söndag 26 september 2010

lördag 25 september 2010

Marknad!!

Nu har vi marknat färdigt för idag, har gått ner tre gånger nu på marknaden och är helt färdig! har ont i ryggen och känner mig dödstrött. Synd att vädret inte var på vår sida bara, men det trotsade vi allt :)
Älskar att gå på marknaden, det är så mysigt! maaat överallt också, inte dumt när man är sugen på allt som jag är just nu ;)
Idag har vi iaf handlat strumpor (åt Tommy), mössa åt Thea, t-shirt åt Thea som det står "Morfar är en jägare" på, gustafskorv+smörgåspålägg, hjortronsylt, tunnbröd, diverse matbröd, rödvinskorv (en sorts salami), marknadsgodis, vanligt "plock"godis, ny handväska, kanderat äpple och chokladdoppat päron, langos, nybakad tunnbrödssmörgås med ost.. hmmm undrar om det var något mer... Trooor det var allt, säkert nå litet mer som jag glömt men det gör detsamma :)
Imorgon ska vi handla en helium ballong åt Thea samt eventuellt lite kläder åt henne också. Sen blir det strumpor åt mig och en ny plånbok och sen får vi se om det blir något mer vilket jag är rätt så stensäker på för jag är verkligen urkass på att hålla i pengar :p
Mer ätbart lär det bli iaf! underbart att bara gå runt och överallt finns det olika knallar som bjuder på smakprover *gillart*

Nu ska jag slänga mig i en kokhet dusch och slappa, förhoppningsvis mjuka upp ryggen lite efter en hård dag ;) Sen blir det relax med familjen och lite lördagsmys :) Finns ju lite smaskigt i kylen som vi kan gotta i oss till kvällen.

Tjohej!

Påväg ner mot

Marknaden :) Thea älskar att sitta på axlarna så att hon har god sikt över allt ^^

torsdag 23 september 2010

Grattis gumman!

Grattis på din namnsdag fia! hon fick en stor gosig vovve i present av oss :)

tisdag 21 september 2010

söndag 19 september 2010

Kvällens..

Ikväll har vi lyxat till det lite igen, den här gången med Symöteslåda :) supergott! En sorts pasta och kasslergratäng kan man kalla det. Ska försöka hinna slänga upp receptet senare ikväll. Det är iaf grymt!

Thea shoppar :)

Nya åkpåsen :)

lördag 18 september 2010

shopping i Örebro!

Har varit till Örebro idag och småhandlat lite :) Tommy ville inte följa med så det var bara jag och Punch som åkte. Han skulle in och fixa nå med glasögonen så jag hängde på. Väl där så hittade jag ett par fiinfina fodrade stövlar ifrån Dinsko som jag slog till på. Riktigt sköna och prisvärda! (499:-) Så dom är jag riktigt nöjd med :) här kommer en bild på dom:



Sen blev det även en ny åkpåse till Thea av märket Bozz. Den ser gråaktig ut på bilden tycker jag men i verkligheten så är den becksvart iaf. Mycket gosig och skön och kommer garanterat hålla lilla älsklingen varm i vinter :) kostade 699:- på Babyproffsen. Bild kommer här!

Sist men inte minst så har vi faktiskt beställt ett kylskåp idag! det är ifrån hemsidan tretti.se och heter såhär "Gorenje R60399DFBK" länkar den till själva kylskåpet på deras hemsida också. Vårat nuvarande kylskåp "spyr" ju ut vatten konstant och det gåår inte att ha några grönsaker alls i det då botten hela tiden fylls med vatten :( Tommy har gjort rent i själva "hålet" därbak eller vad man ska säga och det tog bara någon dag så började skiten häva ur sig vatten igen. Det är ett delat kylskåp med frys nertill men frysen kan vi inte ens använda pga vattenläckan. Så vi skiter i det och köper ett nytt kylskåp utan frys. Vi är i behov av den extra ytan att fylla med mat ändå så det kommer nog bli kanoners det här :) Bild!

Nu sitter jag och kollar på när Tommy spelar Monkey Island i vanlig ordning och äter lite godis, dricker lite hallonsoda :) en heltrevlig lördagkväll helt enkelt. Tidigare idag så har vi varit iväg till Moa och Andreas och ätit hamburgare och snackat lite. Mycket trevligt det också, Moa kände vår lilla knodd sparka för första gången också :) Han har vänt sig för tillfället och sparkar ut mot magen och upp mot revbenen så det är mycket lättare att känna nu. Även bra mycket trevligare för min del också då han annars brukar envisas med att sparka på min urinblåsa vilket är rätt så obehagligt. På vägen in till Örebro idag är ett bra exempel på hur obehagligt det kan bli, han bara sparkade på som en dåre mot min stackars kissblåsa så tillslut kändes det helt ömt! så jag är tacksam över att han vänt sig nu ;)

Idag har vi gått 22 hela veckor också! inte fy skam de inte. Magen har börjat växa rejält nu, och det känns! tycker redan man börjar känna sig klumpig och så, vilket känns mesigt samtidigt då man vet hur mycket värre det kommer bli och hur pass mycket större magen kan bli. Men men, tungt börjar det bli så det är väl bara att kämpa på och bita ihop :)

Nu ska jag återgå till att vara social med min bubbe, trevlig helg gott folk!
God natt och sov gott!
Kram!

