torsdag 25 augusti 2011

Dagisdags!

Ja! äntligen funkar det att skriva inlägg från datorn. Vet inte vad det var för fel förut när jag försökte, men men..
Idag har vi varit en vända till Linde, Tommy har äntligen förnyat sin legitimation som löpte ut för X antal år sen ^^ Sen köpte vi även lite baguetter på 37:an, mums!
Efter det stannade vi till och hälsade på en snabbis i Storå innan vi åkte vidare hem till kära berget. Just nu är det kvällsmacka här hemma framför Teletubbies, ett fruktansvärt program för vuxna men de små verkar älska det ^^
Imorgon är det äntligen fredag, då har Thea och jag varit på dagis hela veckan. Håller på att skola in henne och det går verkligen superbra! Idag lämnade jag henne ensam i de två timmarna som vi var där och det gick kanonbra. Hon hade lekt med trolldeg och ritat och haft roligt :) Så imorgon blir det samma sak igen, nästa vecka ska vi börja vara där hela dagar så får vi se hur det går. Men jag tror det kommer gå klockrent, har ju gått så bra hittills så :)
Enda nackdelen är väl att nästa vecka går Tommy eftermiddag så han börjar jobba precis när vi kommer tillbaka från dagis så jag kommer inte se honom så mycket. Får se om man åker hem en vända sen förstås medans Thea är kvar på dagis om allt går vägen.
På tisdag nästa vecka ska Thea till tandläkaren för första gången också! spännande spännande :) Jag är tveksam till att hon kommer vilja visa sina små vita pärlor för tandläkaren men vi får se ;)

Nu hör jag en ilsken liten pojke så det är bäst att sluta inlägget här så ska jag gå iväg och se vad det är som bekymrar den lilla karln ^^

Go natt på er!

söndag 21 augusti 2011

Slut på helgen

Två bilder från när vi bar i Storå i lördags, Thea och Loke lekte i deras kartong "båt" och fick även leka med mormors iPad, det var grejer det :)
Sen åkte vi hemåt igen och var på barnkalas, Junie fyllde 2 år idag men det firades med alla småbarn i lördags, Thea åt massor med godsaker och hade jätteroligt fram till strax före innan vi hämtade Tommy på jobbet. Då var hon riktigt kinkig och gnällig men det gick snabbt över när hon fick träffa pappa igen :)
Idag var vi bort en snabbis till Moa och Andreas och lånade en hoppgunga åt Loke, så även idag blev det fika och lite tårta. sen for vi iväg till Toni och Britt-Marie och skapade en fantastisk måltid! Det blev ugnsstekt rådjurslår fyllt med soltorkade tomater, mozarella, färsk basilika och en skvätt citron i. Till det hade vi potatisgratäng och en smarrig gräddsås gjord på en snabbfond som vi gjorde på lårbenet från steken samt lite lök, rödvin och stekspadet från steken. Svårt att summera allt utan att det blir rörigt, det blev hur som helst riktigt riktigt gott! Fyllningen till steken rekommenderas starkt :)
Till efterrätt gjorde jag "Cake Pops", riktigt gott "godis" som ja fick smaka för första gången nu i helgen hemma hos Moa och AG :)

Tommy har precis gått till jobbet, äntligen är det slut på tolv timmarsskiften så idag går han på vanligt nattskift (10-06). Underbart bra att ha honom här hemma under kvällen istället för att han börjar redan 17:30. Barnen sover och jag kollar på tv. Allt är som det ska :) imorgon ska Thea börja inskolningen på dagis också! Klockan tio ska vi vara där :) blir spännande, lite nervös är jag allt. Min lilla tjej <3

Nu ska jag kolla vidare på tv och njuta av livet :)
Go natt på er!

fredag 19 augusti 2011

Stor kille

7 månader idag, vår älskade lilla gosunge <3 han börjar stå på alla fyra och gunga nu uppe i sängen så det dröjer nog inte så länge innan han kommer underfund med hur man kryper :) separationsångesten är dock enorm så jag får inte ens gå på toa och kissa utan att han börjar störtgråta. Mammas lilla plutt. Värre morsgris är nog svårt att hitta känns det som ^^ men det gör inget, han är ju så otroligt gosig :)
Vi har varit i Örebro en snabbis idag och kollat lite. Och så har jag beställt en bok om kött, tillagning och sånt. Den heter Kött och är skriven av nån Fällman. Kommer inte ihåg exakt nu men jag lägger upp en bild på den sen så får ni se. Kvällen har vi spenderat i Storå och ätit bakad potatis med hemmagjord röra till som innehöll färska räkor, dill, rödlök, majonnäs, gräddfil och lite citronsaft. Smakade gudomligt :) bakad potatis är underskattat! Mums! Nu ska jag försöka gosa ner en liten gosse som står här bredvid på alla fyra och bölar, det är inte Tommy ;)
Go natt på er!

torsdag 18 augusti 2011

Lite problem

Tänte skriva ett inlägg tidigare idag från datorn men det ville sig inte alls med Blogger då. Försökte även läggs upp några bilder via picasa men icke. Så det får bli ett litet inlägg från mobilen istället då. Lägger med en bild på Thea som som jag tog på henne när vi var i parken förra veckan. Ligger just nu i sängen och försöker lugna en liten kille som är helvild och prompt ska öva på att krypa, tänk att det ska gå så bra med sånna övningar i sängen när vi lagt oss men under dagarna så blir han ilsken direkt man lägger han på mage typ.. Tokstolle.
Har beställt en stoor fotobok igår också med ca 135 bilder(över 50 sidor) på barnen, är så förväntansfull! Tror den kommer bli kanonfin :) blir en liten gåva till dom från mamma och pappa. Fint minne tänkte jag.
Vad var det mer jag tänkte på... Attans, glömt bort det. Får bli ett annat inlägg för nu lär jag brottas lite med minstingen som börjar småilsket här bredvid. Gonatt på er!

tisdag 16 augusti 2011

Woho

Då var den traditionella rådjurssadeln till nyårsafton fixad! Grattis pappa som fällde denna fina råbock idag :)

fredag 5 augusti 2011

Helt slut

Första bilden är på vår fantastiska måltid från häromkvällen hemma hos Toni & Britt-Marie. Det är helstekt oxfilé med ugnsstekt potatis och lök och till det en gräddsås med nyplockade kantareller. Smakade gudomligt :)

Andra bilden är ifrån idag när vi precis kommit fram till Parken Zoo i Eskilstuna och Loke sitter redo i vagnen för avfärd mot parken ;) haft en fantastisk dag med underbart vackert väder och strålande glada ungar samt massvis med fina djur :) ska lägga upp lite bilder på min bilddagbok sen, har hamnar efter lite med bilderna där men det är bara för att jag inte riktigt haft tid. Tagit massvis med bilder idag och så har jag ju fortfarande inte laddat upp bilderna ifrån när vi var på Lek & Buslandet i Örebro. Så jag har lite att göra här framöver.
Nu ska jag ta en slurk cola och titta vidare på tvn. God natt på er! Kram.

tisdag 2 augusti 2011

Otäcka odjur

Myror bits dom med och det gör fan ondare och kliar MER än när man blir myggbiten :(
Har fått åkt till vårdcentralen idag pga att jag haft ont i örat sen igår.
Hörselgångsinflammation har jag tydligen, ont som sjutton gör det iaf. Fick örondroppar för det och även tavigyl mot min stackars kliande fot som stör min nattsömn.
Nu ska jag spela lite dator innan det är dags att slumra för natten. God natt på er.