lördag 31 oktober 2009

ZZZzzzZZZz

TRÖTT! Sova sova säng säng säng. Skriver imorgon istället.

God Natt!

fredag 30 oktober 2009

Fredag..

Då var det sängdags och ännu en fredag är förbi.
Idag har vi inte gjort nå särskillt, tittat lite på andra Johan Falk filmen. Riktigt bra filmer det där! Sen var vi bort till Moa och Andreas och fikade lite, dom är klara med flytten nu så nu bor dom där :) Verkligen fin lägenhet det där, kommer nog blir kanonbra åt dom.
Thea har varit rätt glad idag, hon var glad hela tiden som vi var hos Moa och Andreas. Sen försökte jag ge henne ca 10ml välling på flaska på kvällen, men det sket sig totalt..
Precis som med gröten så gjorde hon världens min och satt bara och slafsa med nappen på flaskan utan att direkt suga, var som om hon fick något ruttet i munnen varje gång det kom ut nån droppe.. Fattar inte? igår slukade hon det utan problem och tyckte det var jättegott och idag behandlar hon det som om det vore giftigt.. Kan dom få avsmak av en sak om dom spyr en gång? men det verkar ju också märkligt då hon spyr jämt och ständigt av den "vanliga maten". Dock så spyr hon väl kanske inte på samma sätt eller samma mängd men ändå, "spysmaken" lär ju finnas där trots allt.

Nu ska jag vänta tills nästa helg innan hon får smaka välling igen, så kanske vi kan "nollställa" hennes smak så att det blir lite som att smaka välling på nytt för henne ^^ kanske har hon då glömt den där spysmaken som kanske satte avsmak på vällingen samt gröten. Vi får hoppas.
Sen lär vi boka tid för andra vaccinationen nu nästa vecka, det är fan inte lätt att boka nå tiden på det där hönshuset. Man ska vara glad om någon svarar när man ringer dit *morr* Får hoppas vi kommer fram till dom nästa vecka som sagt.

Nu på kvällen har Punch varit på besök, å vi har talat gamla "spel-minnen". Hur nördig får man vara? ^^ Men vi har allt bra många roliga minnen från diverse spel. Så det var trevligt. Nu ska jag nog ta och gå upp till lilltjejen och bädda ner mig, för jag är helt färdig! Inte van att vara vaken såhär länge ju. Skulle ha sovit för längesen, men men.. Det är ju fredag trots allt.
Imorgon är det inplanerat ett besök med hela "gänget" på Wok House, Mmmmmmm! Det ska bli sååå gott! *längtar*
Nu = Sovdags.
God natt och sov gott.
Kram.

torsdag 29 oktober 2009

Sent inlägg.

Idag var Tommy hemma från jobbet, han känner sig inge kry. Tycker han ska gå iväg till vårdcentralen och ta ett blodprov eller nå, konstigt att han ska känna sig dålig så ofta tycker jag..
Men men, alltid lika skönt att ha honom hemma. Allting flyter på så mycket lättare, så idag har jag varit på topphumör nästintill ^^
Har grejat med lite allt möjligt hela dagen så därför blev det ett sent inlägg idag, var till ICA en sväng och handlade, lekt en massa med Thea, lagat gooood mat! (köttfärssås å spaghetti) Har blivit helt fast i sån där fond som man har i grytor m.m Använde viltfond idag till köttfärssåsen och den blev gudomligt god! Rekommenderas starkt. Sen har vi spela lite Aion medans Thea har sovit , har även börjat kolla på första Johan Falk filmen. Verkar riktigt bra faktiskt, blev för sent nu idag för att kolla klart på den så det får vi göra imorgon istället. Men det var svårt att slita sig :) Thea fick smaka lite välling för första gången idag, hade i lite i nappflaskan och hon tyckte verkligen om det så hon hävde i sig 50ml direkt! men det slutade förstås inte direkt bra, det blev för mycket för hennes mage så hon kräktes upp allting senare.. Försöker hitta info om hur man introducerar välling till dom men det är fan inte lätt att hitta nå om det, så jag provar med lite mindre imorgon får vi se. 10ml eller något borde funka tycker jag. Ville inte slita ifrån henne flaskan när hon väl hade börjat druckit annars så förstod jag nästan att 50ml var lite för mycket att börja med, men jag hoppades att det skulle gå vägen.. Tji fick jag..

Annars så är hennes förkylning mycket bättre, hon är inte alls lika snorig längre så det är ju skönt. Mycket lättare att mata henne när hon inte är så tät i näsan.
Nu börjar hon visa intresse igen också för att smaka på saker, det ville hon verkligen inte när hon var som "förkyldast". Det är så roligt att låta henne smaka på nya saker :) speciellt om hon gillar det. Imorgon ska hon få prova gröt igen (hon har hatat det varje gång jag provat efter att hon fick det första gången av någon konstig anledning?) förhoppningsvis kommer hon tycka om det igen snart, sen blir det iaf lite apelsinjuice och pärondryck samt välling till kvällen. Allt i små doser så klart :)

Nu ska jag lägga mig ner för min rygg ogillar att jag sitter som en säck potatis i sängen med datorn. Så jag återkommer imorgon :)

God natt!

Kram.

onsdag 28 oktober 2009

Inget inlägg idag.


Pga en viss liten vaken dam så finns det inte tid till att skriva ett vanligt inlägg. Har fullt upp med att försöka få henne att somna. Återkommer imorgon, god natt. 
Kram

tisdag 27 oktober 2009

Förkyld bebis..

Då har lilltjejen blitt förkyld också, hon har snorat som tusan i natt och sovit jättedåligt. Inte lätt när man är så liten, tycker så synd om henne.

Idag har jag inte gjort nå speciellt alls, spelade lite Aion medans Tommy var hemma sen när han gick till jobbet så har jag antingen setat vid datorn eller gosat med Thea och försökt hållit hennes humör uppe. Just nu har jag precis gått och lagt henne och mig själv, får se hur lång tid det tar för henne att komma till ro ikväll med förkylning och allt. Hon har precis ätit iaf så det är ju alltid ett plus. Sen nu efter att hon blivit förkyld så verkar hon tycka att alla smakprover vi erbjuder smakar skit, till och med gröten som hon tyckte så mycket om häromdagen ville hon inte alls ha idag. Jaja, antar att det har med förkylningen å göra. Får väl prova igen sen när den är förbi.

Nu ska jag bädda ner mig och kolla på tv.. klockan är bara sju och jag ligger redan i säng, men vad ska jag annars göra? mina dagar är så korta så det är skrämmande.. Men det blir väl bättre sen när hon kommer till ro lättare och så antar jag, vill inte krångla med kamera och så nu när jag är ensam med henne. Då kan jag lika gärna lägga mig också, digital-tv'n är ju här uppe ändå så och det finns inte mycket annat att göra här ändå så.
Trodde min bror skulle komma bort idag och hålla mig sällskap/kolla på film, hade tänkt gjort isterbandsröra också men han dök aldrig upp. Så jag gjorde inte i ordning någon mat alls. TRÅKIGT! Vill bara att denna vecka ska vara förbi så att jag får ha Tommy hemma om dagarna/kvällarna, det är suger..

Nåja, nu är det tv-dags..
God natt på er och sov gott.
Kram.

måndag 26 oktober 2009

Inget stort inlägg


Kan inte skriva nå direkt inlägg ikväll då fröken på bilden precis somnat så ja vill ta igen mig så mycket som möjligt innan hon vaknar igen.
Återkommer imorgon.
God natt!

