torsdag 23 februari 2012

Mc Donalds premiär

Var till Ludvika en sväng idag hela familjen. Köpte Goa kakor samt en smörgås från Subway sen köpte jag mig en ny BH (behövligt). Innan vi for hem så blev det mc drive och barnen fil varsin happy meal, första gången Loke åt från Mc Donalds och jösses vad nöjd han var! Mmmmmm mmmm sa han mellan varje tugga och njöt verkligen av sin ostburgare ;)
Han har lärt sig säga smaka nu när han vill smaka något man äter, "aaka" säger han då och pekar ^^ lillplutten <3

Har precis nu lagt Thea och hon verkar fortfarande mycket nöjd med sin säng, den är så fin! Är verkligen supernöjd med den, passade perfekt i hennes lilla rum. Hon känner sig nog lite större när hon fått en ordentlig säng nu, hon är så stolt över den :) mammas lilla prinsessa.
Äntligen är det plusgrader ute, dagens väder har ju varit helt fantastiskt! Nu längtar man verkligen till våren :) det är så härligt att gå ut och gå med barnen när solen skiner från blå himmel och fåglarna kvittrar. Blir så mycket lättare på något vis. Dock så börjar vår barnvagn vara nå så grymt tung när den är full lastad så jag har lite problem med den pga att jag har svårt att styra när det lutar samt knuffa den över trotoarkanter och dylikt. Vet inte hur man ska lösa det riktigt för om Thea nu skulle gå själv när vi går ut och går så lär det ta några timmar extra för hon går ute speciellt fort fram ;) sen är hon inte direkt den som "går" heller utan och stannar och kollar och går lite hur som helst så det blir väldigt mycket extra tid och omständigheter om man nu tänkt gå ner på byn och handla/promenera lite. Gå själv får hon göra när vi inte ska så långt.

Så jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt framöver för att vi ska kunna ta oss ut utan Tommys hjälp, ny vagn känns bara dumt för barnen lär inte väga mindre för det. Får klura ut något smart.

Go kväll på er.

Liten update

Slänger upp några bilder innan jag blundar. Har fått hem första kassen från Evas matkasse (bild) och även provat på två av rätterna nu, just denna vecka känns lite lchf inspirerad? Mycket sallad osv till maten. Första vi prova var grön ärtsoppa iaf, smakade helt ok. Sen har vi även testat zucchini och chèvre lasagne (bild) som faktiskt var riktigt gott!!
Tisdagen spenderades i Örebro där vi köpte en ny säng åt Thea (bild) som både hon och vi är otroligt nöjda över! Hon såg så stolt och glad ut när hon lade sig för första gången i den <3
Onsdags kvällen åt vi lite smörgåsar (bild) med färska räkor från fiskbilen, kollade Sveriges mästerkock och delade på en semla, mums!
Så det var väl summerat litegrann på vad jag gjort sen senaste inlägget, inte så jättemycket men ändå något :)
Imorgon är det Tommys sista dag sen ska han jobba hela helgen PLUS måndag-torsdag, fast då vanligt eftermiddagsskift på vardagarna efter som han blir precis i skiftbyte där, fruktansvärd vecka framför oss. Som tur är trillar det in lite pengar nästa vecka iaf så man kanske kan hitta på lite roligheter ändå.

Nu lär jag sova innan jag tappar telefonen på hakan.
God natt!

lördag 18 februari 2012

Gårdagen

Igår hade vi besök av Tim och Elin under eftermiddagen/kvällen. Tommy jobbade dock till tio så han hann inte träffa på dom. Vi gottade iaf i oss tacos till kvällen, Thea gillade det skarpt! Hon fick vara uppe lite extra länge och ha fredagsmys med oss så hon kom inte i säng förns halv nio, Loke somnade redan vid sju. Men är nog bra för henne att få lite kvalitetstid med oss och få 100% uppmärksamhet.
Blev hur som helst en mycket trevlig fredag med fint sällskap och kanongod mat :)

Idag har barnen varit hos farmor och Toni hela dagen medans deras trötta föräldrar har arbetat. Jag slutade inte förns nio nu ikväll så jag är heelt färdig, ligger redan sen ca 40min tillbaka. Så nu ska jag kolla runt lite med telefonen och bara slappa innan det är dags att blunda.

God natt på er!
Puss

onsdag 15 februari 2012

Äntligen!

