söndag 17 januari 2010

Tredagars Feber

Nu ligger oxfilén och marineras på diskbänken och jag tar mig en liten pause här under tiden :) Snart ska jag ut och hacka lite ingefära och förbereda inför stekningen och fixa i ordning riskokaren. Tommy och Andreas kör Street Fighter 4 *blää*, Moa har burrat ner sig i fotöljen, Junie håller koll på grabbarna när dom spelar och Thea sover i spjälsängen. Hoppas att det blir ett spelbyte snart för jag är sååå less på street fighter! enformigare skit får man leta efter.

Nu har vi äntligen kommit fram till varför Thea var sjuk, hon hade Tredagars febern! allt stämmer in, nu när febern är borta så har hon börjat få dessa små blekröda utslag på magen och ryggen. Så det känns jätteskönt att veta vad det var. Idiotläkaren på vårdcentralen menade på att hon hade fått feber pga diarrén som hon i sin tur fått för att jag inte ammar nog ofta! Vafan... Har aldrig hört talas om att barn kan få feber för att dom inte ammas nog mycket, jävla skitsnack. Hon tjatade på om att jag skulle "amma mera" heela tiden och sluta med matpurén (som vi fått sån fin rutin på) samt sluta ge henne fruktpuréer, jag struntade fullständigt i vad hon sa, jag gick på min magkänsla istället. Trodde helt enkelt inte ett smack på vad hon sa för det fanns ingen som helst logik i det.
Av dom symptom på tredagarsfebern som dom kan få så fick Thea dessa:
Feber, men var ändå pigg och åt/lekte som vanligt
Svullna ögonlock (la vi märke till andra dagen, men trodde att hon var trött, sen när vi läste den som symptom så passade det in klockrent)
Diarré
De kan även bli snoriga och få hosta men Thea fick inte nån snuva, lite hosta kanske men inget nämnvärt.
Så att detta skulle bero på brist på amning! ush va trött jag blir på okompetenta skitläkare ifrån kopparberg, ALDRIG att man ska gå till den här skitvårdcentralen om man inte bara behöver lite hostmedicin eller liknande. Dom är inte kababla till nånting annat.
Hade jag fått tagit Thea till en barnläkare istället så hade han garanterat sagt att det kunde vara tredagarsfebern, jag tror inte ens att läkarn som vi hade nu visste vad det var.
Ush!

Nu har jag klagat klart på det ^^ hur som helst så är det skönt att veta vad det var.
Nu ska jag ut till köket och fixa lite mer med maten. Tommy kommer nog stanna hemma från jobbet imorgon också, får se hur länge han blir hemma den här veckan. Det är ju lika bra han vilar nacken så mycket som möjligt innan han börjar jobba igen så att han inte börjar anstränga nacken och förvärrar det hela innan han blivit helt bra. Är han inte helt bra snart så får jag ge han en spark i arslet så att han beger sig till Cykelverkstaden (läs Vårdcentralen) och låter någon titta på honom, förhoppningsvis få en remiss till en specialist eller få samtala med en sjukgymnast.
Får se om jag återkommer nå mer senare idag, annars blir det imorgon :)
Tjohej!

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Tycker Tommy skall gå till sjukgymnast. Dit behöver man ingen remiss längre, utan kan sjävl ta kontakt med sjukgymnasten. Sedan kan han/hon i sin tur se om det behövs ev röntgen eller så. De kan nog skriva remiss eller skicka med ett medelande till läkare om vad som skulle vara bra för passienten att gå vidare med. Hoppas att han går till Sjukgymnast. Vore verkligen bra om någon fick titta på hans nacke och få ev behandling för åkomman.

    Det är nog Tredagars Febern som Thea haft, allt verkar ju stämma.

    Ni får ha en trelig kväll och äta gott tillsammans med Mor & Andreas och små tjejerna.

    Kram från oss!
    Farmor

    SvaraRadera
  2. Moa skall det natuligt vis stå. Inte mor. hahahaha...så dumt det kan bli ibland med en bokstav fel

    SvaraRadera
  3. Tjo!
    helt klart tre dagars feber..vilka idiotläkare..vi har ju redigt nog cykelverkstad här i storå å:(
    Nu när du skrev om alla symptom så var det precis så Tony hade när han HADE tre dagars feber.
    Ha det bra nu o sköt om varandra..tycker oxå Tommy ska ringa sjukgymnasten.absolut!
    kram

    SvaraRadera