måndag 31 oktober 2011

söndag 30 oktober 2011

Oj oj oj

Storå kiosken gillar att överraska med stooora maträtter, beställde en megarulle och begreppet "mega" verkar ha varit väl införstått ;D 42cm lång, å kanongod!

Inväntar käk

På bästaste Storå pizzeria ;)

lördag 29 oktober 2011

På plats

Nu står den på plats, vår fina lykta :)

Kaffepause

Nu ska vi piggna till lite.

Halloween!

Thea och mamma har gjort en fin "Jack o' lantern" dagen till ära :)
Just nu sitter vi allihop hemma hos Micke och umgås. Har inte direkt några planer för dagen men ska försöka få lite städning och möblering gjort iaf.

Fick min finfina iPhone 4S igår! Behöver nog inte ens nämna hur nöjd jag är :) den är grym. Slänger med en bild på vår fina pumpa också.

Trevlig helg gott folk!

torsdag 27 oktober 2011

Long time no see

Nu var det några veckor sedan jag skrev sist, haft lite dåligt med tid bara :)
Är ruskigt trött idag, funderar på att ta mig en lur på soffan en stund. Vi har möblerat om litegrann här hemma, flyttade ut våran stora säng till "hallen" på övervåningen så att Loke skulle kunna sova utan att bli väckt när vi lägger oss. Det gick väl sådär kan man säga, han vaknar så fort man går upp för trappen ändå -.- Fast å andra sidan så kan Tommy nu sova i lugn och ro efter nattskiften då han inte längre behöver sova i samma rum som Loke när Loke väl ska sova middag. Så vi ska justera litegrann och hänga upp ett draperi vid trappen samt sätta upp en grind där, sen ska vi även sätta för en dörr till Theas rum för där hänger det bara ett draperi för just nu. Så blir vårt "nya" sovrum att kännas lite mer som ett rum istället för en hall.
Sen går jag lite i tankarna om att kanske sälja köksön, eftersom utbyggnationen som vi försökt få antagligen kommer kosta alldeles för mycket mot vad vi hade räknat med så får vi försöka lösa utrymmesbristen på lite andra sätt istället. Vårat kök har till exempel inte direkt någon matplats för tillfället så det står med på våran "to do list".
Har spelat lite World of Warcraft igen nu de senaste veckorna, kul att kunna slappna av lite framför ett spel på kvällarna när barnen har somnat.

Ska någon dag framöver försöka ta mig i kragen och gå ut och fotografera lite om vädret tillåter, det brukar kunna vara rätt så fina höstdagar men den senaste tiden har vädret varit rätt så grått och trist och hösten är ju snart förbi så jag kanske får sikta in mig på lite tidiga vinterbilder istället.

Har kollat runt lite på olika hus i området också, ifall man skulle få för sig att kolla efter något större. Men än så länge är det inte så aktuellt egentligen så jag kollar lite mest för skojs skull. Finns några fina "exemplar" därute på husmarknaden ;) Men vi ska försöka att ge vårat nuvarande hus en chans iaf, vi trivs så himla bra här så det känns för jävligt om man skulle behöva sälja!

Åh på tal om annat så har jag gått ner ALLA mina gravidkilon nu :D ligger på runt 53kg som jag gjorde förut innan vi hade några barn. Så det känns ju alldeles förträffligt! Det enda som återstår just nu är lite lösskinn på magen, annars så är jag klar på den fronten :) Kommer i mina gamla jeans igen, helt underbart! Ser verkligen fram emot att få åka iväg sen nån gång och handla hem lite nya kläder, nu när jag äntligen är tillbaka på min ordinarie storlek ;)

Nu ska jag kolla lite på datorn en stund och sen kanske slumra till lite, vi får se vad det blir.
Ha en fin dag!
Kram.

fredag 7 oktober 2011

förkylning och sömnrutiner

Eländiga förkylningstider!
Ush säger jag bara, både jag och Loke är förkylda. Loke är lite mer förkyld dock och har haft feber, men det börjar bli lite bättre nu iaf.
Det går rätt så bra med att vänja honom att somna själv nu iaf, senast igår kväll så tog det nog inte ens 3 minuter innan han hade somnat efter att vi lagt honom. Det största problemet nu är dock att hans säng står ju i vårat sovrum och så fort vi går upp och lägger oss så vaknar han, och då totalvägrar han somna om i sin säng så länge vi befinner oss i våran. Så jag vet inte riktigt hur vi ska lösa detta..
Det blir ju svårt att flytta in honom i Theas rum också just på grund av att han vaknar så lätt och hon pratar en hel del i sömnen.
Så jag har verkligen kört fast nu med idéer på hur man ska lösa detta. Försöker dra ner på amningen också, och helst sluta helt då. Han får just nu amma lite på kvällen och även nån gång på natten när han fått ligga i vår säng.
Har sovit borta en natt den här veckan för att jag skulle få sova ut, och då hade det gått jättebra här hemma. Han fick bara amma en gång på kvällen då innan han skulle lägga sig och sen sov han hela natten i princip. Han hade bara vaknat upp en sväng för att sedan somna om på egen hand igen, men det verkar som att så fort jag är hemma så vägrar han bara somna om. Då SKA han tutta tydligen, till varje pris dessutom.

Så ikväll vette tusan hur vi ska göra, funderar på om jag ska sova borta igen? eller om vi båda ska sova nere i soffan. Å andra sidan går det ju bra att göra så nu men hur tusan ska vi bära oss åt sen när Tommy börjar jobba igen? ujujuj, massa problem just nu.

Thea har fått två nya tänder nu! två små huggtänder har tittat fram så dom är hon såå stolt över :)
Nu ska dom ha denna dator så nu får jag runda av detta.

Tjohej!

tisdag 4 oktober 2011

Envis..

I sängen var det omöjligt, men i bilen funkar det minsann att sova. Sjukt envis bebis.

Syskonmys

Thea och Loke ligger och gosar lite i Lokes säng <3

måndag 3 oktober 2011

Slut marknat för i år.

Då var den marknaden förbi. Har haft superkul! handlat lite smått och gott och Thea har fått varit ute massor, hon åkte bland annat karusell 7 ggr totalt tror jag och fullkomligt älskade det! Sen fick hon äta godis och fick lite gosedjur och ballonger.
Loke tyckte att tivolit var väldigt otäckt så vi fick hålla oss på lite avstånd när han var med ner. Men annars är jag övertygad om att de båda haft en mycket spännande helg med mycket nya intryck och roligheter :)

Stackars Loke har dock blivit förkyld nu och ligger med feber/snorig näsa och rosslig hals, stackars mammas lilla plutt!
Så just nu ligger Tommy och myser lite med Loke (som nyss fått lite alvedon) på fårskinnet och Thea springer runt och leker med sin Hello Kitty helium ballong samt sin nya fina blockflöjt som hon också fick från marken :)
För vår del blev det inte så jättemycket inhandlat, lite ätbart och lite strumpor bland annat. Siktade in oss på att göra denna helg till något alldeles extra för barnen (som jag tycker att marknaden är) och spenderade självklart mest pengar på dom :)
Själv är jag också lite förkyld, värst var det nog dock igår kväll. Hade sovit fruktansvärt dåligt natten till igår då Lokes förkylning började ta fart redan då så jag var helt galet trött igår och väldigt rosslig.
Loke börjar sova bättre och bättre i spjälsängen nu, vi är inne på dag 4 nu som han ska somna själv i sin egen säng på kvällarna och senast igår tog det endast tio minuter innan han somnat så det går framåt i rätt riktning. Men man får ju självklart tänka på att han är lite extra kinkig nu när han är sjuk också så det tar nog lite längre tid än vanligt att vänja honom med det där. Får se hur det går ikväll, vi får ge honom lite alvedon och näsdroppar i god tid i förväg så att han ska slippa känna sig så dålig när han väl ska läggas.
Varit en sväng hos Britt-Marie idag och ätit hennes supergoda kålsoppa. Den är inte dumt såhär på höstkanten när det börjar bli ruggigt ute, mums!

Nu börjar Thea och Loke leka lite här på golvet så nu har nog alvedonen börjat hjälpa, gullungarna! Dom förstår varandra så otroligt väl så det är så roligt att se dom leka tillsammans. Thea går liksom nästan ner till hans nivå i ålder och sen har dom superkul, det är som att de talar ett eget litet språk som bara dom förstår.

Nu ska jag greja och plocka lite här i hemmet för det har verkligen blivit nedskräpat nu under helgen, man har inte haft tid att plocka på samma sätt riktigt ;) Var ju ner på marknaden 5 ggr allt som allt så jag var nog mer ute än inne kan man säga.

Hej svejs.

lördag 1 oktober 2011

Sådärja

Nu börjar det likna nåt ^^

God morgon

Lade Loke för första gången i egen säng igår kväll. Tog ca 25 min sen sov han! Men han vaknade emellanåt, det var dock allra första gången han somnade helt själv :) sen ska vi inte ens nämna hur många gånger han vaknade i natt *gäsp* han fick komma över till vår säng när han vaknade efter att vi har lagt oss.

Idag är det Marknad! Tjoho vad jag har längtat :D kommer bli såå kul. Mamma och pappa kommer hit om nån timme så ska vi se om vi redan hunnit traska ner på byn eller om vi kommer gå ner samtidigt :)

Roligt roligt!
Tjohej!