Nu har grabbarna fixat och skruvat ner köksön så att vi äntligen har ett kök som man kan sitta trivsamt i och äta! Är så otroligt nöjd och glad över detta nu så jag riktigt njuter av att komma ut i köket som numera är luftigt och ta mycket större än vad det har varit det senaste året. Planen/drömmen om en köksö gick åt pipan, köket var för litet och köksön var på tok för stor så det var 6000:- åt helvete där. Känns surt såklart men ibland blir det inte som man tänkt sig helt enkelt. Så nu ska jag satsa på att hitta en fin kökssoffa med förvaringsmöjligheter i och ett fint tillhörande bord :) kommer bli kalasbra! Denna gången är jag övertygad om att det kommer bli bra ;)
På bordet står även en fin ros som jag fick av min underbara sambo på alla hjärtans dag, han hade först glömt bort helt och hållet att det var den dagen ens så medans jag var iväg och jobbade ett kort pass så tog han en promenad ner på byn och köpte en blomma åt mig <3 samt städade under vår enorma soffa som hade hunnit samla på sig en heel del leksaker under tiden som gått ;) plus skruvat isär köksön då. Bästa, underbaraste, älskade Tommy <3 hade också fina vänner här som hjälpte till med köksön samt soffstädningen. Helt galet vilka fina människor man har omkring sig.

Så för den som är ute efter en stor fin köksö för en sisådär 3000:- så är det bara att höra av sig ;) den är kalasfin men tyvärr för stor för vårt kök för att passa in.

Nu är det säkert en miljon stavfel här i inlägget men ni får ha överseende med det nu när jag skriver från mobilen, det blir lätt att man trycker lite fel eller att telefonen "rättar" till orden självmant, gotta love autocorrect ;)

Nu ska jag vila ögonen lite för imorgon blir det ett nytt arbetspass på wok house :)
Natti natti <3

tisdag 14 februari 2012

Ny underhållning

Detta fina spel dök ner i brevlådan idag :) så nu sitter dosorna på laddning och inväntar premiären av nya spelet.

lördag 11 februari 2012

Ett par bilder..

Från dagens pulkatur :)

Kvällens

Ikväll lyxade vi till det igen, denna gången med örtmarinerade, ugnsstekta lammracks tillsammans med potatisgratäng, rödvinsreduktion, kall bearnaise och smörstekt sparris. Fasen så gott det blev! Jag är nog rätt bra på det där med mat! ^^
Dagen har tillbringats hemma hos svärmor med barnen, vi har varit ute i solen och åkt pulka samt busat en del inomhus. Har varit en kanondag förutom att Loke varit lite kinkig men det är han ju rätt så ofta så det är ju ingen direkt ovanlighet ;)
Klockan sex hämtade vi Tommy från jobbet och sen for jag iväg till ICA en sväng för att handla det som fattades till maten. Sedan var det matlagning större delen av kvällen och just nu ligger vi nerbäddade, mätta och belåtna och ska strax sova. Imorgon gör Tommy sista skiftet sen är han ledig några dagar igen, måste säga att jag gillar dessa helgskift riktigt bra. Dagarna går hyfsat fort förbi och han är sen ledig flera dagar :) funkar bra!

Nu är det dags att kolla det sista på telefonen sen sova.
God natt!

Mammas prinsessa

<3

fredag 10 februari 2012

Lite godsaker

Har gottat oss denna vecka, först firade vi Elins födelsedag med lite bakverk. Det blev kladdkaka, morotskaka och banankaka. Inga fel alls :)
Sen var jag iväg en snabbis till Örebro med Punch igår och handlade lite på lager 157 samt Robertssons charkuteri, så igår kväll fick Tommy en fin måltid som bestod av stekt T-benstek med Robertssons egna kalla bearnaisesås, hasselbackspotatis och en lätt reducerad rödvinssky. Smakade gudomligt!

Sen idag så har ja och barnen varit ner till Storå och där gottade vi i oss västerbottenost- och baconfylld köttfärslimpa med gräddsås, potatis och rårörda lingon.
Damn I'm good! ;) gött vare iaf, i kylen har vi kvar lite godsaker från charkuteriet som lammracks, rimmat sidfläsk och kallrökt skinka. Äälskar att handla på den där affären, finns så mycket gott så man vill ha med sig allt hem!

