torsdag 15 december 2011

Sjukling och ny tandbissing

Sitter bakåtlutad i soffan och käkar sista biten på julskinkan samt spelar Zelda med min fina karl. Barnen sover (peppar peppar). Thea är förkyld och snorar/hostar som tusan, stackars älskade lillsnuttan..
Hon hostade så hon kräktes nu ikväll igen (gjorde det natten till igår också), Tommy glömde dock ge henne hostmedicin vid läggdags nu så det kan ju ha varit det som spökade. Hon har så överkänslig kräkreflex så börjar hon hosta eller sätter något fel i strupen så slutar det nästan jämt med att hon kräks vilket är ett elände, både för henne och för oss. Man kan aldrig riktigt slappna av om nätterna när hon sätter igång och hostar.
Får hoppas hon frisknar till ordentligt till jul iaf.

Har skickat in min gamla dator på lagning nu, eller gammal och gammal den är väl bara strax över året. Hårddisken har iaf packat ihop på den så det var inte mycket att göra åt den saken. Trist bara nu när vi väl köpt en till ny bärbar dator så att vi skulle ha en varsinn, så kastar den gamla in handduken bara sådär.
Aja, sånt som händer. Den nya datorn är iaf grymt fin! är otroligt nöjd med den :) Det blev en gemensam julklapp till Tommy och mig, istället för att köpa något åt varandra så kändes det bättre att vi skaffade något gemensamt. Särskillt när man har gemensam ekonomi så blir det mest tokigt om vi ska åka in och stressa runt för att försöka hitta någon julklapp åt varandra.

På tal om barnen igen så har Lokes 3e tand nu tittat fram! det är hans vänstra framtand som kommit nu :) Så nu har han två framtänder i underkäken som tittat fram och sen en i överkäken. Det går undan med de små bissingarna.
Han har varit överjävulsk att lägga om kvällarna de senaste veckorna, han blir totalt helgalen och vill absolut inte sova. Först brukar han skrika en stund precis vid läggning för att sen somna i kanske 30min. Sen vaknar han upp igen och skriker, så får vi ta ner honom och gå och bära runt på han en stund innan vi sen kan ge honom en banan och gå upp å lägga honom igen. Då brukar det kunna funka iaf, sen brukar han vakna några ggr till även under natten då man får gå in och brotta omkull honom igen och stoppa in nappen så lugnar han sig.. Rejäla procedurer med andra ord.
Hoppas verkligen han lugnar ner sig snart och blir lite mer lik sin storasyster när det gäller läggning. Men alla är ju olika så man ska väl inte hoppas för mycket.

Nu ska jag återgå till spelandet med Tommy.
Trevlig kväll och god natt!
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar