så nervös på samma gång så det är helt otroligt, vi ska ta redo på om det är en kille eller tjej iaf. Om det går såklart :) har iaf inga som helst känningar på vad det kan vara för något så det blir spännande att se. Kommer självklart dela med mig av nyheten här.
Orolig över att det ska vara nå galet dock, hoppas hoppas HOPPAS att allt är som det ska..
Känner bebisen varje dag i princip, sparkar känns mer sällan men jag känner hur h*n möljar runt och har sig därinne :) kanske blir ännu en liten vilde. Thea var ju totalt helvild så det är man ju van vid ;)

Köpte ju ett par fina gravidbyxor från HM också förra lördagen som jag säkert glömt bort att nämna! det var dom som jag länkade i ett tidigare inlägg. Är 100% nöjd, dom sitter så snyggt och så är dom enormt sköna. Ska absolut köpa flera så fort jag är i närheten av en HM butik :p grymt nöjd!

Ska snart gå upp och bädda ner mig tänkte jag, sitter just nu i fotöljen och beundrar vårt akvarium med dom fina små firrarna :) det är så avslappnande! har setat här i över en timme nu och tittat samt blippat med datorn omvartannat.
Thea har blivit så duktig! hon kan nu härma lite olika djur om man frågar henne :D bland annat kissen, hunden, kossan och ankan. Kissen/katten har hon lärt sig för bara någon dag sen och det låter så otroligt sött när hon säger med sin ljusa ljusa röst "maaoo". Man smälter :)
Sen börjar hon förstå så duktigt också, man märker mer och mer hur hon förstår vad man säger till henne. Det är så häftigt! "Ge den till pappa" förstår hon direkt till exempel och även "är du hungrig?" då får man antingen "MAAM!" som svar eller så går hon bara iväg ^^
Mam säger hon om allt hon vill smaka på, och allt som ser gott ut. Det är så roligt, hon lär sig nya saker för varje vecka. Min lilla prinsessa! Hon gör mig så stolt :) älskade lillfisen.
Ska bli spännande imorgon när hon får se dom nya fiskarna, tidigare har det inte varit så livat i akvariet så nu kanske hon äntligen får peka på och se lite fiskar som simmar runt. Det kommer hon nog gilla skarpt tror ja!

Nu ska jag ge mig för dagen, bädda ner mig och invänta min stora älskling som slutar om en timme.
God natt och sov gott!
Kram.

tisdag 17 augusti 2010

känner mig låg.

Uppdaterar lite dåligt just nu, humöret är inte på topp och jag är rätt så nere (hormoner I guess)
Tommy går eftermiddag den här veckan också vilket försämrar det mesta, ush va jag hatar det.

Ska skriva mer sen när jag har mer tid för nu vill jag umgås med Tommy så mycket som möjligt innan han lär gå till jobbet.

Kram.

torsdag 12 augusti 2010

Tommys första sparkar!

Nu ikväll har Tommy lyckats känna dom första små sparkarna! det blev totalt 4 små "duttar" :D Tror det var i samma vecka som han lyckades känna första sparkarna med Thea också.
Känns roligt, nu kommer dom "små" sparkarna bara bli hårdare och hårdare tills man till slut ber om nåd för att bebisen därinne ska lugna ner sig ;) Men det är mysigt ändå, det är ju så unikt och speciellt så det slår nog det mesta. Bäst att man tar till vara på tiden nu då det säkert är sista gången jag är gravid. Känns konstigt att tänka så också, att det här är allra allra sista gången.. Men vi har inga som helst planer på fler än två barn så, så får det bli. Det räcker att ha den här "JAG VILL DÖ" känslan 2 gånger skulle jag tro, känns inte så lockande att man ska få uppleva den en gång till iofs men men.. Det får gå ändå, belöningen är ju oslagbar.

Nu kommer jag inte heller i mina vanliga jeans längre, såvida jag inte kör med hårsnodd runt knäppningen.. Vilket jag såklart gör, gick förra graviditeten med enbart mjukisar hela vägen så jag är så less så jag kan spy på sånna där mjukisbyxor. USH! ska införskaffa mig ett eller två par gravidjeans också.

Fredag imorgon också, I love it! Äntligen helg igen :)
Nu är jag trött som ett as så jag ska nog föreslå att vi går upp och bäddar ner oss framför tv'n istället för att sitta här i soffan och glo, Tommy ska ju upp tidigt imorgon så han nappar nog på de förslaget ;)

God natt och sov gott!
Kram.

onsdag 11 augusti 2010

Gee mig dom!!