Nageltråång..

Jag blir så jävla less på det här.. Varför kan inte min tå läka? smörjer med antibiotika och gör rent flera ggr per dag med bakteriedödande och använder kompresser. Men ingen skillnad, det blir bättre sen blir det sämre å så bättre osv. Förstår inte..
Idag är det sämre igen då, kan nog inte få på mig mina skor ens och Tommy går eftermiddag så han börjar jobba om lite mer än en timme. Så jag är fast här nu.. Kommer absolut ingenstans! livrädd för att ta kontakt med vårdcentralen för jag vill inte att dom ska skära bort min nagel *rysa* är så rädd för smärta nu sen min varböld togs bort på USÖ så jag blir helt skakig vid bara tanken på att sticka sprutor i tån. Läser om folk som haft nageltrång i över ett år, men det kan ju aldrig vara med infektion också? jag kan ju knappt gå.. Vore ju bra sjukt om man kunde ha så här ont i ett år, nej det kan inte stämma helt enkelt. Måste vara utan infektionen..
Den som jag inte blir av med..

Sådär.. Färdiggnällt från min sida, nu ska jag ta upp fötterna ur fotbadet och plåstra om min onda tå igen. Sen vet jag inte vad jag ska göra, räkna saltkorn ur saltkaret kanske?

Återkommer senare.
Tjohej.

söndag 25 oktober 2009

Söndag.

Idag har vi varit och ätit kinamat i Lindesberg med Moa, Andreas, Mats, Lars och Torbjörn. Det var supertrevligt! Kul att åka iväg ett gäng och bara umgås/snacka skit och käka gött ^^ Det får vi göra fler gånger tycker jag.
Thea var hos mormor under tiden och Junie var hos sin mormor, så vi fick en liten eftermiddag utan barn :) Kan vara behövligt ibland.
Annars idag så har vi kollat på ett avsnitt av Dexter och tagit det allmänt lugnt, gick en sväng med vagnen bort och kollade på Moa och Andreas nya lägenhet som dom håller på att flytta in i. Den var jättefin! Det är ju såå roligt med något nytt sådär, allt är så rent å fräscht och bara väntar på att få inredas. Sen får man köpa massa nya grejer och så, värsta är nog själva flytten i sig annars så är det riktigt riktigt roligt att få nå nytt sådär tycker jag :)
En annan får väl ta och möblera om någon dag så blir det lite utav den där nya känslan här också ;D

Nu ska vi gå upp och lägga lilla damen, klockan är åtta men igår såhär dags så var klockan nio så hon är nog egentligen rätt så trött nu. Hon sov inge vidare natten som var heller så hoppas att hon ska få sova bättre i natt, för både hennes och våran skull ;)
God natt och sov gott!
Kram.

lördag 24 oktober 2009

Smakprov!

Köpte banangröt idag på ICA som vi gjorde i ordning ett litet smakprov av. Passade även på att filma lite när hon fick smaka, hon ser ju så söt ut när hon mumsar i sig ^^. Thea är sååå sugen på att provsmaka vad vi än erbjuder så detta slank ju ner galant. Hon tyckte det var riktigt smaskigt :) det är så roligt, hon gapar med munnen åt allt man sträcker fram i princip. I morse ville hon smaka räksmörgås av pappsen, tokan. Liite tidigt för sånt ;)
Men pärondryck har hon fått lite varje dag den senaste veckan och så börjar vi lite smått att introducera gröt nu. Det är så skoj! särskillt när man ser att hon gillar det man bjuder på :)

Idag har vi tagit det lugnt, Thea har sovit rätt så mycket så vi har spelat lite Aion under tiden. I natten som var så sov hon inte direkt bra, hon vaknar heeela tiden och vänder sig om till magläge vilket inte är speciellt bra då hon i princip alltid kräks då. Så jag får ligga och vaka hela tiden så fort hon rör sig så att hon inte vänder sig om och spyr ner hela kudden. Har nog vaknat en 20ggr i natt om inte mer, sen har hon krånglat lite med amningen också.. Sådär som vanligt, skriker och vevar på och är allmänt svårmatad. Hoppas på lugnare natt nu, dock tror jag inte hon kommer vända sig mindre direkt. Hon har ju kommit på detta nu och vill göra det hela tiden och om det inte vore för uppstötningarna så skulle hon ju självklart få snurra runt som hon ville men det är inte så roligt om hela kudden hennes blir helt dyngsur och äcklig sen ska hon lägga ner huvudet där! ush nej!
Varit på byn en vända och handlat lite, svängde sen förbi hos Britt-Marie och Toni och hälsade på lite. Britt-Marie har bältros så det blev bara en kort visit plus att det började bli dags för Thea att gå och lägga sig. Vill inte att Thea ska få Vattenkoppor, iofs så är risken väldigt liten nu men bäst att vara på den säkra sidan :)

Nu ska jag bädda ner mig här bredvid mina älsklingar och kolla på tv. Lilla damen är redan tyst så hon sover väl redan, kommer med all säkerhet vakna till igen sen fram emot tio och bli lite ilsken. Det har hänt nu några kvällar att hon somnar relativt fort för att sedan vakna upp och vara ledsen. Så vi får se!

God natt och sov gott!
Kram

Fiina Thea!


fredag 23 oktober 2009

Mat sen fredagsmys.


Laxbiter i skagenpanna med pasta till kvällsmat och sen cream cheese chips med tsatziki dip till dexter. Det blir grejer de!

Fredag!

Det blev tydligen inget mer inlägg igår, jag glömde bort helt enkelt..
Vi gjorde ändå inget särskillt. Moa, Catrine med sina små (Junie å Alice) var här och hälsade på under eftermiddagen så det var trevligt :)
Spelade inge Aion heller i princip, loggade bara på och kollade lite.

Idag vet jag inte vaaad vi ska hitta på, samma problem varje dag verkar det som ^^ man vet aldrig vad man ska göra. Thea sover sin middagslur för tillfället så jag har min vilostund just nu :) Tommy slutar tidigare idag (12:30) så vi får väl se om han har några roliga planer, känner jag honom rätt så skulle väl det vara att sitta nere i källaren och spela hela dagen :p
Kanske mysa till det ikväll med något gott? Vi får la se.

Vi skulle också behöva ta en tur in till "staden" och inköpa en ny trådlös router, för våran sjunger verkligen på sista versen nu. Tappar internet heela tiden! jag hjälper den snart med närmaste slägga...

Återkommer sen :)
Tjingeling.

onsdag 21 oktober 2009

Nästan frisk!

Denna dag har varit lugn i vanlig ordning. Förkylningen är mycket bättre, nästan obefintlig faktiskt. Sköönt! "bara" tån kvar då som ska bli bra, idag var den bättre dock så jag hoppas att det fortsätter i den riktningen. Vi har inte gjort något särskillt idag, spelat liite Aion men knappt nämnbart. Jag har kollat på några avsnitt av Desperate Housewives, det är ju såå grymt bra! Thea har varit snäll idag också, hon har sovit rätt mycket och gav mig till och med sovmorgon fram till halv tio! väckte mig många gånger fram tills dess dock men hon bestämde sig inte för att "vakna till" förns då. Just nu ligger vi alla uppe i sängen som vanligt, och kollar lite tv. Thea sover redan, får se om det håller eller om hon kommer vakna till. Man vet aldrig med lilla damen, hon somnade såpass fort och utan direkt krångel nu så hon kommer säkerligen vakna till här om en stund och böka lite ;) Gjorde en stor fin PAJ till kvällsmat ^^ jaa det har blivit många pajer dom senaste dagarna men det är ju bara såå gott och såå lätt att göra! Blev en Västerbottenost-paj denna gång, den var inte dum det lovar jag :) Har en hel del kvar tills imorgon också. Mums!
Nu ska jag lägga mig ner och kolla lite tv med mina älsklingar :) Men jag återkommer imorgon, dåå är det ingen vanlig dag heller. För då fyller våran gullunge 5 månader!! sjuuukt vad fort det går. Skrämmande nästan...