Skorna fick jag hem igår förresten! De satt suveränt bra och är kanonsnygga, jag är helnöjd! Lite hala kanske så nu när det redan är så halt ute så får dom nog vänta ett litet tag till innan jag tar dom på en provtur ;)

Just nu ligger jag nerbäddad under filt i soffan och kollar på tv, barnen sover än så länge och jag hoppas att de fortsätter så så att jag slipper lämna min varma filt ;)

Trevlig helg på er!
Kram

tisdag 7 februari 2012

Beställt skoooor!!

Dessa fina stövlar är påväg hem till mig nu :D är såååå lycklig, älskar skor och det var så längesen jag fick köpa några nu då Tommy tycker att jag har för många. Måste vara en killgrej? Får hoppas jag får dom denna vecka, och att de ska passa men det tror jag nog :D
Bilden är tagen ifrån bubbleroom.se vilket också är stället jag beställde dem ifrån :)

Ny matinspiration och envis förkylning.

Förkyld fortfarande. Har sjukskrivit mig från Wok House just nu så får vi se när jag blir frisk, tänkte försöka vila upp mig helt innan jag återgår för hittills när jag har jobbat så har jag verkligen blivit ordentligt försämrad varje gång jag kommit hem. Så nu vill jag bli helt frisk innan jag återgår.

Har spenderat den mesta tiden med att ligga i soffan och titta på tv, tur att Tommy enbart går helgskift denna månad så att jag har chansen att vila upp mig utan att han ska behöva VAB'a.
Vi har idag bestämt oss för att prova på Evas Matkasse! ska bli spännande, de levererar till Kopparberg nu och recepten verkar faktiskt riktigt intressanta :) Fick idén ifrån en vän på facebook som just hade fått hem sin kasse. Det blir ju lätt att man annars att man bara gör samma måltider hela tiden om och om igen här hemma just för att man helt enkelt inte kommer på något nytt och håller sig fast vid det som fungerar. Med matkassen nudå så kommer vi ju få prova på lite olika recept och barnen får då lite mer variation i maten och vi får lära oss lite nytt :) Så jag tror det kan bli bra!
Första kassen får vi vecka 8 nu då vi precis missat första leveransen som skedde igår, de levererar varannan vecka och endast jämna veckonummer till just Kopparberg så vi får vänta nån vecka. Så jag återkommer direkt när vi fått våran kasse med bilder på vad det är för råvaror samt vilka recept vi fick.

Tommy har nu blivit lite dålig i magen idag, så nu är vi båda krassliga. Vilket leder till att barnen inte blir fullt så stimulerade som man annars hade önskat. Så de är rätt så kinkiga, Thea är någorlunda glad dock, hon sysselsätter sig själv för det mesta när det blir så här. Men Loke är väldigt kinkig, verkar som att han även har en ny tand på G då han grejar så med munnen och är grinigare än vanligt så vi får väl se vad som händer och sker. Vi har Thea hemma från dagis denna vecka också då det går magsjuka på dagis för fullt just nu, och som många av er redan vet så har jag fått mer eller mindre fobi för magsjuka just nu med tanke på hur fruktansvärt dålig Thea har varit när hon haft det tidigare. Så vi är väldigt försiktiga med det just nu och gör allt för att undvika att hon ska bli smittad och nu när Tommy ändå är hemma i veckorna så underlättar ju det ännu mer när hon inte är på dagis.

Nu ska jag gå och bädda ner mig i soffan igen för nu börjar jag bli lite frusen.
Ha det gott!
Kram.

torsdag 2 februari 2012

Baah!

Feber, halsont, nästäppa och huvudvärk! Nu är Det synd om den här damen må ni tro! Som tur var klarade jag iaf av mina första två arbetspass som var idag och igår men så fort jag kom hem idag så kom febern som ett brev på posten och allt blev förvärrat. Imorgon ska Tommy jobba 10h och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig igenom dagen, sen på lördag ska jag jobba igen mellan 13-20 så nu ser det tufft ut för tillfället. Jobbet jag är på är iaf Wok House i Kopparberg, nystartad kinarestaurang som öppnade i början på året. De behöver extra personal så det är ju kalasbra att jag kan få komma dit och få in lite extra skrammel :)

Just nu ligger jag i sängen och plågas med öm hals och sprängande huvud samt feber, ingen hit direkt. Får hoppas att Strepsils ska hjälpa mig snart så att jag kan somna. Förra natten var inget vidare, Loke blev magsjuk och spydde åtskilliga ggr samt bajsade ner sig :( natten före det var det Thea som kräktes. De senaste dagarna har varit kämpiga kan man säga!

Nu vill jag ha vår, fågelkvitter och värmande sol..
God natt.