fredag 17 september 2010

torsdag 16 september 2010

Bärsele

Vill verkligen ha en bärsele har jag kommit fram till, funderar på att önska mig en i julklapp faktiskt eller åtminstonde pengar till hjälp :).
Har kollat runt lite och fastnat för en som verkar riktigt bra!
Ergobaby Carrier heter den, lite dyrare än den "vanliga" Babybjörn men den ska vara bra mycket bättre. Har själv provat Babybjörn när Thea var mindre och den var en ren plåga att använda, man kan bara använda den en kortare period innan ryggen kollapsar. För mig var det iaf så, kommer aldrig köpa en Babybjörn då det inte fanns någon mening att använda den när man inte kunde ha den på under längre perioder.
Dels ryggont, sen blev den otroligt varm efter en stund. Man var helt blöt på hela magen efter 10-15 minuter så det verkar inte som den har så bra ventilation.
Ergobaby Carrier ska iaf vara mycket mer ergonomisk och de som provat både den och Babybjörn säger att det är stor skillnad. En person från ett forum nämnde att hon endast kunde använda Babybjörn i 10minuter med en liten bebis i innan hon hade för ont i ryggen medans Ergobaby funkade i timmar med ett barn på 2-3 år! Så det låter ju riktigt najs :)
Så jag kan iaf inte rekommendera babybjörn, alldeles för obekväm och en bärsele ska man ju kunna använda under längre perioder.

Man kan använda Ergobaby från 3månader upp till ca 5 år (18kg) och köper man till ett inlägg som heter Infant insert "Heart to Heart" så kan den även användas direkt från födseln, som här på bilden nedan så ser man att det är en liten vit "insats" i den :)

Riktigt sugen måste jag säga! trots priset, runt 1200:- för en "vanlig" och runt 1700 för en med ekologiskt bomull. Sen runt 300 för själva nyföddinlägget. Här är en sida man kan beställa den ifrån för de som vill titta lite närmre på vilka färger och tillbehör som finns till den, finns såklart på fler ställen men den här sidan verkar ha dom flesta färgerna och så :)
En sån får det nog bli sen!
Nu ska jag återgå till att slappa i soffan och kolla på när Tommy spelar ;)
God natt och sov gott!
Kram.

Ungersk gryta

Det här lyxade vi till oss med till kvällen. Skriver ner recept vid ett senare tillfälle, det är iaf sjukt gott!

Precis inhandlat...

Ett nytt våffeljärn :) det lär invigas! Mums

onsdag 15 september 2010

Godisråtta!

Är lite dålig på att uppdatera bloggen, det är så himla lätt att tänka "jag gör det sen" och så blir det inte av. Skäms på mig..
Har inte hänt sådär jättemycket den senaste tiden. Lillen sparkar på som den värsta vilden därinne, mest väldigt långt ner och gärna in mot urinblåsan dock så det är inte så ofta man kan få känna nånting utanpå, men det kommer :)
Den här veckan har varit rätt lugn, Tommy går ju halvtid så han går mellan 7-11 varje dag. Det är verkligen behövligt just nu, grymt bra helt enkelt. Har varit på Kyrkis båda gångerna den här veckan, vi har varit riktigt flitiga på att gå dit nu. Har bara missat en gång sen det startade igen för hösten, Thea tycker det är så himla kul där och sen är frukosten grym ;)

Annars har jag inte gjort nå speciellt den här veckan, sitter för tillfället och tittar på när Tommy spelar nya omgjorda The Secret of Monkey Island till PS3. Väldigt mysigt "tänkarspel" är det så det är perfekt att bara sjunka ner i soffan och mysa till.
Inte långt kvar till helgen nu! då blir det godis igen, jag har blivit helt extremt godisgalen nu den sista tiden. Jag klarar inte av att motstå, så det är väl bara att låta suget ta över. Har redan gått upp 7kg och är bara i v22 nu så det känns liite oroligt att man ska behöva nå en vikt på +35kg även den här graviditeten.
Fördelen är väl att man GÅR ner i vikt igen men det tar sin tid, och sen har man ju också lite mer rätt att gotta i sig godsaker som gravid tycker jag ;)
Så jag får väl försöka tänka positivt och försöka unna mig istället, det här är ju trots allt antagligen sista gången jag är gravid nu.. Känns sorgligt att tänka så men jag har då inga planer på fler än två barn och inte Tommy heller för den delen. Så det är bäst att passa på och njuta medans man kan.

Nu ska jag fortsätta gosa med min underbara sambo.
God natt och sov gott!
Kram

torsdag 9 september 2010

Hmmm

Funderar på att färga håret svart! Men vet inte om jag vågar :) var inte så längesen ja blekte det men är ändå väldigt sugen på en förändring och just svart var längesen ja hade. What to do, what to do..

Skickat från min iPhone

onsdag 8 september 2010

Buken

Aldrig lagt upp någon bild på magen så tänkte att det kanske är dags för de :)

oredigerad, kritvit hud och med diverse skavanker ;) men.. Den är min! Min fina fina mage med ovärderligt innehåll. God natt på er!

Nytt spel i brevlådan idag :)

Ja gillart! Kvällen bokad nudå ^^

måndag 6 september 2010

Hemliga avtryck

Någon liten och med väldigt kladdiga händer har varit och känt på luckan till diskmaskinen, undrar vem? ^^

fredag 3 september 2010

onsdag 1 september 2010

Nya bilbarnstolen

Köpte en ny bilbarnstol igår, började bli på tiden att köpa en ny så :)
En akta graco cosmic comfort S blev det och Thea sitter som en drottning i den! Skitfin! :)