Bjuder på ett par bilder också, först en jag tog alldeles nyss på lilla fröken medans hon är väldigt nyfiken på firrarna som hänger och tittar på henne. Satte upp den där medans vi åt så hon blev lite sysselsatt ;) Sen PAJEN! Mums mums ^^

tisdag 20 oktober 2009

J-vla Tå..

Tog och åkte ner till Vårdcentralen idag iaf, tyckte bara att det blev å göra ondare i natt så tänkte att det var lika bra. Väl där så konstaterade dom att det var nageltrång och skrev ut en penicillinsalva som jag ska smörja med 3 ggr dagligen. Får se om det hjälper, hållar tummarna iaf. Annars idag så har jag inte gjort något speciellt, vi har kollat på något serieavsnitt och sen har Britt-Marie & Toni samt Håkan varit förbi och hälsat på en sväng. Finns inte mycket mer att nämna om dagen, spelat ytterst lite Aion och mest tagit det lugnt..
Får se vad som sker imorgon helt enkelt :) Thea ligger för tillfället här bredvid och skriker och har sig, inte gråter utan skriker ^^ typ testar vad hennes röst går för och hur hon kan låta osv. Vackert som tusan ;) Tommy ligger bredvid och försöker sova.. Går nog inge vidare skulle jag tro. Får se om damen vill sova snart eller hur det blir :)
Jag ska iaf lägga mig däremellan någonstans och kolla lite på tv. Jag återkommer imorgon..
God natt!
Kram.

måndag 19 oktober 2009

Lugn måndag.

Idag har vi varit hos Britt-Marie och Toni större delen av dagen, jag åkte dit redan innan Tommy slutat jobbet. Thea var lite grinig här hemma så jag passade då på att åka en tur med bilen och hamnade då hemma hos dom. Sen efter bilturen så har hon faktiskt varit ganska glad idag. För övrigt så har vi inte gjort så mycket mer, tagit det lugnt mest. Tog oss en lång varm dusch hemma hos Britt-Marie, det är såå skönt att kunna stå och bara låta varmvattnet spola över en utan att oroa sig för att det ska ta slut på varmvatten som hemma ^^ fördelen med att bo i lägenhet skulle jag tro, kunna duscha hur länge man vill ;)
Just nu ligger vi uppe i sängen, försöker i vanlig ordning få lilldamen att sova men än så länge har vi inte lyckats. Hon ligger och gör pruttljud med munnen och vevar på med dom små fötterna samt vänder sig om till mage hela tiden ^^ hon har kommit på tekniken med det så nu måste man ju vända sig om så ofta man bara kan såklart ;)
Tror hon är ganska trött dock så snart borde hon faktiskt somna..
Min tå har för övrigt blivit bättre, visst gör det ont fortfarande i den och den ser ut som skit men det är mycket bättre än vad det har varit så jag antar att det håller på att läka :) jag ger det iaf några dagar till, blir det sämre eller nå så får jag väl gå iväg till vårdcentralen (läs cykelverkstaden) här. Men förhoppningsvis ska jag väl slippa nu när det har blivit bättre, så länge det gör mindre ont så borde det ju iaf vara ett gott tecken tycker jag.

Nu ska jag bädda ner mig hos mina älsklingar och gosa lite/titta på tv. Men jag bjuder på några bilder som jag tagit dom senaste dagarna på lilltjejen med min nya mobil. Riktigt nöjd med bilderna faktiskt, den tar kanonfina kort :) Ska snart ta och beställa lite foton till albumet här hemma, alltid kul att ha något som inte är digitalt att bläddra i och titta på ;)

God natt och sov gott!
Kram!



Bajs router.

Försökte febrilt igår att lägga in ett inlägg från mobilen när jag hade lagt mig, men det ville sig INTE! våran router börjar på att lägga av så jag kunde inte komma åt nätverket alls. Så det blev inget :( Får hoppas att jag får mitt halebop kort snart så att jag kan få deras internetinställningar till telefon, har ju bytt från telia till halebop men har fortfarande telia kortet i och det verkar inte vilja gå så bra att få några inställningar för internet då..

Igår så var vi iaf hos Britt-Marie och Toni och åt lite mat, utöver det så var det en rätt så lugn dag. Thea var på rätt så dålig humör hela dagen.
Vi gick och lade oss samtidigt som Thea, dvs runt halv åtta. Tommy ville somna tidigt då han skulle gå förmiddagsskift.

Just nu sitter jag i vardagsrummet och väntar på att Thea ska somna, hon ligger borta i vaggan för sin middagslur och man hör fortfarande hur hon ligger där å tuttar på nappen ;) Annars idag vet jag inte vad jag ska hitta på, Tommy kommer hem strax efter halv tre men fram tills dess... Vad ska man göra? Går ju förstås att städa och vara rejält duktig men det orkar jag inte! är fortfarande lite förkyld men det börjar iaf ge med sig, samma gäller tån. Har knappt ont i den längre, ska snart gå upp och ta bort kompressen som jag haft på över natten och se hur tån ser ut egentligen. Förhoppningsvis har svullnaden gått ner iaf.
Jag är såååå sugen på att åka till Örebro också! men det finns inga pengar än :( en vecka till så får jag pengar, tills dess blir det till att snåla lite med pengarna. Suck.. Jag hatar att snåla med pengar ;)

Nu ska jag gå upp och kolla tån, jag återkommer senare.
Tjingeling.

lördag 17 oktober 2009

Vändningsförsök!

Hon har lyckats en gång! igår morse var första gången som stumpan lyckades vända sig från rygg till mage, hon tränar konstant på det också ^^ så snart snurrar hon väl runt som en propeller på golvet.

Mätta å belåtna.

Pajerna blev goda, blev dock inte helt nöjd med broccoli/bacon pajen.. Den kan bli bättre helt enkelt. Den andra pajen blev iaf jättegod. Moa och Andreas kanske kommer förbi sen och smakar :)
Tagit lite bilder med nya telefonen, älskar kameran helt enkelt. Den är så snabb och så bra och bilderna bli perfekta!

Pajdags


Då står ena pajen i ugnen, det blir en kräftpaj med surimi och en ost & baconpaj. Gjort på mammas recept, det blir inga fel, mums!

fredag 16 oktober 2009

Vanligt datorinlägg.


