tisdag 27 september 2011

Tuttiga ungar

Sitter här och slappar lite i soffan medans Loke leker runt på golvet. Han har blivit så duktig på att underhålla sig själv så det är så kul att sitta och titta på honom när han tar sig fram och undersöker alla leksaker :)
Thea är på dagis så det är lugna gatan här hemma, hon var lite halvt besvärad över att hon inte fick följa med mig hem igen från dagis men hon grät iaf inte. Så det var ju skönt det iaf.
Tommy går förmiddag den här veckan sen är han föräldraledig två veckor, heeelt underbart! Får se om vi ska försöka vänja Loke med egen säng då eller hur vi ska göra, vi ska iaf fixa i ordning och sänka hans spjälsäng så att han får börja vänja sig att sova middag i den. För just nu är det lite läskigt när man vet hur snabb han börjar bli, om han sover i vår säng så att säga. Så det lär bli ändring på det.
Sen ska han ju äta 5-6 ggr per natt också vilket är RÄTT så tröttsamt, läste bakåt i bloggen när Thea var i hans ålder och såg att hon var precis likadan! bröstmonster kallade jag henne visst ^^ Det går ju över av sig självt till slut men frågan är om man ska vänta ut det eller om vi ska börja försöka med avvänjning? Med Thea körde vi ju en sorts "5-minuters metod" och det har ju funkat som en dröm nu så tankarna lutar lite åt att det blir samma sak för Loke. Enda nackdelen är att det är lite svårt när Thea sover däruppe också, utifall att han väcker henne när han blir ledsen och ilsken. Med henne var det ju bara att gå  upp och lägga så fick hon gapa i några minuter innan vi gick upp, och så började det om tills hon somnade av sig självt.
Nu vet jag inte riktigt hur vi ska lösa det, vill ju inte störa Theas sömn och vill ju inte heller att Loke ska vara så beroende av mig när han ska sova.

Vi får ta en dag i taget och prova oss fram helt enkelt, nu ska jag se om Loke vill sova sin lilla middagslur eller hur han vill göra.
Morsning korsning!

1 kommentar:

  1. Åh, det lät trevligt! Ska titta närmare på det om vi får "tid över" - tack för tipset :D Kramar

    SvaraRadera