Visit hm.com

Dom mörkblå då. Beställa eller vänta det är frågan? väntar nog en stund, dom ser så sköna ut och så var dom ju toksnygga! *I want*

måndag 9 augusti 2010

Stenar

Var till Örebro idag och handlade hem lite sten till akvariet. Är svårt att se något på bilden men känner mig rätt nöjd med placeringen av stenen just nu. Ska köpa nån mer lavasten och nån mer kalksten bara så är det klart sen :) kanske att det får komma i en liten växt också för färgens skull :)

lördag 7 augusti 2010

Sandlåda!

Var iväg idag och köpte en försenad 1års present åt Thea. En liten sandlåda med lock :) jättefin! Så nu har den oljats in och står på tork i väntan på att fyllas med sand :)

onsdag 4 augusti 2010

Olika graviditeter..

Då har man gått in i v17 för nån dag sen, det går fort även den här gången. Med Thea så hade jag rutinultraljudet i den här veckan, det känns lite konstigt. Känns som om det fortfarande skulle vara alltför tidigt för ett ultraljud, den här gången blir det inte förns i v20 så det är några veckor kvar ännu. Har datum för RUL den 23:e augusti.

Har fått i grus och vatten i akvariet nu och slagit fart på pump och doppvärmare, så nu är det i förberedelse fasen inför isättning av fisk. Ska låta det gå nästan 2 veckor nu och sen blir det en tur in till Örebro för att handla hem några fiskar :)
Vi kommer köra Tanganyika ciklider i det. Behövs fortfarande inhandlas en hel del sten så vi kan skapa grottor och sånt, just nu är det bara grus så det ser lite tomt ut.. Tommy har även planer på att ta upp vårat allra minsta akvarium och odla räkor i, ska bli spännande att se hur det går med det :)

Har tagit det lugnt den här veckan, börjar känna av foglossning lite lätt om jag anstränger mig, och hormonerna trycker verkligen ner mig till botten vissa dagar. Blir otroligt deppig :-( så det är lite jobbigt just nu..
Magen är konstigt nog mindre den här gången än med Thea, för dom flesta så ska det vara tvärtom med andra barnet men här så syns den knappt och vågen har (tack och lov!) inte rört sig nämnvärt mycket! tror jag ligger på ca 3kg+ just nu så det är ju helt ok :)
Känner rörelser allt oftare nu också, har känt i princip varje dag nu den senaste veckan. Särskillt när man går och lägger sig och allt blir lugnt, man blir väl mer vaken för dom små "poffarna" då antar jag. Men det känns ändå väldigt overkligt, ibland är det nästan som om man bara skulle ha inbillat sig alltihop. Dels för att magen är såpass liten och dels för att ja inte har några direkt symptomer, förutom humörsvängningarna och aningens foglossning då.. Med Thea så hade jag verkligen tväront i ryggen redan vid den här veckan och halsbrännan var inte från denna jord.

Vet att man inte ska jämföra graviditeter men det är svårt att inte göra det :) När det inte är alls likadant som vid förra så känns det så mycket mer overkligt. Ska bli spännande på ultraljudet sen och se vad det är för kön! hoppas dom kommer kunna se det. Förra gången kunde jag inte tänka på annat än en flicka men den här gången har jag faktiskt verkligen ingen aning.

Vill ha den 15:e nu så att man får in lite mer pengar och kan handla lite fiskar :) nu är det ganska knapert i den stackars plånboken, och det är fortfarande över en vecka kvar till lön... Känns lite tungt men det får väl gå ändå.
Nu ska jag gå ut och ta mig några kvällsmackor innan det blir soffläge och kanske en film? vi får se.
God natt och sov gott!
Kram.

söndag 1 augusti 2010

Och sen maten..

Bakad potatis med skinkstek och kantarellsås. Smarr!!

Snacks

Lite godis före maten :) mums

Karet.

Glaset och lysrampen rengjord. Nu ska vi "bara" tvätta pump, doppvärmare och grus sen eventuellt installera en bakgrunds bild och köpa täckglas. Sen är det klart för att fyllas med vatten :) 540 liter ligger det på och det lutar åt att vi ska köra Tanganyika ciklider i det. Vi får se :)

Nytt :)

Då var dom nya gardinerna uppsatta som jag beställde i veckan. Sjukt nöjd med dom! Sen även en liten glimt av nya akvariet som vi hämtade i torsdags :) mer bilder på de kommer sen när det är mer klart, nu ska jag skubba lysramp!