Tänkte att jag skriver ett vanligt inlägg från datorn också :) Filmen som jag lade upp verkar inte funka(?) eller så är det så att det tar sin lilla tid för den att läggas upp även om det ser ut som det är klart via telefonen. Vi får se helt enkelt vad som händer, förhoppningsvis går den att se på inom kort :) Lägger till en bild på själva telefonen också ifall någon inte vet vilken det är.
Telefonen funkar som sagt ypperligt bra, är verkligen positivt överaskad över hur bra touchskärmen är och hur snabb telefonen är. Sen kameran är ju helt överdrivet bra ;D

För övrigt så ligger Thea och sover nu efter mycket krångel och gråt, hon ville verkligen inte komma till ro ikväll. Bara grät och grät och grät.. Till slut nu efter en timme kanske så somnade hon ääntligen. Så nu ligger hon och sover så sött så. Tommy och jag sitter i källaren, jag leker med min mobil och har grejat med att få igång mobilbloggning och Tommy sitter bredvid och spelar Aion.
Annars idag så har vi varit hos Britt-Marie och Toni och ätit älgsteken som jag nämnde tidigare, det blev älgstek med potatisgratäng och trattkantarellsås. GISSA om det var smaskigt! En riktig höstmiddag. Kanontrevligt och kanongott, vi fick med oss lite hem också som jag börjar på att bli lite sugen på just nu ^^ Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på riktigt, har inte bestämt något speciellt.. Hoppas att min stortå känns bättre då, den är inte speciellt glad nu.. Gör dock bara ont om jag kommer emot någonting, annars ser såret i sig väldigt rent och fint ut så jag tycker att det BORDE läka snart..
Förkylningen är bättre, är snorig som fan men hostan börjar försvinna *äntligen* är trött på att vara sjuk nu :p
Nu ska jag sätta min telefon på laddning för den ligger här och blinkar rött den stackern ;) sen ska jag kanske hoppa ut i spelet en sväng eller värma lite mat, vi får se.
God natt och sov gott!
Kram.

Måste ju testa filmklipp också


Lite bök var det allt med detta men nu tror jag att jag kommit på hur man gör ^^ verkar dock inte som man kan lägga upp vanliga inlägg utan det måste vara en bild eller ett filmklipp man laddar upp på blogger för att det ska funka. Telefonen är iaf helt underbar, är så nöjd!

Testar göra ett inlägg från mobilen


Första kortet taget med mobilen, på Thea såklart :)

Fredag!

Idag fyller gullrumpan 21 veckor ^^

Fick inte till någon bra bild på henne, tycker min telefonkamera bara blir sämre och sämre.. Har iofs tagit över 700 bilder med den men det tycker jag den ska klara ändå. Kollade nyss godssökning och min fina Satio var i Örebro klockan 5 i morse så kaaanske hinner jag få den idag :) Jag håller tummarna nu ^^
Tar med mig kollinumret till ICA senare efter klockan fyra så får vi se.

Annars planerat idag är faktiskt älgstek, skjuten av min duktige far, hemma hos Britt-Marie. DET ska bli gott, var så längesen jag åt älgstek nu. Ser verkligen fram emot det.
Thea har sovit duktigt i natt också :) vaknade en sväng mitt i natten och var pigg men hon somnade snabbt om igen. Klockan halv nio vaknade hon och började gurgla och göra massa ljud för sig :) hon har blivit så otroligt gosig på morgonen! har nu i morse legat å myst hur länge som helst, bara pussat, lekt och kramat om min lilla guldklimp. Otroligt mysigt :)

Nu ska jag käka frukost, återkommer senare!

Tjohej!

torsdag 15 oktober 2009

jääjää

Sitter och kollar på när Tommy spelar Super Metroid för tillfället, Thea är vaken och glad än så länge ^^ hon är för det mesta glad såvida man inte gör något enformigt.. Som att titta på tv, spela tv-spel osv ;)
Går man runt med henne eller leker så är hon nöjd. Idag har vi tagit det lugnt mer eller mindre, jag har varit iväg till ICA och Lådan en vända, köpte ett par 50cl flaskor till Sodastreamern på Lådan och lite mat på ICA. Sen har vi spelat lite Aion när Thea sovit. Imorgon hoppas jag att jag får min mobil, men det bästa är ju att inte hoppas för mycket, för känner jag posten rätt så tar det tid. Dom postade den idag klockan 14 (sa dom att dom skulle göra iaf) å det är ifrån Motala, har jag en jävla tur så får jag den men antagligen inte. Då får jag den på måndag iaf, men jag vill ju så gärna ha den imoooorgon så ja kan sitta å blippa med den i helgen *suck* only time will tell..

Nu skriker damen rakt ut här, inte gråter utan skriker. Hon vill inte sitta och titta på Metroid längre ^^ Så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, det är ju mörkt ute så man kan ju inte direkt gå ut men å andra sidan så är det alldeles snart dags för att sova. Får väl underhålla henne en stund till sen ska hon upp och lägga sig. Lite småhungrig är jag också, ska nog ta mig en titt i kylen efter lite kvällsmat.

Vi hörs imorgon istället, God natt!
Kram.

Hoppsan.

Glömde helt bort att skriva ett inlägg igår kväll, vi gjorde inget speciellt. Spelade lite Aion på kvällen. Thea somnade så duktigt också :) Hon är jättenära att lyckas vända sig från rygg till mage nu, det är bara en liten arm som hon lär flytta på så har hon lyckats. Den hamnar jämt under henne när hon vänder sig om.
Hon försökte till och med i sömnen i natt att vända sig om, och började smågråta och stånka när hon inte lyckades, lillgummsan. Så nu dröjer det inte förns hon lyckas :)

Natten har för övrigt varit lugn och skön, hon har bara vaknat för att äta fast en gång mitt i natten vaknade hon upp och var pigg och låg och hade ljud för sig en stund men sen somnade hon om igen av sig själv :) duktiga tjej!
Annars så besväras jag av nagelbandsinfektion -.- den vägrar försvinna! jag blir snart tokig. Har haft det i några veckor nu, har precis börjat behandla med spritomslag och nu ska jag ta och röra mig mot apoteket och köpa hem mer preparat för att få bukt med skiten.
Thea har precis blivit lagd i vaggan för sin middagslur, får se om hon går med på det ^^
Men jag återkommer senare :)

Mors!

tisdag 13 oktober 2009

Ush å fyy..

Vad jag hatar att vara förkyld! bläää..
Åkte ner till Storå en sväng och hälsade på, så att mamma kunde ha hand om Thea litegrann medans vi vilade upp oss. Så var det tänkt iaf men jag vilade inte så mycket, Tommy tog igen sig och sov en stund på soffan men jag var vaken. Annars har vi inte gjort nånting idag, Tommy håller för tillfället på att försöka få lilla damen att somna.. Inte det lättaste för tillfället, hon tar i från tårna och skriker rakt ut. Vill verkligen inte sova trots att hon är såå trött. Men men, till slut så ger hon med sig. Även om vägen dit är jobbig så går det till slut iaf :)
Spelade en liten stund på kvällen, får se om det blir nå mer spela när damen har somnat eller om det tar såpass lång tid så att jag också lägger mig. Det visar sig helt..

Blir nog ingen kyrkis för mig imorgon heller, är på tok för sjuk för det. Nu lär jag gå upp till Tommy och Thea, sen när hon väl somnat så ska jag ta och äta upp sista äppelpajsbiten tänkte jag.
Ååååh jag vill ha fredag idag, vill ha min nya mobil ^^

God natt och sov gott!
Kram.

Mmmm Frukost!


Lyxade till det lite och gjorde räksmörgåsar till frukost, Mmmm det var inte dumt de!

måndag 12 oktober 2009

snörvel..

förkylningen tog en vändning och blev värre idag :( snorig som tusan, ont i huvudet, harklig i halsen och konstig i ena örat. Fan att det ska ta sån tid, trodde jag var på bättringsvägen men ack så fel jag hade..

