fredag 31 december 2010

Då var det bara..

Ca 40min kvar till det nya året.
Så jag passar på redan nu att önska er alla ett underbart GOTT NYTT ÅR!!

Jag, älskade sambon och "lille" magen slappar framför tv'n med lite Champis och vår lilla prinsessa sover så sött.
Vi hörs nästa år!
Puss och kram!

torsdag 30 december 2010

Stressig julhelg

Oj, nu var det ett tag sen jag skrev. Men det har varit fullt upp så jag har verkligen inte haft tid..
Julafton var nog den värsta julaftonen jag någonsin varit med om, Thea blev magsjuk några dagar före julafton och drabbades på julaftonsmorgonen av vätskebrist.
Att se henne så medtagen och alldeles hängig å tom i blicken var fruktansvärt. Det var som att titta på en docka, hon stirrade rakt igenom en. Så på julaftonsmorgonen bar det av mot akuten i Örebro för att sedan bli inlagda över dagen så att Thea fick i sig vätske-ersättning via sond i näsan. Sent sent på kvällen sen så piggnade hon på sig lite och vätskebristen var inte längre så stor så vi fick åka hem på permission över natten.
På juldagsmorgonen så vaknade jag av att Thea satt och lekte, hon hade äntligen kryat på sig och piggnat till. Så vi firade vår julafton med mat och paketöppning på juldagen, men det spelade såklart ingen roll för den allra bästa julklappen var att få se Thea pigg och glad igen!
Efter den stressiga helgen så blev jag att känna mig konstigare och konstigare för att sedan natten till igår drabbas av magsjuka, FANTASTISKT! som tur var så höll det sig bara under natten och dagen igår så nu i natt har jag sovit gott och äntligen kunnat ätit lite idag.

Det har varit en otroligt jobbig och framförallt konstig jul, man är ju van att det ska vara en fin helg med sällskap, god mat och fina presenter. Så det blev ju inte alls som man tänkt sig.
Förhoppningsvis är jag iaf kry nog att åka ner och äta god mat imorgon, för sen är det nytt år och nya saker att se fram emot!
Det var iaf en liten kort sammanfattning om hur vår jul har varit, nu ska jag kolla potatisen som står på spisen och sen återkommer jag nog imorgon för det sista inlägget det här året :)

God natt och sov gott!
Kram.

tisdag 21 december 2010

Mums

Kvällsmat fick bli Currykyckling, grymt gott! Nu ska jag sjunka ner i soffan och inta min numera vanliga position, känns som om jag bodde i soffan. Men det är ok, bäst att passa på och vila upp sig så gott det går.

Sådär

Då var julstämningen på topp här i hemmet :) äälskar lukten av gran, är det något som väcker julkänslorna i kroppen så är det grandoft!

måndag 20 december 2010

Fint från mormor

Min fina mamma har stickat lite gosigt och varmt att ha på fötterna åt dom små <3

torsdag 16 december 2010

Trööööött!

Fy fan vilken dag, ush! jag orkar inte göra nånting :( sov först fram tills klockan var halv tolv!! och sen har jag legat under filt  i soffan resten av dagen. Har ingen motivation till nånting just nu, ryggvärken och tröttheten hjälper inte direkt till på den fronten.
Funderar på att köpa ett sånt där mobilt bredbands modem, verkar ju ganska smidigt att ha ibland när man behöver ha tillgång till internet på ställen där det inte finns osv. Sen att man inte behöver binda sig till nånting och bara betalar per dag/vecka eller månad är ju riktigt bra. Men har inte bestämt mig ännu, vore fint att ha med sig något sådant till bb sen så att man kommer åt omvärlden lite när  tristessen tar vid ;)
Vilket snöoväder det är ute, temperaturen är iallafall perfekt! önskar att den kunde hålla sig såhär resten av vintern.
Ska snart igång och göra en ugnsstekt falukorv, det är såpass mycket jag orkar göra idag känner jag. Den sköter ju sig självt så det blir perfekt kvällsmat de.
Thea har vägrat att sova middag idag också, så hennes humör ska vi inte ens gå in på -.-
Tommy är på gång och ska knata ner till ICA och handla lite råvaror, jag är sugen på att följa med men vet att jag inte orkar gå den biten just nu. Bäst om jag stannar hemma, tråkigt nog.
Hmmm det var nånting jag tänkte på att jag skulle skriva här men just nu står det helt still... Det enda som jag kan komma att tänka på nu är min fina halsbränna som vågar sig upp i strupen och gör hela tillvaron ännu trevligare.