Tog mig iaf ner till ICA en sväng och handlade lite, mat lär man ju ha oavsett vad. Thea sov jättebra i natt, finns inget speciellt att nämna där :) hoppas att hennes utvecklingsstadie är förbi för den här gången. Hon är så snäll å go vår lilla sötnos. Tommys farmor var hit en sväng och hälsade på och hon höll inte på att komma härifrån då Thea charmade henne så :)

Sen skapade vi oss en tacopaj till middag, tack Moa för idén ^^ det var inte dumt alls, mmmmm!

Annars har vi spelat lite Aion under dagen medans Thea har sovit, och när hon varit vaken så har vi grejat med annat då hon hatar att sitta i källaren och titta på när vi spelar ^^ inte så konstigt, hon vill ju att vi ska leka och gosa med henne såklart.

Hon bajsade även ner sig totalt idag! babysittern är skitig och vi fick bada henne i handfatet för att få henne ren då hon hade bajs upp på ryggen och i princip överallt. TUR att Tommy var hemma säger jag bara! jag är lite känslig när det gäller sånt där. Så hon fick sig ett litet bad idag tjejen, sånt berör henne ingenting. Hon är glad och nöjd även i badet :) Det enda som gör henne lite grinig för tillfället är om man sitter någonstans med henne för länge på samma stället, det ska hända saker och man ska variera sig. Sitta i soffan för länge eller nå resulterar i att hon blir ledsen och gråter ända tills man lyfter upp henne och går därifrån.



Det var kyrkis idag men jag struntade i det, passade på att sova lite längre idag istället och sen kände jag mig som sagt sämre. Vill inte utsätta dom små på kyrkis för någon smitta, finns ju näst intill nyfödda bebisar där och det är inte speciellt roligt om dom blir förkylda. Inte roligt om någon blir förkyld såklart men det är ju aningens jobbigare när dom är så små.

Hoppas hoppas att Thea slipper bli smittad av mig, än så länge är det lugnt iaf och jag hoppas det fortsätter vara så..



Just nu ligger damen bredvid här i sängen och sover och jag litte och kollar på tv, Tommy är nere i källaren och spelar lite. Hon var lite småledsen när hon skulle nattas nu men det löste sig snabbt när Tommy kom upp och gjorde sin "specialare". Han är expert på att få henne till ro, vet inte riktigt hur han bär sig åt för när jag försöker med något liknande så skiter det sig ^^ Han lägger sitt huvud mot hennes och håller sin hand över hennes ögon och stryker lite lätt. Sen brukar han antingen andas lugnt eller säga shh shh shh så lugnar hon sig på nolltid.

Nu ska jag bädda ner mig för nu börjar min ställning här bli obekväm, sitter lite som en ihopsäckad potatissäck ;)



Men jag återkommer imorgon :)

God natt och sov gott!

Kram!

söndag 11 oktober 2009

Lugn dag.

Inte gjort nå speciellt alls idag.. Varit iväg en sväng och hälsat på lite folk, Torbjörn, Britt-Marie och så bror min. Efter det åkte vi hem och lade Thea, hon har varit megatrött hela dagen och sovit jättemycket i sin lilla vagga. Så det har varit rätt så lugnt och skönt att få vila armarna ifrån att bära henne hela dagarna ^^
Antar att tröttheten var ifrån att hon sovit så dåligt igår, hon var ju då vaken i princip hela dagen. Men idag har hon som sagt sovit nästan hela dagen istället, får se hur hon sover i natt :)
Natten som var sov hon bra iaf, hon har faktiskt sovit otroligt bra dom senaste nätterna. Visst har hon vaknat och velat ha mat lite då och då med olika mellanrum men det har inte varit nå krångel eller gråt mitt i nätterna, så det är ju för bra helt enkelt! hoppas det håller i sig :)
Hon har blivit så stor vår lilla gullunge, tittade på ett litet filmklipp ifrån början av Juni i år när hon inte ens var en månad gammal. Vad annorlunda hon såg ut! man glömmer bort så fort.. Måste filma så mycket som det bara går, kommer bli bra med nya mobilen sen tror jag. Man ska kunna filma rätt länge med den också.
Just nu sitter jag i vardagsrummet och Tommy har redan gått upp med Thea, verkar som han ska lägga sig också :O det hör inte till vanligheten numer! Senaste dagarna har han lagt sig mellan 2-4 på natten så jag blev helt paff nu när han skulle lägga sig nu. Inte mig emot :) Vi kan gott lägga oss och kolla lite tv. Har ju spelat lite Aion idag också så han verkar vara nöjd på den fronten ^^ bara han får "spela" av sig lite så är det bra.

Är för övrigt jättesugen på att åka till Örebro imorgon, men vet inte hur det ska gå till. Hade tänkt tagit med Thea och mamma och åkt in dit men mamma kunde inte :( Så nu står det still.. Vet inte om det blir nå Örebro alls då, Tommy ska vara hemma imorgon från jobbet då hans rygg fortfarande är riktigt dålig så då tyckte jag det passade så bra att ta med Thea och dra en vända in å handla lite så fick han vila upp sig lite här hemma.. Men men, det får väl bli en annan gång antar jag.
Har precis ätit ugnstekt falukorv, står kvar ute i köket så jag lär gå ut och stoppa ner det i matlåda innan bananflugorna hinner dit.. Jävla odjur det där! ush vad besvärliga dom är, nästan omöjliga att bli av med när man väl försöker och sen hux flux så är dom bara borta.. konstigt det där.

Så jag lär ut och fixa lite i köket sen ska jag gå upp och bädda ner mig, antar att Thea vill snutta lite också. Hon brukar vilja göra det till kvällen oavsett när hon åt senast, är som att hon vill ha det där extra myset och närheten :)
Jag återkommer imorgon!
God natt och sov gott.
Kram.

lördag 10 oktober 2009

Lördagsmys med vänner.

Idag har Moa, Andreas och Junie varit här :) Vi har skapat egna pizzor samt en äppelpaj och gottat i oss rejält, huuuu jag är såå mätt nu! Det har varit kanontrevligt som vanligt :) Pizzorna och pajen blev så smaskiga.Sen har vi kollat lite på tv under kvällen. Thea har knappt sovit nånting idag, inte en timme ens tror jag. Hon ville inte ens sova sin middagslur, så jag är lite orolig över hur detta ska sluta i natt. Har vi tur så sover hon som en stock pga trötthet och har vi otur så kommer hon vakna till och från och vara jätteledsen pga trötthet.. Man vet aldrig.

Hon har precis blivit nattad nu, hon var sååå trött men ändå kämpade hon emot. Nu verkar hon dock ha somnat så vi får se hur länge det håller i sig.. *håller tummar*

Konstigt att hon inte sovit under dagen alltså, visst hon har somnat till nån gång i vaggan men då kanske 15-20min eller nå.. Hon sov rätt länge i morse också förstås, hon brukar vakna runt 8-9 men nu vaknade hon till vid halv tio och åt sen somnade hon om! och vaknade inte förns runt kvart i elva. Sjusovarn där..

Så kanske håller hon på att ändra dygnsrytm eller nå, hoppas på långa sköna nätter ^^


Sen har vi kopplat ihop våra grejer vi fick från Telia, gick inte riktigt som vi tänkt oss. Tänkte att eftersom vi har två digitalboxar och ett kort så borde man bara behöva flytta på ruckus adaptern från över/undervångingen för att kunna hoppa mellan dom olika tv-apparaterna. Dvs att vi kollar på tv i vardagsrummet under dagarna och har då ruckusen inkopplad där samt det lilla kortet istoppat i den boxen för att sedan på kvällen flytta upp ruckusen och sen stoppa in kortet i boxen på övervåningen. Ser inget fel i detta?
Men icke.. När vi byter digitalbox så kommer det upp att den annan användare är inloggad på vår kod *suck* så man måste vänta 15minuter och prova igen står det, kanske går det att vänta men i morse så fick jag kontakta support för att få hjälp att få igång det hela.Förstår inte varför detta inte ska gå? vi kollar ju bara på en tv åt gången, jag menar vi betalar ju för detta och ska väl själva kunna bestämma vilken tv vi vill kolla på för stunden tycker man? Funderar på att ringa och fråga hur dom tänkt sig. Vore ju skillnad om vi skulle kolla på två olika tv apparater samtidigt, då förstår jag ju att dom vill att man ska köpa nå tvillingkort eller liknande och betala för två abonnemang men såhär som vi gör innebär ju bara att vi byter tv-apparat..

Jaja, får se vart det här sluter. Skulle ju gärna ha lite tv i sovrummet om kvällarna, filmerna som jag köpt börjar bli lite tjatiga nu efter att ha sett varje film flera ggr om.


Annars idag så har jag förbokat Sony Ericsson Satio! tjoohoo! :D Så på fredag får jag förhoppningsvis hem nya fina telefonen :) Ska bli sååå spännande, har köpt den utan något abonnemang då jag tänkt använda mitt gamla kort i den. Dock tänkte jag göra om det nuvarande kortet/numret till ett kontantkort om det går, men det borde det tycker jag :)
Nu ska jag ner och spela lite med Tommy i källaren innan jag ska lägga mig för dagen. Men jag återkommer som vanligt imorgon :) Hoppas alla haft/har en trevlig helg!


God natt!

Kram

Ett par bilder till kvällen :) Här sitter gullrumpan och kollar lite på tv på morgonkvisten :)

Och så en bild på äppelpajen, vi gjorde den med lite Amerikansk stil i tankarna ^^ Ser lite ut som om ett rådjur varit framme och sprungit över den. Intressant design på en jägarpaj kanske? ;)

fredag 9 oktober 2009

Lite bilder.

Tuffingen fyller ju 20 veckor idag så jag passar på att slänga in några bilder som vi tagit idag och igår :) Hon växer så det knakar, man hinner inte med riktigt. Jag har redan glömt bort hur liten hon var när hon föddes, tror att jag skulle få en shock om jag fick hålla i henne som nyfödd igen. Tänk om det fanns någon sorts helkroppsavtryck man kunde göra på dom när dom är nyfödda så att man alltid kan se hur små dom verkligen var. Det vore häftigt tycker jag :)




Bilderna är lite småsuddiga, lite synd. Men min mobilkamera börjar på att bli rätt så sliten tror jag. Men snart så kommer jag nog ha fått hem en ny mobiltelefon med superkamera :) Nämligen Sony Ericssons nya Satio med 12 MP kamera. Det blir inte dumt det, den släpps den 16:e Oktober och jag är såååå sugen på att förboka den så att den kommer i brevlådan.
Men vi får se hur det blir med det. Nu har vi precis lagt Thea i vaggan och tro det eller ej men det var inga som helst protester! helt otroligt ^^ hon måste ha varit kanontrött. Så nu ska jag gå ner i källaren en stund och spela lite med Tommy för sen bär det av till ICA för att hämta paket vi fått från Telia, det är den svarta digitalboxen samt deras ruckus grej som gör att vi kan se på digitaltv trådlöst och slippa den där jäkla nätverkskabeln genom hela kåken. Det blir grejer det! Men jag får se om jag skriver nå mer sen annars så blir det imorgon :)
Tjingeling!

torsdag 8 oktober 2009

Burr å host.

Ush för å vara förkyld, känns som om jag svalt en hink sand och så fryser man ju hela tiden. Än så länge så har Thea inte blivit smittad och jag hoppas att det får förbli så, inte roligt alls med en sjuk bebis. Idag har vi varit bort en sväng till Britt-Marie, passade på att duscha där.. Det är sååå skönt att bara kunna stå och dröna i en varm dusch utan att varmvattnet tar slut direkt ;) Riktigt härligt. Sen åt vi litegrann innan vi åkte hem.
Håkan, Tommys far, var här en sväng och hälsade på också.
I natt så har Thea sovit bra iaf, vaknat å varit hungrig ett par gånger. Sen vaknade hon framåt 4 och var pigg och låg å gurglade och hade ljud för sig bara men inget gråt :) Så det var ju lugnt ändå. Så länge hon inte vaknar och är ledsen så är allt bara bra, det är så jobbigt när hon bara gråter och inte kommer till ro..
Har även spelat lite Aion idag, men inte så mycket. Annars har det varit lugnt ändå..
Imorgon vet jag inte vad jag ska göra, kanske skapa en äppelpaj för idag tog blåbärspajen slut. Alltid gott att ha lite mums till kaffet hemma ^^ sen hade dom fina äpplen på Ica som jag köpt så det passar ju ypperligt då att göra lite paj :)

Har varit en rätt så händelselös dag idag, imorgon fyller våran gullrumpa 20 veckor! 20! heelt sjukt vad fort det går :) och om två veckor idag blir hon 5 månader... snart ett halvår. Galet :)

Nu ska jag varva ner lite i soffan innan vi ska ta oss upp till sängen för att natta Thea.
God natt å sov gott :)
Kram!

onsdag 7 oktober 2009

Ingen äppelpaj men..


En blåpärspaj! :D Får hoppas den blev god bara...

Förkyyld!

Det blev inge mer inlägg igår då Thea var så arg under kvällen. Hon har sovit ruggigt dåligt i natt och vaknat till och från hela tiden och varit ledsen. Åt första halvan av natten varje timme och sen vaknade och grät däremellan. Jag börjar få ont i halsen också så jag är braaa trött idag alltså, ush.. Så tack och lov att Tommy var hemma! jobbigt om man hade varit helt själv när hon var sådär, lättare när man kan turas om..
Så det blev inge kyrkis idag för min del, vi behövde sova lite extra och ta igen oss sen vill jag inte dit ifall jag börjar bli förkyld, inte bra att utsätta dom små för eventuell smitta.
Just nu har Thea precis somnat i sin vagga, middagsluren. Får se hur länge hon sover nu, hon sov ju så dåligt i natt så det kanske blir ett par timmar iaf. Jag har precis varit ner till Ica och handlat hem lite nödvändigheter. Hoppas att jag inte blir sjuk nu :( Det bådar inte gott alltså med tanke på hur jag känner mig i halsen. Fan också..

Ska snart slänga ihop en äppelpaj tänkte jag, som ett litet mellanmål eller efterrätt. Det blir nog gottans :) Sen väntar Tommy på att jag ska komma och spela Aion med honom :p Så det blir väl något sådant planerat idag.. Äppelpaj, Aion, lite tv-tittande kanske och bara ta det lugnt..
Har inte kommit på vad vi ska äta idag heller, gick runt som en virrpanna på Ica och det slutade bara med en fläskytterfilé.. Får se vad man kan hitta på med den :)

Nu ska jag ta och gå ner till Tommy och höra om vi ska skapa pajen nu eller senare :)
Får se om jag skriver något mer senare, det beror helt på lilla damens humör ;)
Tjing!

tisdag 6 oktober 2009

Tisdag..