Åh nu kom jag på det! beställde en fin overall/åkpåse ifrån Ellos förra veckan som kom idag. Den var verkligen kanonfin! riktigt tjock och mysig som den ser ut på bilden, så en sådan kan jag rekommendera :)
slänger upp en bild här: Det är då den beige'a som vi köpte :) Såååå fin!
Den blir perfekt att ha med sig in till bb så att lillen har något varmt och gosigt att åke hem i :)
Bilden är lånad ifrån Ellos.se

Nu ska jag förbereda maten.
Tjohej

tisdag 14 december 2010

Krämpor

Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg, känner mig urusel men jag har inte orkat alls.
Julstök och stress, men på något sätt så gillar jag julen ändå. Det är så mysigt på något vis. Vi har handlat alla julklappar och pyntat färdigt så det enda som återstår är att fixa en gran och klä den osv :) Sen är det bara att välkomna julafton med öppna armar och hungriga magar ;)

Har varit till barnmorskan idag, det gick bra! 33cm SF mått hade jag och vikten ligger på +17kg. Härligt fet har man blivit i vanlig ordning. Hade ju högre startvikt denna gång mot förra graviditeten så viktmässigt så ligger jag bara 3kg under mot vad jag vägde med Thea i denna vecka. Jaja, vad ska man göra? äta bör man annars dör man. Man går ner dessa kilon sen iallafall så det är väl bara att bita ihop och fortsätta.
Så, hur känns det nudå i vecka 35?
Har börjat få ordentligt ont av foglossningen, vissa dagar kan jag inte lyfta ena benet. Svårt att sova, halsbränna på nätterna, trött och lättirriterad som få. Hungrig nästan jämt. Orkar i princip ingenting just nu, det börjar bli helt galet tungt och humöret är svårt att hålla uppe. Vätska i benen börjar samlas så dom känns som två stora stockar att släpa på.
Man får glädja sig åt att det bara är några veckor kvar nu iaf. Har handlat hem det som behövs till bebisen iaf så såvida jag inte glömt nånting så är det bara att koppla av och invänta det som kommer. Lillen är det iaf full fart på som vanligt, känns som att man hade en sån där elektrisk massagematta med kulor i innanför skinnet på magen som körs konstant. Han är så vild så jag slutar aldrig att förvånas.

Nu är det kvällsmat i huset, kokt wienerkorv med bröd står på menyn och sen ska vi bädda ner Thea. På tal om Thea så fick hon sitt 18 månaders vaccin förra torsdagen, och som biverkning på det så fick hon mässlingutslag på hela ryggen och magen med fruktansvärd klåda som följd. Så natten till måndagen kunde hon inte sova många timmar alls. Bara grät och kliade upp stora rivmärken på ryggen :( helvetesspruta.
Så igår var vi iväg till BVC och hon fick medicin mot klåda. Så nu i natt har hon äntligen fått sova iaf. Stackars älsklingen, det är fruktansvärt att vara så hjälplös. Kunde inte ja ha fått hennes utslag och klåda istället?
Man får trösta sig med att det skulle vara värre om hon fick någon utav de sjukdomarna som man vaccinerar mot istället. Nu blir det ju "bara" en mildare version av någon av sjukdomarna om dom ens blir påverkade överhuvudtaget. Så Thea hade otur som fick detta, får hoppas att det går över snart så att hon återfår sin goa mjuka mage/rygg.
Nu ska jag äta lite och sen sjunka ner i soffan och vila ryggen/höften, eventuellt sätta mig framför datorn och spela lite men med tanke på hur jag känt mig i kroppen idag så tror jag att det lutar åt soffan faktiskt. Fy faaan vad ont jag har/haft.

God natt och sov gott!
Kram

måndag 6 december 2010

Ujuj

Sjukt vad fort tiden går! Tycker inte det känns som längesen när Thea låg nerbäddad som en liten korv och nästan försvann i sin vagga och nu fyller hon upp hela vaggan! ^^ tiden går för fort, tur att man snart har en ny "korv" att bädda ner i vaggan iaf ;)