Idag tog jag och Thea en tur till mormor i Storå och hälsade på medans Tommy låg och sov. Åkte dit strax före tio och käkade lite frukost. Thea väckte mig strax efter nio idag med sitt "gurglande" och andra konstiga ljud ^^ helt omöjligt att försöka somna om när hon väl bestämt sig för att vakna.
Tittade iaf lite på tv och tog det allmänt piano i Storå, åkte hem sen strax vid 13 tiden då hade Tommy vaknat och Thea började bli grinig. Hon sov ju en liten middagslur nere i Storå men det blir aldrig samma sorts sömn för henne om hon inte får sova i vaggan, så det blev bara ca en timmes sömn.
Nu sitter vi iaf i källaren och ska spela lite, Thea har precis somnat i sin vagga och förhoppningsvis kommer hon ta igen lite sömn nu :)

Nätterna har hittills för övrigt gått jättebra, lilltjejen har bara pipit lite efter mat med jämna mellanrum för att sedan somna om direkt. Så det är ju lysande helt enkelt..
Tommy har ont i ryggen nu, han har antagligen burit på Thea så mycket medans jag varit sjukskriven så att hans rygg börjat värka. När han väl kom tillbaks till jobbet nu så sa ryggen ifrån helt enkelt. Så kommande natt ska han vara hemma och ta igen sig. Får se hur länge han kommer vara hemma, nu blev det ombytta roller istället så nu är det han som är sjuk och jag som får ta lilltjejen största delen av dagen så att hans rygg ska bli bättre :)

Nu ska vi spela lite, jag återkommer senare ikväll :)
Mors på er.

måndag 5 oktober 2009

Kyrkis och trött resten av dagen.

Vaknade av att jag fick ett meddelande av Moa om att hon och Cattis skulle till Kyrkis och hon undrade om jag ville följa med, vilket jag gjorde :) runt halv nio gick vi iväg. Thea var trött där som vanligt men denna gången lyckades jag göra gipsavtrycken! äntligen :D Som jag har väntat, hoppas dom blev bra.
Sen har jag varit megatrött resten av dagen, Thea sov jättebra på natten så jag vet inte varför jag var trött.. Huvudvärk har jag också haft så dagen har inte varit någon höjdare direkt.
Tommy gick upp redan vid halv tolv så han har varit trött som en zombie hela dagen men inte kunnat sova alls knappt då Thea varit vaken och vägrat sova.
Nu har han gått iväg på andra nattskiftet, hoppas han sover bättre imorgon. Han behöver verkligen det. Thea ligger här bredvid och håller på att somna, hon sover inte fullt så djupt ännu så jag försöker vara tyst som en mus.
Imorgon blir det nog en lugn dag iaf. Ska försöka ta igen mig lite och bara slappa tänkte jag..
Nu ska jag fortsätta kolla på "The Step Brothers" och avsluta det här inlägget så att jag inte väcker Thesan med den ljusa skärmen samt allt knapptryckande ;) Ska försöka skriva ett inlägg på dagen imorgon istället, svårt att göra det den här tiden då man helst vill vara så tyst som möjligt. Så jag återkommer imorgon :)
God natt och sov gott!
Kram.

söndag 4 oktober 2009

Snabbt inlägg.

Då har Tommy gått iväg på nattskiftet, jag ligger i sängen och kollar på film. Har fått Thea att somna så tänkte bara göra ett snabbt litet inlägg så att hon inte vaknar här bredvid av allt knapptryckande ;)
Hittills går det bra iaf, känns såklart lite ensamt.. Hoppas Tommy inte får för jobbigt att hålla sig vaken nu i natt, han ville lägga sig när jag lade mig strax före han skulle iväg så det bådar ju inte så gott direkt.
Nu ska jag fortsätta kolla på "på smällen" :) Jag återkommer imorgon, får se om det kanske blir lite kyrkis på förmiddagen beroende på hur Thea vaknar och så.
God natt på er och sov gott!
Kram.

lördag 3 oktober 2009

Som en dröm!

I natt har Thea sovit helt ofattbart bra, kunde aldrig drömma om att hon skulle sova så bra faktiskt ^^ Hon har sovit och vaknat med minst 3h mellanrum för att äta lite och sen somnat om direkt. Knappt så hon ens har gnällt när hon vaknat dom gångerna på natten och varit hungrig. Så vi har sovit som grisar här ;)
Sen vid klockan 9:30 gick vi upp, så det blev lite sovmorgon till och med. Spelade lite Aion på morgonkvisten medans Thesan sov middag sen tog vi en tur bort till bror min och hälsade på. Där var det LAN kalas och alla spelade Aion, blev bjudna på lite rostade mackor när vi kom dit. Thea tyckte förstås inte det var direkt roligt att se massa datorer med det "urtråkiga spelet" på ;) så efter många om och men så somnade hon en liten sväng i hans soffa. Sen vaknade hon och då passade vi på att röra oss vidare, åkte hem till Britt-Marie och Toni och blev bjudna på Toni's special pizza. Mmmmm den är inte dum! Proppmätta blev vi. Efter det så åkte vi hem och spelade lite Aion, Thea nattades strax före 19:00 och sov lite till och från under kvällen. Nu har vi gått upp för att lägga oss också, lilltjejen är vaken och ligger och pladdrar massa tok. Får hoppas att hon kan somna om snart, hon brukar ju ha så svårt att somna så.. Blir väl lite gråt och bök innan men men. Hoppas självklart på en lika bra natt nu som förra natten :D det får gärna bli en rutin med sånna nätter för idag har jag varit på så bra humör och känt mig riktigt utsövd. Sköönt! sjukt nog är man väl inte helt utsövd med tanke på att man blir väckt då och då på natten men man är ju så van med det nu. Gud vad hon provar sina röstresurser nu, hon bara skriker rakt ut och gör massa konstiga ljud för sig.. och vi som hoppats på att hon skulle somna om direkt efter senaste matningen nu när vi kom upp, tji fick vi :p

Spelade lite Aion under kvällen nu, gillar det där spelet faktiskt. Kul att ha någonting att sätta sig med och varva ner lite medans Thea sover. Ååååh i natt är sista natten som ja får sova med älsklingen :( imorgon går han på sitt nattskift, fy fan säger jag bara.. Jag ogillar skarpt att han inte är hemma på nätterna.. Hoppas morgondagen inte går så fort så att han inte ska åka och jobba direkt. Han börjar klockan 22, undrar hur han ska känna sig också.. Nu är han van att gå och lägga sig typ före klockan 22 varje kväll och imorgon ska han börja jobba då, han kommer vara såå trött! får hoppas att det inte blir för jobbigt för honom, för oavsett hur mycket jag ogillar att han ska iväg och jobba så kommer han nog ha det jobbigare. Visst, Thesan kan ju bestämma sig för att bli en argbigga på natten så att jag inte heller får sova. I sånt fall blir ju min natt inte direkt trevlig heller, men om hon sover så får ju jag sova iaf och det får ju inte han. Får försöka trösta mig med det och tycka synd om honom istället, fördelen med att han går natt är ju att om jag somnar fort så kommer det kännas som att han snart är hemma hos mig igen.

Nu ska jag kolla lite på film, men jag återkommer såklart imorgon :)
God natt och sov gott!
Kram.

fredag 2 oktober 2009

Sista helgen.

Då var sista lediga vardagen förbi för Tommy, på söndag kväll går han på nattskiftet efter att ha varit hemma 4 veckor med mig. Känns lite tråkigt, man vänjer sig ju med att ha honom hemma hos sig. Nu när Thea varit jobbig dom senaste nätterna så är även det ett orosmoment, hoppas att hon lugnat sig tills dess..
Idag har vi varit iväg till Lindesberg och ätit på Wok House, det blev Nasigoreng för mig och 4 Små rätter för Tommy med pekingsoppa som förrätt så klart ;)
Thea var hos sin mormor och morfar under tiden, det hade gått bra. Hon är ju lite kinkig ibland under eftermiddagarna men hon hade tydligen varit rätt lugn. Vill ju såklart att man ska gå och bära på henne jämt och ständigt bara ;)

På vägen hem var hon megatrött och somnade nästan direkt i bilen, såpass djupt att till och med nappen rasade ut. Hon såg såå söt ut!

Annars så har dagen varit lugn, vi har spelat lite medans Thea har sovit. Hon sov middag rätt så länge idag, inte så konstigt med tanke på hur dåligt hon hade sovit i natt.. Hoppas som vanligt att denna natt ska bli bättre än föregående. Hittills har det gått lysande att mata henne, men det brukar ju som sagt funka utan problem under dagtid. Får helt enkelt se om hon går att mata nu när hon vaknar nästa gång. Vi ligger som vanligt uppe i sängen och kollar på film, Don't mess with the Zohan kollar vi på för tillfället. Såå sjuk film!
Idag fyller även lilltösen 19 veckor! bara 3 veckor kvar sen är hon 5 månader, galet vad fort det går. Största nackdelen med 5 månader är att hon ska få nästa vaccination då och det är verkligen hemskt. Vet inte hur jag ska klara av det nästa gång, Tommy får nog helt enkelt hålla i henne istället för sist blev jag helt skärrad och började nästan gråta själv. Tyckte såå synd om henne, lilla älsklingen.
Nu ska jag fortsätta kolla på filmen och vila lite innan nästa matning som säkert sker inom en snar framtid och förhoppningsvis utan krångel.
God natt och sov gott!
Kram.

Ny fin dress.

Idag är man fin ska ni veta! Ny fin dress som man fått av mormor ^^

Natten har varit horribel! Hon har verkligen varit ett monster.. Väckte oss först i tron om att hon var hungrig, sen så fort jag försökt mata henne så har hon bara nuddat med läpparna sen vänt sig om och skrikit rakt ut(?) Precis som om det vore något fel, som om hon förväntat sig något helt annat. Så här har det hållit på, hon har skrikit sig hes flera gånger i natt och vägrat ätit. En gång fick jag henne att äta och då satt jag upp med henne i knä, helt plötsligt så åt hon bara.. Sen lyckades jag få henne att äta på morgonen också, då gick det bättre men det var jättenära att hon började krångla på samma sätt igen. Jag fattar inte, och det jobbigaste är att man står mitt i sjön i princip. Det finns INGEN som kan hjälpa en och berätta vad det är för fel eller vad man kan göra, för vem man än frågar så är det ingen som vet.. Frågar man BVC så får man en fråga tillbaka om man har kollat på google.... -.-
Så vi får helt enkelt bita ihop och hoppas på att hon inte forsätter såhär kommande natt, för det var hemskt.. Nu ska jag mata henne lite tänkte jag (det funkar bra på dagarna tydligen) och sen ska hon sova middag. Jag återkommer senare.
Mors!

torsdag 1 oktober 2009

BVC.

Idag har vi varit på BVC och vägt Thea :) 5710g vägde hon, inte såå långt ifrån 6kg. Sen var hon 62,5cm lång. Hon växer så det knakar lilla damen, följde kurvan bra. Natten till idag fick jag faktiskt sova 3 sammanhängande timmar! helt otroligt. Hennes "ätartider" såg ut såhär =
21:00 - 01:00 - 05:30 - 10:00
Hon sov dock inte helt mellan dessa tider, hon vaknade några gånger och verkade hungrig men så fort jag närmade mig och skulle ge henne mat så började hon gallskrika O.o
Vet inte riktigt varför hon gör såhär vissa nätter, varje gång som jag skulle mata henne nu förra natten var likadan. Vänder huvudet mot mig som om hon precis ska ta tag och äta, sen släpper hon direkt och skriker.. Försöker inte ens äta.
Sen så fort vi gick upp och hon åt där vid 20 tiden så åt hon utan några som helst problem.. Tänk om det ändå fanns en manual till dessa små rackare.

Hur som helst, allt gick som sagt bra på BVC. Thea bryr sig inte alls om att bli vägd och mätt, hon finner sig i det helt och håller så det är ju skönt. Efter BVC så åkte vi hem till Britt-Marie och blev bjudna på fläskpannkaka, Thea var megatrött och kunde absolut inte komma till ro. Hon är ju van att sova sin middagslur i sin vagga den här tiden så det var verkligen ingen annan plats som gällde för när vi väl kom hem igen vid ett tiden så fick hon lite mat sen tvärslocknade hon i vaggan sin :)
Sov dock bara 40min.. Men det gjorde tydligen susen på humöret, för hon höll sig glad hela dagen sen i princip. Sov lite längre andra gången vi lade ner henne i vaggan så hon tog väl igen sömnen i omgånger under dagens lopp.

Sen har jag samtalat med Telia idag och beställt lite grejer ;) Det blev nytt kanalpaket, Lagom med Viasat Guld hette det och sen den svarta digitalboxen med HDMI utgång till detta plus en sk. "rucker" dvs en liten manick som överför signalerna från modemet till digitalboxen trådlöst så att man slipper en lång kabel som går ända från källaren och upp i tv-rummet. Så det blir ju kanonbra! Massa nya kanaler och sen kan vi flytta runt lite på digitalboxen och kolla på tv enkelt uppe i sovrummet om vi vill det ;D Har verkligen saknat att ha tv uppe i sovrummet, dock är det lite utav en fälla för man fastnar otroligt lätt i massa serier och sånt som kan gå på natten och till slut så har man vänt på dygnen helt och hållet. Ett tag när vi hade tv i sovrummet när vi bodde i lägenhet så fastnade jag i tv4 lättlagat som började klockan 3 på natten och sändes i flera avsnitt fram till runt klockan 6 på morgonen.. Sjuuukt var det men lätt hänt.
Men jag tror inte att det blir riktigt lika lätt numera, man är så trött om dagarna och efter sömnbristen man får med lilla Thea så jag kommer nog vara alldeles för trött för att börja följa en massa serier på nätterna.

Nu ligger vi iaf uppe i sängen och kollar på film i vanlig ordning, Thea håller precis på att somna. Hon fick mat för kanske 20min sen så förhoppningsvis ska hon somna nu och sova några timmar innan nästa matning. Sen hoppas jag verkligen att hon äter med lätthet i natt så att jag slipper krångla som förra natten. Verkar nästan som om ingenting duger här ^^ men det är ju självklart otroligt skönt att man fick sova i flera timmar i natten som var men det är också väldigt jobbigt när hon ratar maten och bara skriker. Första gången hon gjorde på det här sättet så var jag helt förstörd, jag bröt ihop totalt! Nu vet jag lite knep för att få henne att äta samt att jag vet att hon äter till slut när hon blir nog hungrig så jag är lite lugnare nu och försöker verkligen vara det också. Stressar man upp sig så blir det ju bara värre så det är bäst att försöka hålla lugnet och tänka på annat. Hon äter ju till slut trots allt :)

Nu känns det som att jag har pratat på om massa ointressant bladder som vanligt men jag har lätt för att bara skända iväg när jag väl börjar skriva ^^
Nu ska jag lägga mig ner och fortsätta kolla på film, kanske byta till någon annan för nu har Madagascar 2 gått i flera nätter i rad här.
God natt och sov gott!
Kram.